Breaking News
ΒΟΥΛΗ: ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΕ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ – ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ 1.000 ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΝ ΓΡΑΠΤΩΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ
EUROVISION 2025: H KLAVDIA ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ “ΤΥΧΕΡΗ” 17Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ – Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΝΙΚΕΣ
16 ΜΑΙΟΥ 2025: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΔΗΜΑΣ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!
ΓΡΙΒΑΣ: ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ – ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΑΣΕΠ: ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Η ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ
15 ΜΑΙΟΥ 2025: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS

Σε ισχύ τίθενται από την Παρασκευή, διατάξεις για τις αναλήψεις μετρητών στο πλαίσιο των capital controls, που είχαν ανακοινωθεί σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τις αρχές Αυγούστου. 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, από σήμερα μεταξύ άλλων ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ κατ΄ ανώτατο όριο, με μια ή περισσότερες αναλήψεις τον μήνα.

Επίσης για ποσά που πιστώνονται σε τραπεζικό λογαριασμό από το εξωτερικό μπορούν να μεταφερθούν εκ νέου στο εξωτερικό στο σύνολό τους.

Ωστόσο, δεν επιτρέπεται η ανάληψη με μετρητά του συνόλου του μεταφερόμενου από το εξωτερικό χρηματικού ποσού. Η ανάληψη μπορεί να γίνεται έως του ποσοστού 50% συνολικά για χρηματικά ποσά τα οποία μεταφέρονται από την αλλοδαπή από την 1/9/2017 και μετά με μεταφορά πίστωσης, με διαδικασία που έχει οριστεί από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Για χρηματικά ποσά τα οποία έχουν μεταφερθεί από την αλλοδαπή από τις 23/7/2016 έως και την 31/8/2017 με μεταφορά πίστωσης, η ανάληψη σε μετρητά μπορεί να γίνεται έως του ποσοστού 30%. Για χρηματικά ποσά τα οποία έχουν μεταφερθεί από την αλλοδαπή από τις 18/7/2015 έως και την 22/7/2016 με μεταφορά πίστωσης, η ανάληψη σε μετρητά μπορεί να γίνεται έως του ποσοστού 10%. Ειδικά οι ναυτιλιακές εταιρείες που αναφέρονται στους Ν. 27/1975, 959/1979 και στο Ν.δ. 2687/1953, μπορούν να πραγματοποιούν και αναλήψεις μετρητών έως του ποσού των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ ημερησίως.

tanea.gr

Related Post