Breaking News
ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΙΤΑΛΙΑ – ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΚΙΝΔΥΝΟΣ «ΒΥΘΙΣΗΣ» ΓΙΑ ΝΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2100: KΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΖΩΝΗ» (PIC)
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ: ΤΟΝ ΝΑΡΚΩΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕ… «ΑΧΕΙΡΟΥΡΓΗΤΟΣ»
EXEI H KOIΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ;
ΠΡΕΣΒΗΣ Ε.Τ. Κ. ΜΑΛΛΙΑΣ: «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ»
ΚΟΤΖΙΑΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑ ΕΓΩ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ BARBAROS
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΣΟΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΟ 1964
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΟΥ 1843
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SIR EDWARD LAW ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΜΑΛΤΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ 44 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΦΟΥ Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ»
«ΜΗΝΥΜΑ» ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ: ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΒΥΖΑΝΤΙΟ 14ος ΑΙΩΝΑΣ: TA «EΓKΛHMATA» ΠOY ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ !!!
KΡΟΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ, ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ
Ο ΡΩΣΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΕΞΩΘΕΝ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: OI ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ
ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ Ο ΖΑΕΦ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
Ε.Ε ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΕΘΝΙΚΑ
H EΛΛΑΔΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ

Την πεποίθηση πως η οριοθέτηση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης με γείτονες χώρες προχωρά με ταχείς ρυθμούς εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες παρέπεμψε στο αρμόδιο για υπουργείο Εξωτερικών.

 

 

Ωστόσο ανώτατες στρατιωτικές πηγές ολοένα και περισσότερο αναφέρονται στην ΑΟΖ και στις προκλήσεις που απορρέουν μέσα από αυτό το πολύ μεγάλο γεωστρατηγικό βήμα στο οποίο προχωρά η χώρα μας.

Οι ίδιες πηγές επιγραμματικά και χωρίς να θέλουν να προχωρήσουν σε λεπτομέρειες των υπαρχόντων σχεδίων σημειώνουν πως με τη γειτονική Αλβανία οδεύουμε προς επίλυση των όποιων μικρών διαφορών και μάλιστα έχουν διασφαλιστεί πλήρως τα Διαπόντια νησιά στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας μας.

Με την Ιταλία εδώ και χρόνια έχουν λυθεί πληθώρα θεμάτων που άπτονται του θέματος και έχει οριοθετηθεί πολλά χρόνια τώρα το θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στις δυο χώρες καιμένουν τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες ολοκληρώνονται και αυτές.

Από την άλλη πλευρά, νότια της Κρήτης με την υπάρχουσα κυβέρνηση της Λιβύης φαίνεται πως οι συζητήσεις προχωρούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο δεν τίθεται θέμα μιας και ως χώρες έχουμε συζητήσει τα κοινά μας συμφέροντα, έχουμε συμφωνήσει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που μέσα από τα σενάριά τους διασφαλίζουμε την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.

 

Η ΑΟΖ αποτελεί τον μέγιστο Εθνικό Στόχο

«Εθνικός στόχος» χαρακτηρίστηκε από ανώτατο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων η εμπλοκή τους στο μεγάλο και δύσκολο σε κατασκευή παζλ των υδρογονανθράκων καθώς ο «εκνευρισμός» του γείτονα είναι έκδηλος.

Οι τελευταίες μελέτες που παρουσιάστηκαν από καθηγητές που ασχολούνται πολλά χρόνια με τους υδρογονάνθρακες κυρίως στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η άμεση εμπλοκή της χώρας μας στη συμμαχία με τις αραβικές χώρες, την Κύπρο που προχωρά βήμα – βήμα τις συμφωνίες της με εταιρίες κολοσσούς, έχουν κάνει την Τουρκία να συνειδητοποιεί πως βρίσκεται – και δικαίως αφού δεν της ανήκουν ύδατα – εκτός παιχνιδιού, αποτέλεσμα είναι να γίνεται ολοένα και πιο επιθετική.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, στη Σούδα, η παρουσίαση από καθηγητές του Πολυτεχνείου για τον υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας μας στο μέσο νότιο τμήμα της Κρήτης είχε τεράστιο ενδιαφέρον μιας κι εκεί οι αρμόδιοι των μελετών έδειξαν με εκτενή τρόπο τα όσα μπορούν να γίνουν και να μετατρέψουν ένα από τα νοτιότερα σημεία της Ελληνικής επικράτειας σ’ έναν πολύτιμο θησαυρό για το μέλλον όλου του τόπου. Η παρουσίαση έγινε παρουσία δεκάδων ξένων αξιωματούχων από διαφορετικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και Αμερικανοί επιτελείς που εδρεύουν μόνιμα στη Σούδα . Υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες οι οποίες δεν είναι επί της παρούσης…

Ωστόσο αν παρατηρήσει κανείς τα μηνύματα που εκπέμπονται από ανώτατους στρατιωτικούς κύκλους, παρατηρεί πως το περιβάλλον που δημιουργείται αποτελεί τον προάγγελο των εξελίξεων γύρο από την αποκλειστική οικονομική ζώνη καθώς εκεί είναι η όλη ουσία, με όλα τα βλέμματα και τα σχέδια να επεκτείνονται σ’ αυτή τη νέα βάση.

Ναύαρχοι, με πρώτο τον ίδιο τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας μιλούν διαρκώς για την ανάπτυξη επιχειρήσεων στη θάλασσα με στόχο την ασφάλεια ώστε ν’ αντιμετωπιστεί κάθε πρόκληση καθώς αυτές είναι διαρκείς και εξελισσόμενες.

Το Πολεμικό Ναυτικό από τους επιτελείς του έχει χαρακτηριστεί επίσης και ως «πάροχος ασφάλειας» για την ευρύτερη περιοχή, δείχνοντας έτσι πως ουσιαστικά έχει σηκώσει το γάντι αυτής της νέας πρόκλησης που υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά τώρα το έδαφος δείχνει πως δεν είναι σαθρό και πως πολλά μπορεί να πάρουν μπροστά και να προχωρήσουν.

 

 

 

Πηγή: Hellas Journal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!