ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ PUNTO;

H Fiat έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του νέου μοντέλου Argo, το οποίο αντικαθιστά το εμβληματικό Punto στη Λατινική Αμερική και την Ασία.  

Το όνομά του έχει εμπνευστεί από το πλοίο των Αργοναυτών. Αισθητικά παραπέμπει στο νέο Tipo hatchback, έχοντας όμως πιο σπορ και δυναμική εμφάνιση. Ελάχιστες είναι οι διαφορές στην καμπίνα, με την ψηφιακή οθόνη στην κεντρική κονσόλα να κάνει τη διαφορά.

Ανήκει στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, έχει μήκος 4 περίπου μέτρα και πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 300 λίτρων. Στο εσωτερικό, διακρίνεται το σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη 7 ιντσών, συμβατό με Apple CarPlay, Android Auto, το σπορ τιμόνι και το πλήρες πακέτο ασφαλείας.

Τροφοδοτείται από τους βενζινοκινητήρες 1.0 και 1.3 λίτρου της σειράς FireFly της Fiat, απόδοσης 77 και 109 ίππων, καθώς και από τον 1.8 E.torQ των 135 ίππων. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει από τη Βραζιλία αυτό το μήνα και στη συνέχεια θα λανσαριστεί στις υπόλοιπες αγορές της Νοτίου Αμερικής και ορισμένες της Ασίας, στις εκδόσεις Drive, Precision και HGT.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα έρθει στην Ευρώπη, καθώς η ιταλική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ZOUGLA.GR

Related Post