Breaking News
ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΟΧΙ Η ΑΘΗΝΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΤΟ “ΣΚΟΠΙΑΝΟ” ΚΑΙ Η “ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ”
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ-“ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΥΣ”-“ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ” ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ 2ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ-72 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟΓΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
H FYROM ΩΣ ΧΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ Ο ΝΟΝΟΣ
ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΚΤΑΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ, ΣΤΑ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΩΝ…ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΠΙΔΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΤΑ 10 ΝΕΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018
Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: ΘΕΤΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Η ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ-ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ ΟΙ “ΣΕΙΡΗΝΕΣ” ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ERIC TOUSSAINT: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΠΟΤΕ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ

Ο Éric Toussaint, διετέλεσε ως υπεύθυνος σύμβουλος για την διαχείριση του Ελληνικού χρέους στις Βρυξέλλες. Οι δηλώσεις του έγιναν στα τέλη Δεκεμβρίου για αυτό και δεν ανακοινώθηκαν στα Ελληνικά ΜΜΕ. Στην ραδιοφωνική συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό «Διάλογο» κυριολεκτικά κατακεραυνώνει Βαρουφάκη, ΓΑΠ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην Ελλάδα. Επιλεκτικά και επιγραμματικά από κάτω μερικές προτάσεις.

«Οι τράπεζες είχαν πτωχεύσει λόγω λανθασμένων χειρισμών από όλες τις κυβερνήσεις από το 1990 και έπειτα. Το Ελληνικό κράτος και οι πολίτες του όμως δεν ήταν χρεοκοπημένοι.»

«Ο ΓΑΠ (Γιώργος Παπανδρέου) θεώρησε πώς δεν μπορούσε να πει ότι θα σώσει τις τράπεζες για αυτό κήρυξε χρεοκοπία. Για αυτό, επίσης, πίεσε και τον Γεωργίου να αλλάξει τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ

«Οι κυβερνήσεις από το 2008 και μετά είχαν κάθε δικαίωμα αμφισβήτησης και ερωτήσεων για την νομιμότητα του χρέους κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ και από κανέναν»

«Παραπάνω από το 90% των 180δις των μνημονίων δόθηκαν πάλι πίσω στους δανειστές για αποπληρωμή τόκων και χρεών από τράπεζες και ιδιώτες. Την ίδια στιγμή ενώ η ΕΚΤ αγόρασε με 30% έκπτωση ομόλογα (το λεγόμενο «κούρεμα») από την Ελλάδα, τώρα απαιτεί αποπληρωμή τους στο 100% της αξίας συν τόκους από την Ελληνική κυβέρνηση ενώ δανείζει με 1% περίπου επιτόκιο τις ιδιωτικές τράπεζες.»

Σε όλη την διάρκεια της συνέντευξη τους είναι εξαιρετικά καυστικός για τις πράξεις και στάσεις των Ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και το πώς οι ξένοι δανειστές στο όνομα της «εταιρικής αλληλεγγύης» και με όχημα την ΕΚΤ, κατάφεραν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε αδιέξοδο, απομυζώντας και δεσμεύοντας την χώρα σε μια «κατάσταση-ζόμπι» όπου πολύ δύσκολα πλέον μπορεί να ξεφύγει. Σε όλα αυτά δεν γλυτώνει κανείς από τις ευθύνες του, όσον αφορά τις δηλώσεις που έγιναν.

Σε αυτό όμως θα πρέπει να επισημανθεί πώς και ο ίδιος φαίνεται να έχει ενοχληθεί από τον παραγκωνισμό του από τις διαδικασίες, καθώς σε κάποια πτυχή της συνέντευξης του αναφέρει πώς μετά την διάλυση της επιτροπής το 2015 και τον υπουργό Βούτση, θεώρησε πώς θα πρέπει να συνεχιστεί το έργο αυτό και έτσι έφτιαξε μια οργάνωση που λειτούργησε παράλληλα με το τι συμβαίνει στην χώρα. Θα αναφέρω τώρα , προσωπικά, πώς ουδείς εργάζεται αφιλοκερδώς, ειδικά στον οικονομικό τομέα, οπότε επιφυλάσσομαι αρκετά και για τους στόχους και σκοπούς του εν λόγω κυρίου.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

Geopolitics.gr

Facebook Comments

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!