ΑΠΟΨΕΙΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΡΟΥΓΟΥ ΣΤΟ ACTIVE NEWS ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Το Ισραήλ είναι ο δεύτερος σταθμός της πρώτης περιοδείας Τραμπ σε Μ. Ανατολή και Ευρώπη. Στην Σαουδική Αραβία άλλαξε πολλές θέσεις του για το Ισλάμ, ενώ προχώρησε σε εντυπωσιακές συμφωνίες με τα κράτη του Κόλπου. Αυτές οι συμφωνίες πρέπει να αναλυθούν από όλους μας.      
Στο Ισραήλ εκ νέου προσπαθεί να αναζωογονήσει την παραπαίουσα από το 2014 διαμεσολάβηση για το Παλαιστινιακό. Καλές οι προσπάθειες, αλλά υπάρχουν πολλά ανοικτά και έντονα συναισθηματικά θέματα και από τις δύο πλευρές που δύσκολα μπορούν να αποδώσουν καρπούς. Ασφαλώς οι Αμερικανοί οι Ισραηλινοί και οι Σαουδάραβες συγκλίνουν στην αντιμετώπιση της Ιρανικής Σιιτικής απειλής. Συνεπώς, το Παλαιστινιακό δέχεται μια περιθωριοποιήση λόγω Υεμένης-Συρίας-Ιράκ-Ιράν-ρωσικής εμπλοκής και άλλων. Την ίδια στιγμή η Ισραηλινή κυβέρνηση έχει έμμονες ιδέες, ενώ η Παλαιστινιακή ηγεσία είναι γερασμένη. Χρειάζονται φρέσκες σκέψεις και επανεξέταση πολλών πτυχών του Παλαιστινιακού, από κοινού με τις απόψεις της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Υπάρχει δρόμος. Ο Τραμπ πρέπει να διορίσει άμεσα νέο διαμεσολαβητή για το Μεσανατολικό. Η επίσκεψη στο Εβραϊκό κράτος και η συνάντηση με τον Μαχμουτ Αμπάς στην βιβλική Βηθλεέμ, πρέπει να έχουνε βάθος, συνέχεια και δυναμική εμπλοκή από όλες τις πλευρές.

 

Ο Δρ. Δρούγος είχε συνομιλία με τη συντακτική ομάδα του ACTIVE NEWS και έκανε την παραπάνω δήλωση σχετικά με το ταξίδι Τραμπ στην Μέση Ανατολή

 

 

Related Post