Η διατροφή χωρίς γλουτένη είναι απαραίτητη μόνο στους πάσχοντες από κοιλιοκάκη –μια αυτοάνοση πάθηση που φέρεται να επηρεάζει 1% των Ευρωπαίων–, αλλά αυτού του είδους η διατροφή έχει γίνει δημοφιλής και σε κάποιους που δεν πάσχουν από τη νόσο.
Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρόμη και τη σίκαλη. Η αντίδραση του οργανισμού είναι η παραγωγή αντιγλιαδινικών αντισωμάτων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του εσωτερικού τοιχώματος του λεπτού εντέρου.
www.newsbomb.gr