Breaking News
Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ !!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!
ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. ΣΤΟΧΟΣ: 100.000 ΚΙΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020
ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PEUGEOT
ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ, Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ
Η NETFLIX ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΣΑΣ
ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ BREXIT ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ: ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΘΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΙΤΑΛΙΑ – ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΚΙΝΔΥΝΟΣ «ΒΥΘΙΣΗΣ» ΓΙΑ ΝΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2100: KΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΖΩΝΗ» (PIC)
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ: ΤΟΝ ΝΑΡΚΩΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕ… «ΑΧΕΙΡΟΥΡΓΗΤΟΣ»
EXEI H KOIΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ;
ΠΡΕΣΒΗΣ Ε.Τ. Κ. ΜΑΛΛΙΑΣ: «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ»
ΚΟΤΖΙΑΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑ ΕΓΩ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ BARBAROS
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΣΟΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΟ 1964
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΟΥ 1843
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SIR EDWARD LAW ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΘΝΙΚΑ
O EΡΝΤΟΓΑΝ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ «ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΖΗΤΑ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ 2 ΜΕ ΤΟΥΣ 8!

Τα όσα είπε ο Ερντογάν στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη για την προεκλογική του εκστρατεία κάθε άλλο παρά θα πρέπει να μας καθησυχάζουν. Ο Ερντογάν δεν έκανε βήμα πίσω απ΄ όσα παράλογα διεκδικεί η Τουρκία στο Αιγαίο. Και βέβαια χρησιμοποίησε ξανά το ψευδέστατο επιχείρημα περί “κλειστού” για την Τουρκία Αιγαίου…

 

Τι είπε ο Ερντογάν και γιατί προκύπτει ότι δεν άλλαξε τίποτα:

«Εμείς δεν επιθυμούμε να ανέβει το θερμόμετρο στο Αιγαίο…Να καθίσουμε στο τραπέζι και να τα αφήσουμε πίσω. Πρόκειται για τη θάλασσα και τον αέρα (…). Αεροπλάνα και πλοία να περνάνε ελεύθερα”.

Το να “καθίσουμε στο τραπέζι” είναι ο πρώτος στόχος του καθεστώτος Ερντογάν. Και θέλει να μας βάλει σ΄ αυτό το τραπέζι στην πιο άβολη και δύσκολη θέση. Για να συζητήσουμε πως “αεροπλάνα και πλοία θα περνάνε ελεύθερα”…

Έχουμε πολλές φορές γράψει ότι τα τουρκικά αεροπλάνα και πλοία κινούνται ελεύθερα στο Αιγαίο που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κλειστή ελληνική λίμνη όπως θέλουν σκοπίμως να το παρουσιάζουν οι Τούρκοι. Το Αιγαίο έχει διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο τον οποίο όλος ο κόσμος και πρώτα απ΄ όλα οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τελείως ελεύθερα. Κάπως έτσι φθάνουν ανοιχτά από το Σούνιο φρεγάτες των Τούρκων κάνοντας υποτίθεται αβλαβή διέλευση. Τα εμπορικά πλοία και τα αεροσκάφη των Τούρκων δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα στο Αιγαίο. Τα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη των Τούρκων έχουν επίσης τον χώρο και συνεπώς τη δυνατότητα να κάνουν ασκήσεις στο Αιγαίο. Και κάνουν διαρκώς όπως έχουμε διαπιστώσει.

Συνεπώς θέμα συζήτησης για να “πετάνε και να πλέουν ελεύθερα αεροσκάφη και πλοία” δεν υπάρχει…

Ο Ερντογάν κοροϊδεύει και εθίζει τη διεθνή κοινή γνώμη στο παραμύθι της μεγάλης Τουρκίας που “πνίγεται” γιατί δεν έχει πρόσβαση στα νερά του Αιγαίου. Αυτό που διαχρονικά επιδιώκει η Άγκυρα ήταν και είναι η μοιρασιά του Αιγαίου ακριβώς στη μέση, όχι για την ναυσιπλοία και την αεροπλοία, αλλά για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων.

Όλα αυτά είναι αυτονόητα και απλοϊκά θα πείτε…Είναι; Ακόμη και για μια μερίδα της ελληνικής κοινής γνώμης είναι αυτονόητα; Οι Τούρκοι διαχρονικά “παίζουν” το χαρτί της “κλειστής ελληνικής θάλασσας που λέγεται Αιγαίο” ,για να “χτίσουν” επιχειρηματολογία για τις παράνομες διεκδικήσεις τους.

Έχουν καταφέρει να πείσουν πολλούς, μεταξύ των οποίων και Έλληνες πως το Αιγαίο είναι πράγματι “κλειδωμένο” για τους Τούρκους. Δεν είναι έτσι και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο να ενισχύουμε αυτό το ψεύδος που οι Τούρκοι έχουν κάνει “καραμέλα”. Αυτή χρησιμοποίησε στη συνέντευξή του ο Ερντογάν προσποιούμενος μάλιστα τον μέγα υπέρμαχο της …ειρήνης.

Δεν υπάρχει συνεπώς καμία “στροφή Ερντογάν” ούτε διαφαίνεται κάποια πρόθεσή του ν’ αλλάξει τακτική έναντι της Ελλάδας. Αν έχει τέτοιες προθέσεις ας απελευθερώσει άμεσα τους 2 στρατιωτικούς μας. Ως ένδειξη καλής θέλησης. Όπως προέκυψε από τα όσα είπε στη συνέντευξή του όχι μόνο δεν πρόκειται να το κάνει αλλά επί της ουσίας έθεσε ξανά θέμα ανταλλαγής τους με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

 

 

Πηγη:Μilitaire.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!