Breaking News
ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΜΕ ΚΟΡΑΝΙ «ΦΥΤΕΜΕΝΟΙ» ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΗΠΑ ΑΠ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
H ANAΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ – ΠΡΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!
ΠΑΤΡΑ: ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, 28 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ» ΚΑΙ «ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΝΑ ΠΩΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΕΙΜΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΕΧΩ ΤΡΕΞΕΙ 294,70 ΧΛΜ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ 8 ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
ΕΜ. ΜΑΚΡΟΝ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ
ΕΜ. ΜΑΚΡΟΝ – ΑΓ. ΜΕΡΚΕΛ: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ
O EΡΝΤΟΓΑΝ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΕΙΣΒΟΛΗ» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΝΟΤΑΜ 714
ΣΟΜΑΛΙΑ: ΣΤΟΥΣ 39 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Η ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ
ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ο ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΜΗΜΑ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΚΟΠΙΑ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2019 ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΡΙΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟ ΠΛΟΙΟ
ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ 52 ΈΛΛΗΝΕΣ
ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ: ΔΙΝΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ “ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ” ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Του Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη

Βυζαντινού τύπου διευθέτηση, που ευνοεί πολιτικά (ρουσφετολογικά) την κυβέρνηση και οικονομικά την εκκλησία είναι η χτεσινή συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου. Στην πραγματικότητα, λύνονται τα χέρια του πρωθυπουργού για αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά και της εκκλησίας για διατήρηση της περιουσίας της.

Η είδηση που μεταδίδεται για δήθεν απαλλαγή του ελληνικού δημοσίου από τη μισθοδοσία των κληρικών και λαϊκών είναι παραπλανητική. Το ελληνικό δημόσιο θα εξακολουθεί να μισθοδοτεί τους κληρικούς και λαϊκούς πλαγίως!

Για την ακρίβεια, με μια λογιστική πιρουέτα, το λογιστήριο του κράτους απαλλάσσεται από τη μισθοδοσία της εκκλησίας, αλλά με το άλλο χέρι θα πληρώνει τα περίπου 198 εκατομμύρια της μισθοδοσίας υπό μορφή επιδότησης προς την εκκλησία!

Η αξία αυτής της πιρουέτας βρίσκεται πίσω από τη βιτρίνα. Με την κίνηση αυτή οι περίπου 10.000 κληρικοί και λαϊκοί που συμπεριλαμβάνονταν στους καταλόγους των δημοσίων υπαλλήλων διαγράφονται από εκεί και ο κ Τσίπρας κερδίζει τη δυνατότητα να διορίσει επί πλέον 10.000 ψήφους στο δημόσιο και με την άδεια της τρόικας.

Έναντι αυτού του δώρου του αρχιεπισκόπου στον προνομιακά προστατευόμενό του πρωθυπουργό ο Ιερώνυμος παίρνει και με τη βούλα του κράτους την αναγνώριση της περιουσίας που κατέχει μέχρι σήμερα η εκκλησία, αλλά και τη ρητή ανανέωση της αναγνώρισης ότι η απαλλοτρίωση της που έγινε μέχρι το 1939 ήταν οικονομικά σε βάρος της εκκλησίας. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό στο μέλλον.

Επιπλέον, η ελληνική πολιτεία επιβαρύνεται διαχρονικά και με τις «υποχρεώσεις» των περιουσιακών στοιχείων που θα αποφασίσει η εκκλησία να βάλει στο κοινό ταμείο για αξιοποίηση τους. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι τα πρώην- πλέον- αμφισβητούμενα από το ελληνικό δημόσιο!

Η διαφημιζόμενη κοινή επιτροπή κράτους- εκκλησίας, που θα διαχειρίζεται την αμφισβητούμενη εκκλησιαστική περιουσία για αξιοποίησή της, έχει ήδη θεσμοθετηθεί και ψηφιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου το 2013! Τώρα υποτίθεται ότι θα συγκροτηθεί σε σώμα και θα ξεκινήσει να εργάζεται. Με τους ρυθμούς που εργάζεται το ελληνικό δημόσιο και με το βυζαντινό τρόπο που ελίσσεται η εκκλησία είναι προδιαγεγραμμένο ότι τίποτε δεν θα εξελιχθεί υπέρ του δημόσιου ταμείου σε ορατό χρόνο.

Τέλος, η εκκλησία πήρε τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση (που είναι αμφίβολο αν θα γίνει) θα διατηρήσει το προνόμιό της να αναφέρεται η ορθόδοξη θρησκεία σε προνομιακή θέση σε σχέση με τις άλλες που υπάρχουν στη χώρα.

Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση πήρε βραχυπρόθεσμα το προνόμιο να κερδίσει προεκλογικές προσλήψεις και η εκκλησία πήρε μακροπρόθεσμα το προνόμιο να μην αγγιχτεί η περιουσία της, να μην επιβαρύνεται με τη μισθοδοσία των ανθρώπων της και να απαλλαγεί από τα βάρη των φιλέτων που θα αξιοποιηθούν από κοινού με την πολιτεία.

Γιατί όλα αυτά; Για να κερδίσει ο κ Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ το προνόμιο της ευνοϊκής από τον άμβωνα μεταχείρισης όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών. Γιατί και ο άμβωνας, όταν πρόκειται να κερδίσει το κάτι τις του, δεν έχει το θεό του.

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!