ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δεκάδες προβλήματα προκάλεσε στην Θεσσαλονίκη η απίστευτη καταιγίδα που «σάρωσε» την πόλη. Οι δρόμοι μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε ποτάμια, μαθητές παγιδεύτηκαν στον Λευκό Πύργο, πολλές περιοχές στο κέντρο της πόλης έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 350 κλήσεις για την άντληση υδάτων αλλά και για την παροχή βοήθειας.

Σε κάποια σημεία το ύψος του νερού ξεπερνά ακόμα και τους πενήντα πόντους με αποτέλεσμα το βρόχινο νερό να μπει στο αύλειο χώρο του Λευκού Πύργου εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του τους επισκέπτες που ήταν μαθητές. Έπειτα από προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι μαθητές τελικά απεγκλωβίστηκαν.

Χωρίς ρεύμα τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, εδώ και αρκετή ώρα, ορισμένα καταστήματα και σπίτια στο κέντρο της πόλης μένουν χωρίς ρεύμα, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως ολόκληρη σχεδόν η οδός Τσιμισκή δεν έχει ρεύμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχει διακοπεί και η υδροδότηση λόγω της θολότητας.

Πάνω από 350 κλήσεις στην πυροσβεστική

Eντωμεταξύ πάνω από 350 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα είχε δεχτεί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, μετά την ισχυρή καταιγίδα, συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση, που ξέσπασε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM” ο συντονιστής επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Ναθαναήλ Ρήγας.

Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης, πλημμύρισαν ο Λευκός Πύργος και όλα τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησαν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Θωμάς Ψαράς.

Στο μεταξύ, διεσώθη σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η γυναίκα που είχε παρασυρθεί νωρίτερα από χείμαρρο στις Συκιές, στην οδό Μεσολογγίου, ενώ ολοκληρώθηκε και ο απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, όπου εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού, είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα.

Επίσης, λόγω των αστραπών που έπεσαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, διεκόπη για λόγους ασφαλείας επί επτά λεπτά ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα και σημειώθηκαν μικρές καθυστερήσεις στις πτήσεις, αλλά αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Πλημμύρισε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ούτε το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε εξαίρεση από τη φοβερή θεομηνία που έπληξε την πόλη.

Σύμφωνα με το Τhessnews.gr το πίσω μέρος με το αμφιθέατρο, το κυλικείο και τα ισόγεια του μεγάρου πλημμύρισαν, ενώ την ίδια ώρα έσπασαν οι πόρτες από τα ορμητικά νερά.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την ThessNews επισήμανε ότι η ύπαρξη πολλών βουλωμένων φρεατίων είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν εκτεταμένες πλημμύρες.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους

Την ίδια ώρα, πανικός επικρατεί στους δρόμους με δεκάδες ΙΧ να είναι μποτιλιαρισμένα στους κεντρικούς άξονες της πόλης.

Αγίου Δημητρίου, Εγνατία, Δικαστήρια και δεκάδες άλλες οδοί παρουσιάζουν σοβαρότατη κυκλοφοριακή συμφόρηση ενώ αρκετά είναι και τα συμβάντα που απασχολούν την τροχαία.

Νταλίκα «τούμπαρε» στη Θεσσαλονίκη, έπεσαν τα εμπορεύματα στον δρόμο

Τροχαίο ατύχημα νωρίτερα, στο ύψος του Τιταν, στο ρεύμα εισόδου, έπεσαν τα εμπορεύματα στο οδόστρωμα. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Ιντερσαλόνικα, η μπόρα που ξεκίνσε από την ανατολική πλευρά της πόλης επηρέασε πρώτα την Μουδανιών και την Γεωργικής Σχολής,επειτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Όλοι οιδρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι, ακόμη και τα στενά. Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα και στην Λεωφόρο Νίκης. Ο Περιφερειακός με το χαλάζι που έπεφτε προκάλεσε μποτιλιάρισμα σε όλο το μήκος του. Αυτή τη ώρα μεγάλο πρόβλημα σε Μοναστηρίου.

Πηγή: Κoutipandoras.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *