Uncategorized
ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προτείνει στην ΕΕ μία μελλοντική μεταναστευτική πολιτική, η οποία θα είναι “παρόμοια” με τους ισχύοντες κανόνες της ελεύθερης κυκλοφορίας.

Με βάση πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα The Independent, οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου θέλουν να υποβάλουν την πρόταση έτσι ώστε να συμπέσει χρονικά με μια σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο, σε μια προσπάθεια να σπάσει το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit.

Το σχέδιο προβλέπει πρόσβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους πολίτες της ΕΕ στο μέλλον, αλλά δίνει στην βρετανική κυβέρνηση τη δυνατότητα να την αναστείλει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αν οι πληροφορίες αυτές ισχύουν, τότε αναμένεται νέος γύρος αντιπαραθέσεων με τους υπέρμαχους ενός πιο σκληρού Brexit. Ήδη, μερίδα του τύπου ισχυρίζεται ότι ο Ντέιβιντ Ντέιβις είναι στα πρόθυρα παραίτησης λόγω του ότι η στάση της κυβέρνησης μαλακώνει όλο και περισσότερο.

Η πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά το Brexit χωρίς βίζα. Έτσι, θα μπορούν να αποκτήσουν το δικαίωμα να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό νέο καθεστώς που θα είναι διαφορετικό για αυτούς (σε σχέση με τους πολίτες άλλων χωρών).

Έτσι, οι νέες ρυθμίσεις θα είναι παρόμοιες με εκείνες που απολαμβάνουν οι πολίτες της ΕΕ σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της ελεύθερης κυκλοφορίας, τους οποίους βέβαια η Τερέζα Μέι έχει δεσμευτεί να τερματίσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με το προτεινόμενο σύστημα, η βρετανική κυβέρνηση θα διατηρήσει το δικαίωμα να αναστείλει την πρόταση ή να θεσπίζει περιορισμούς στη μετανάστευση όταν θα πρόκειται για το εθνικό συμφέρον.

Πηγή: Eobserver.co.uk

 

 

Tag

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *