Breaking News
«ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΑΚΕΤΑ» ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΖΩΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑΡΑΞΙΑΣ
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: ΈΝΤΟΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
ΙΝΔΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ: Η ΙΝΔΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
ΒΕΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ – “ΝΑΙ” ΓΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: «ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ» ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!
“ΑΠΟΒΑΣΗ” ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-EΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ- ΓΙΑΤΙ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ;
ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ Η ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ» NAVTEX;
ΜΟΣΧΑ: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ» ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΠΟΣΟ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΑΝ

ΟΙ ΑΞΙΕΣ … ΠΕΦΤΟΥΝ, ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ!

Την τελευταία επταετία, τα σπίτια «βιώνουν» τον δικό τους Γολγοθά…Έχουν χάσει πάνω από το μισό της αξίας τους και ακολουθούν μία άκρως υφεσιακή πορεία, την ώρα που τα χαράτσια και οι φόροι των ακινήτων διατηρούνται και αυξάνονται!

Οι Έλληνες διανύουν ακόμη μία δύσκολη χρονιά, με τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους που πρέπει να πληρώσουν να τούς έχουν στοιχειώσει τη ζωή! Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευελπιστεί από τον φόρο των ακινήτων να πάρει πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, την στιγμή που οι τιμές των διαμερισμάτων έχουν συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο. Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που διαμαρτύρονται ότι «πληρώνουν πολύ περισσότερα χρήματα σε φόρους, από την αξία των ακινήτων τους»!

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τα οποία προέρχονται από τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 1,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, στο α΄ τρίμηνο του 2017 η αντίστοιχη μείωση διαμορφώθηκε στο 1,7%, ενώ για το σύνολο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,4%.

Πτώση 1,2% για τα νέα διαμερίσματα και 1,3% για τα παλιά

Οι τιμές στα σχετικά νεόδμητα διαμερίσματα, δηλαδή της τελευταίας 5ετίας, (έως πέντε ετών) υποχώρησαν κατά 1,2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, ενώ οι τιμές στα παλαιότερα μειώθηκαν κατά 1,3%. Η πτώση στην Αθήνα ανήλθε στο 1,2%, στη Θεσσαλονίκη στο 1,3%, στις άλλες μεγάλες πόλεις στο 1,7% και στις λοιπές περιοχές της χώρας στο 0,6%.

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το α΄ τρίμηνο του 2017 η αντίστοιχη μείωση των τιμών των διαμερισμάτων ήταν 1,6% στην Αθήνα, 2,1% στη Θεσσαλονίκη, 2,3% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 1,2% στις λοιπές περιοχές της χώρας, ενώ για το σύνολο του 2016 η μείωση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2015 ήταν 1,8%, 3,5%, 2,3% και 3% αντίστοιχα. Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το β΄ τρίμηνο του 2017 οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν μειωμένες κατά 1,3% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2016. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α΄ τρίμηνο του 2017 η αντίστοιχη μείωση των τιμών των διαμερισμάτων στις αστικές περιοχές ήταν 1,7%, ενώ για το σύνολο του 2016 η αντίστοιχη μείωση διαμορφώθηκε στο 2,4%.   

Να σημειωθεί ότι, περί τις 150.000 – 180.000 κατοικίες βρίσκονται στα «αζήτητα», καθώς η ζήτηση είναι μηδαμινή και το αγοραστικό ενδιαφέρον ανύπαρκτο. Το απόθεμα αυτό διαρκώς υποβαθμίζεται με τα χρόνια, με αποτέλεσμα ακόμα και αν η ζήτηση αρχίσει να ανακάμπτει, να εκτιμάται ότι αυτή θα αφορά κυρίως τα νεότερα και νεοανεγειρόμενα διαμερίσματα, παρά τα μεγαλύτερης ηλικίας, ακόμα κι αν οι τιμές τους είναι ελκυστικές.

newsbomb.gr

 

Related Post