ΕΛΛΑΔΑ
Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: «H ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛ. ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, ΜΙΑ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ»

Την έφοδο του Ρουβίκωνα στο γραφείο της γνωστής λοιμωξιολόγου, Ελένης Γιαμαρέλλου, καταδίκασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κάνοντας λόγο για μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά.

«Η κ. Γιαμαρέλλου είναι μια κορυφαία επιστήμονας, η οποία μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, εργάζεται καθημερινά και από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η πανδημία, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και την στήριξή μου στους επιστήμονες της χώρας, στους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας. Οι θρασύδειλοι δε μας τρομοκρατούν, ανέφερε με ανακοίνωσή του ο κ. Κικίλιας.

 

Υπενθυμίζεται πως χτες η κ. Γιαμαρέλλου μπήκε στο στόχαστρο του Ρουβίκωνα, καθώς μέλη του (έξι συγκεκριμένα, δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες) πραγματοποίησαν έφοδο στο ιατρείο της στο Κολωνάκι.

Εξηγώντας την κίνηση  αυτή η εν λόγω οργάνωση επικαλείται τις αντιεπιστημονικές θέσεις που έχει εκφράσει η κ. Γιαμαρέλλου το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί πως η κ. Γιαμαρέλλου, απασχόλησε την επικαιρότητα, αρχικά υποστηρίζοντας ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία και στη συνέχεια όταν κάλεσε τους πολίτες να πηγαίνουν με τα πόδια όταν έχει αρκετό κόσμο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο διάλογος μεταξύ των εισβολέων και της λοιμωξιολόγου καταγράφεται υπόψιν σε βίντεο που ανάρτησαν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους.

Σε κείμενο τους εξηγούν τους λόγους της ενέργειας τους, επικαλούνται την αντιεπιστημονική στάση της λοιμωξιολόγου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η κυρία “ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας” Ελένη Γιαμαρέλλου έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο από τις δηλώσεις της που αφορούσαν στη Θεία Ευχαριστία, μέχρι τις δηλώσεις της για τα ΜΜΜ».

 

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *