ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ- ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ

Σε διαδικαστικό κώλυμα οφείλεται η μη πληρωμή των 2.300 εργαζομένων του ΟΑΣΘ, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του οργανισμού, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες, Παρασκευή (30/6/2017).

Σε διαδικαστικό κώλυμα οφείλεται η μη πληρωμή των 2.300 εργαζομένων του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ενώ έχει συμφωνηθεί η εισροή των 6,3 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ -2,247 εκατ. ευρώ αφορούν στο υπόλοιπο της κρατικής επιχορήγησης του Ιουνίου και τα 4,047 εκατ. ευρώ την επιχορήγηση του Ιουλίου-, εκκρεμεί η τελική υπογραφή από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιου Λογιστικού του υπουργείου Οικονομικών, Βασίλη Κατριβέση, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

 

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο κ. Κατριβέσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον νομικό εκπρόσωπο του ΟΑΣΘ στην Αθήνα και την προσεχή Δευτέρα στις 9.30 το πρωί, θα γίνει τηλεφωνικό ραντεβού, ώστε ο πρόεδρος του οργανισμού, να πάρει τον κλειδάριθμο και να δρομολογηθεί άμεσα η πληρωμή των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του οργανισμού, σημείωσε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών, ώστε να ρυθμιστεί το θέμα με τη διαφορά του ΦΠΑ (ο ΟΑΣΘ εισέπραττε με 15% και απέδιδε με 24%) και να καταβληθούν στον οργανισμό τα 11,5 εκατ. ευρώ που έχει να λαμβάνει για τα έτη 2015 και 2016, αλλά και 7 εκατ. ευρώ για το έτος 2017.

NEWSBOMB.GR

 

Related Post