ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ν. ΔΕΝΔΙΑ- Σ. ΛΑΒΡΟΦ ΓΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ Ε.Ε – ΡΩΣΙΑΣ

Τη σημασία διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας και ενός ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μόσχας, αλλά και την ανησυχία του για τις προοπτικές των σχέσεων αυτών υπό το φως των προσφάτων εξελίξεων, εξέφρασε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα

Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.  Κατά τη συνομιλία τους εξετάσθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, έμφαση δόθηκε στον πολιτικό διάλογο, τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, καθώς και τον πολιτισμό, ιδιαίτερα υπό το φως της επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης και το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία στην ελληνική ανεξαρτησία.

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περαιτέρω, συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας και ενός ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου. Παράλληλα, όμως, όπως σημειώνεται στην ίδια ανάρτηση, εξέφρασε την ανησυχία του για τις προοπτικές των σχέσεων αυτών υπό το φως των προσφάτων εξελίξεων.

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *