ΑΠΟΨΕΙΣ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ….. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός εγκλώβισε τη χώρα σε μια διαπραγμάτευση με de facto κακό για τη χώρα αποτέλεσμα. Ολοκλήρωσε μια διαπραγμάτευση και έκελισε προφορικά και μόνο μια συμφωνία την οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει πίσω αν η άλλη πλευρά, η Βόρεια Μακεδονία δεν τηρήσει τα συμφωνημένα. Αν τα τηρήσει, έχουμε απλώς μια συμφωνία που δεν ικανοποιεί το εθνικό αίσθημα της πλειοψηφίας.

Και δεν φτάνει αυτό, ρίχνει ξανά τις ευθύνες στην επόμενη κυβέρνηση, κατά πάσα πιθανότητα αυτή του Μητσοτάκη, αφού δεν φέρνει τη συμφωνία προς συζήτηση στη Βουλή τώρα για να εισπράξει το πολιτικό κόστος της, αλλά αφήνει τη Βουλή να αποφασίσει στο μέλλον, μετά την υλοποίηση των όρων της συμφωνίας από τους Σκοπιανούς.

Τι σημαίνει αυτό;

Οτι αν γίνει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης και αν οι Σκοπιανοί δεν αλλάξουν το Σύνταγμα τους και δεν τηρήσουν τις άλλες υποσχέσεις τους, θα πρέπει ο Μητσοτάκης να ακυρώσει τη συμφωνία ενώ ήδη θα έχουν κληθεί στο ΝΑΤΟ και θα έχουν αρχίσει οι διαδικασίες ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαική Ένωση. Μέχρι τότε όλες οι χώρες θα έχουν αναγνωρίσει το όνομα Βόρεια Μακεδονία εκτός της Ελλάδος η οποία υποτίθεται οτι θα το αναγνωρίσει όταν ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις των γειτόνων.

Στην περίπτωση αυτή ο Τσίπρας θα ουρλιάζει στη Βουλή : “Κύριε Μητσοτάκη ακυρώστε τη συμφωνία, οι Σκοπιανοί δεν τήρησαν τους όρους, άρα δεν είναι αυτή η συμφωνία που εγώ έκανα”, ενώ ο Μητσοτάκης δεν θα μπορεί πλέον να κάνει πίσω διότι θα βρεθεί εναντίον του η παγκόσμια κοινότητα – και συγκεκριμένα οι σύμμαχοι μας.

Έτσι ο Τσίπρας εμφανίζεται να λέει οτι έλυσε το Μακεδονικό, ικανοποιεί τους εταίρους, υποστηρίζει στο εσωτερικό οτι όποτε θέλουμε ακυρώνουμε τη συμφωνία αν δεν τηρήσουν τους όρους οι Σκοπιανοί, αλλά στην πραγματικότητα έχει εγκλωβίσει και τη χώρα και την επόμενη κυβέρνηση σε μια συμφωνία που η τήρηση της εναπόκειται μόνο στην αντίπαλη πλευρά.

Όχι μόνο καταστροφική είναι αυτή η διαδικασία, αλλά είναι και χυδαία.

Ο Πρωθυπουργός δεν παίρνει τις ευθύνες των πράξεων του, εγκλωβίζει τη χώρα σε μια συμφωνία που δεν έχει ούτε λαική ούτε κοινοβουλευτική στήριξη και προσπαθεί να γλυτώσει – ξανά – το πολιτικό κόστος ρίχνοντας το ολόκληρο στον Μητσοτάκη. Όπως ακριβώς κάνει σε όλες τις συμφωνίες που κλείνει για την οικονομία με τα μέτρα που εκείνος συμφωνεί και υπογράφει και ο Μητσοτάκης θα είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει θέλει δε θέλει και μάλιστα με τον Τσίπρα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης να τον βρίζει που τα εφαρμόζει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οφείλει να δεχτεί την πρόταση Μητσοτάκη στη Βουλή για να συζητηθεί η συμφωνία αυτή τώρα. Το “παιχνιδάκι” εις βάρος της χώρας παρατράβηξε.

Πηγή:  Reporter.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *