Breaking News
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΣΟΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΟ 1964
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΟΥ 1843
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SIR EDWARD LAW ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΜΑΛΤΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ 44 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΦΟΥ Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ»
«ΜΗΝΥΜΑ» ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ: ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΒΥΖΑΝΤΙΟ 14ος ΑΙΩΝΑΣ: TA «EΓKΛHMATA» ΠOY ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ !!!
KΡΟΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ, ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ
Ο ΡΩΣΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΕΞΩΘΕΝ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: OI ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ
ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ Ο ΖΑΕΦ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
Ε.Ε ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΕΥΚΑΙΡΙΑ: MΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ 550 ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ….
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ
«ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ O ΚΑΣΟΓΚΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ» ΛΕΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ
ΤΟ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ …
ΕΘΝΙΚΑ
MIT:ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΔΙΝΕΙ ΜΠΑΞΙΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΓΩΓΕΣ!

Το χέρι της ΜΙΤ θα φτάσει παντού ,δήλωσε στις 31 Μαρτίου ο πρόεδρος Ερντογάν ,περιχαρής για το «πακετάρισμα» πέντε οπαδών του Γκιουλέν στο Κόσοβο..Κι όμως ,όλα δείχνουν ότι δεν επρόκειτο για καμιά ηρωική πράξη –ίσως κάποιοι να πούλησαν τους Γκιουλενιστές με ένα γερό μπαξίσι, όπως γράφει το timelink.gr.

Σε δηλώσεις της η σύζυγος ενός από τους συλληφθέντες άφησε να εννοηθεί ότι «η υπόθεση της απαγωγής ήταν μιλημένη», τονίζοντας:

« Μας ανάγκασαν να τους ακολουθήσουμε .Για 15 λεπτά εξηγούσαμε σε αυτούς που είχαν συγκεντρωθεί γύρω μας ότι αυτοί δεν ήταν πραγματικοί Κοσοβάροι αστυνομικοί, ότι ήταν πράκτορες της ΜΙΤ του Ερντογάν, αλλά όλοι φορούσαν αστυνομικές στολές και όσοι τους έβλεπαν από μακριά ,δεν έκαναν κάτι για να μας σώσουν..Κοιτάξτε μας χτύπησαν , έκαναν σημάδια στα χέρια μου και στο στέρνο του γιου μου…»

Βεβαίως ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι απέπεμψε τόσο τον υπουργό του των Εσωτερικών όσο και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, ενώ μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι η απαγωγή των πέντε έγινε σε συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Η ΜΙΤ έγινε γνωστή στην Ελλάδα με την απαγωγή του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ωστόσο και νωρίτερα υπήρχαν ενδείξεις αλλά και αποδείξεις για την δράση της στην χώρα μας .

Το 2011 η τουρκική εφημερίδα Birgun δημοσίευσε συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ , με αναφορές στην πυρπόληση ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ την δεκαετία του 1990.

Αργότερα ο Γιλμάζ θα δηλώσει πως παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του. Το 2013 μια σύλληψη στην Χίο ενός Γερμανού πολίτη στην κατοχή του οποίου θα βρεθούν στοιχεία στρατιωτικών μονάδων του ελληνικού στρατού και πλοίων του πολεμικού ναυτικού θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανακρίσεις. Ο Γερμανός θα πει πως 5 τούρκοι των πλήρωσαν για να φωτογραφίσει ελληνικές μονάδες. Οι ελληνικές Αρχές υπέθεσαν τότε πως οι 5 τούρκοι εργάζονταν για την ΜΙΤ.

Την επόμενη χρονιά το 2014 μια άλλη σύλληψη, αυτή την φορά στην Κω ενός Γερμανού και πάλι θα οδηγήσει στην παραδοχή του υπόπτου πως εργαζόταν για την ΜΙΤ.

Το 2017 δημοσίευμα στον ελληνικό Τύπο θα κάνει λόγο για την στρατολόγηση συνταξιούχων στην Ευρώπη από την ΜΙΤ με στόχο την κατασκοπία στην Ελλάδα.

Τον Μάρτιο του ίδιου έτους ο πρώην αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν με ανάρτηση στο twitter θα κάνει λόγο για μυστικές επιχειρήσεις της ΜΙΤ στην Ελλάδα.

Η ΜΙΤ ιδρύθηκε το 1926 με το όνομα ΜΕΗ/ΜΑΗ και ξεκίνησε την λειτουργία της το 1927 υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικών. Το 1965 με τον νόμο 644 η ΜΑΗ μετονομάζεται σε ΜΙΤ η οποία πλέον θα έδινε αναφορά μόνο στον πρωθυπουργό της χώρας.

Η ΜΙΤ έχει γίνει μια πανίσχυρη Υπηρεσία Πληροφοριών και έχει αναπτύξει δραστηριότητα σχεδόν σε όλες τις ηπείρους. Διευθυντής της είναι ο 50χρονος Χακάν Φιντάν, απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Τουρκίας.

Παραιτήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις και φοίτησε τόσο σε σχολές διεθνών σχέσεων όσο και τα πανεπιστήμια Χατσέτεπε και Μπιλκέντ, των οποίων είναι απόφοιτος.

Από το 2017 η ΜΙΤ λογοδοτεί απευθείας στον Ερντογάν.

Πηγή:Militaire.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!