Breaking News
ΝΤΕΙΒΙΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ BREXIT ΤΗΣ ΜΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ BΡΕΤΑΝΙΑ
16 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 – ΚΥΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΔΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΩΝ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟ «ΓΙΑΤΙ» ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΑ LEROY MERLIN
H TOYΡΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΛΕΕΙ Ο Ν.ΜΙΧΑΙΛΙΔΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝΣΤΟΝ
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΚΟΝΤΡΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ 17Ν Ο ΘΑΝΟΣ ΑΞΑΡΛΙΑΝ
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΦΕΤΟΣ
ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ
XAOΣ! ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ-ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΕΡΒΩΝ ΣΕ ΖΑΕΦ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ, ΜΟΝΟ ΣΕΡΒΙΑ»
XAMENOI ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ !!
ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ;*
ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ Β’ΑΘΗΝΩΝ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ ΣΤΗ ΝΔ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
OI ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ

Του Κωνσταντίνου Χαροκόπου

Τρεις πρέπει να είναι οι στόχοι της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Ο πρώτος είναι η μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δανεισμού, ο δεύτερος είναι η ουσιαστική επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος και ο τρίτος είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ξένων επενδύσεων. Σε αυτή τη φάση των διεθνών συγκυριών και της τρέχουσας εγχώριας πραγματικότητας, η μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους διέρχεται δια μέσου της υιοθέτησης μιας προληπτική γραμμής στήριξης, ενός νέου υποστηρικτικού πλαισίου και της επιμήκυνσης της περιόδου του φτηνού δανεισμού.

 

 

Το μη ευνοϊκό περιβάλλον για την έκδοση ομολόγων χρέους περιορίζει σημαντικά τις επιλογές της κυβέρνησης που εξακολουθεί να συσσωρεύει όλα τα αποθεματικά που κυκλοφορούν στα ταμεία και τους οργανισμούς που ελέγχει, δημιουργώντας ασφυξία στην αγορά. Είναι φανερό πως η τακτική αυτή θα μεγεθύνει τα προβλήματα. Η ουσιαστική επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος απαιτεί γενναίες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις συστημικές τράπεζες, έκδοση νέων τραπεζικών αδειών σε ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές, λύσεις στα κόκκινα δάνεια και επανένταξη στην επιχειρηματικότητα χιλιάδων μικροεπιχειρηματιών που βρίσκονται εκτός συστήματος. Η προσέγγιση επενδύσεων απαιτεί ένα σύστημα που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, θα εγγυάται την ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Απαιτεί ένα κράτος με μικρό μέγεθος και απλές κανονιστικές διατάξεις, ελεύθερο εμπόριο, επενδυτική ελευθερία και ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων.

Και για τους τρεις στόχους απαιτείται ένας τρόπος. Ο τρόπος της ελεύθερης οικονομίας και της λογικής. Ακόμα περισσότερο τώρα, που η χώρα φλερτάρει με το σκηνικό του 2015, αφού, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ, στη βιομηχανία οι αρνητικές εκτιμήσεις για τις παραγγελίες και τη ζήτηση διευρύνονται, στις κατασκευές τόσο οι προβλέψεις για το πρόγραμμα εργασιών των επιχειρήσεων όσο και εκείνες για την απασχόληση επιδεινώνονται αισθητά, στο λιανικό εμπόριο οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις βαίνουν πιο αρνητικές, στις υπηρεσίες οι θετικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων, όπως και εκείνες για την τρέχουσα ζήτηση χάνουν έδαφος και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών επιδεινώνονται, όπως και οριακά οι αντίστοιχες για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

*Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο, αρ. φύλλου 94

 

 

 

Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!