ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ FORD.

Αν είσαι ο οδηγός του αμαξιού διαφυγής και δεις να σε ακολουθεί ένα υβριδικό περιπολικό, πιθανότατα θα νιώσεις ανακούφιση.

Σιγά μη σε πιάσουν ποτέ, θα σκεφτείς, πατώντας ατάραχος το γκάζι.

Όπως όμως θα σου εκμυστηρευτούν λίγο αργότερα οι αστυνομικοί μέσα στο κελί σου, ο συνδυασμός του βενζινοκινητήρα με το ηλεκτρικό μοτέρ δεν κάνει απλώς το αμάξι φιλικότερο στο περιβάλλον, αλλά και όσο πιο γρήγορο παίρνει!

foooroddafdfstrtrfes1

Η Ford, που ποντάρει πλέον ολοένα και περισσότερο στα υβριδικά, εφοδιάζει τα αστυνομικά τμήματα των ΗΠΑ με το ολοκαίνουριο Police Responder Hybrid Sedan, το πρώτο υβριδικό με τις συλλήψεις των κακοποιών κατά νου.

Για να πάρει φυσικά το αστυνομικό σήμα του, το ενισχυμένο αυτό Fusion έδρεψε δάφνες σε δοκιμαστικά ταχύτητας, αντοχής και χειρισμού, μαγεύοντας με τις επιδόσεις του. Αλλά και με τα καλούδια που κρύβει για την προστασία των αστυνομικών, όπως θωρακισμένες πόρτες, ενίσχυση στα καθίσματα και άλλα πολλά.

Βελτιώσεις έγιναν όμως και στις αναρτήσεις αλλά και σε άλλα μηχανικά μέρη. Το Responder Hybrid Sedan φορά τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα του Mondeo Hybrid συνδυασμένο με ηλεκτρικό μοτέρ. Μπορεί μάλιστα να κινείται αποκλειστικά με τη βοήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι τα 100 χλμ/ώρα, εξασφαλίζοντας αθόρυβες περιπολίες.

foooroddafdfstrtrfes2

Όταν όμως ο οδηγός πατήσει καλά το γκάζι, ο υπολογιστής του αμαξιού το θέτει σε «λειτουργία καταδίωξης», αλλάζοντας δραστικά τις ρυθμίσεις για να του δώσει τις πλήρεις δυνατότητες των επιδόσεών του. Και κάθε φορά που φρενάρει, η ενέργεια πηγαίνει στη φόρτιση της μπαταρίας για να μη μένει ποτέ στα κρύα του λουτρού.

Η Ford φτιάχνει εξάλλου περιπολικά από τη δεκαετία του 1920 και ξέρει καλά τις ανάγκες της αστυνομίας…

www.newsbeast.gr

Related Post