ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ

Ένας παράδεισος για σκι και πεζοπορία στο Μπαντ Γκαστέιν

Χτισμένο στις πλαγιές του όρους High Tauern νότια του Σάλτσμπουργκ, το Μπαντ Γκαστέιν είναι παγκοσμίως γνωστό ως παράδεισος για σκι και πεζοπορία.

Με δεκαεφτά φυσικές ιαματικές πηγές που τροφοδοτούν τα σπα, το πανέμορφο αυστριακό χωριό αποτελεί ιδανικό θέρετρο χαλάρωσης.

Οι πολυτελείς κατοικίες του και τα αριστοκρατικά ξενοδοχεία βρίσκονται στις απότομες, δασωμένες πλαγιές του βουνού. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τα κομψά κτίρια είναι ασυνήθιστα σε ένα χωριό αυτού του μεγέθους.

Προσφέρει πανοραμική θέα στην κοιλάδα Γκαστέιν και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τις γοτθικές τοιχογραφίες και το Μουσείο Gasteiner που παρουσιάζει τις ιαματικές πηγές της πόλης. Ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την ομορφιά της αυστριακής φύσης στο μονοπάτι Wasserfallweg με θέα στον κεντρικό καταρράκτη Gasteiner.

Οι θεραπευτικές πηγές του χωριού είναι γνωστές από το Μεσαίωνα, όταν οι βασιλιάδες επισκέπτονταν την περιοχή για να χαλαρώσουν στα ιαματικά λουτρά.

Το θέρετρο έχει διατηρήσει τη μεγαλοπρέπεια του 19ου αιώνα, όταν η αυτοκράτειρα Ελισάβετ το επισκέπτονταν για τις πηγές του και ως έμπνευση για να γράψει ποίηση.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Badgastein Αυστρία

Μπαντ Γκαστέιν / Αυστρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού για Σάλτσμπουργκ μέσω Βιέννης είναι 4 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα και 3 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης. Από το Σάλτσμπουργκ φτάνετε στο Μπαντ Γκαστέιν με τρένο σε 1 ώρα και 30 λεπτά.

Badgastein Αυστρία

Badgastein Αυστρία

Badgastein Αυστρία

Badgastein Αυστρία

Badgastein Αυστρία

Badgastein Αυστρία

Badgastein Αυστρία

Badgastein Αυστρία

Newsbeast.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *