Uncategorized
ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ DICAMBA ΤΗΣ ΜΟSSANTO ΣΚΟΤΩΝΕΙ…
ARti news

 Το dicamba, ένα ζιζανιοκτόνο που παράγεται από την Monsanto και την BASF, τείνει να σκοτώνει ότι βρίσκεται στο δρόμο του. Η χρήση αυτού του προϊόντος, το οποίο υποτίθεται ότι σκοτώνει τα ζιζάνια που είναι όλο και πιο ανθεκτικά στις χημικές ουσίες, επιτράπηκε πολύ γρήγορα, χωρίς να ελεγχθούν όλες οι συνέπειες.

Έτσι, καλλιεργητές, όπως ο Clay Mayes από το Αρκάνσας, είδαν το dicamba να καταστρέφει μαζί με τα ζιζάνια και τα ίδια τα φυτά. Τα συρρικνωμένα φύλλα του φυτού που εκτέθηκε στο ζιζανιοκτόνο κρέμονται σαν μικρές σπασμένες ομπρέλες.
Η ζημία που προκλήθηκε από το dicamba στο βορειοανατολικό Αρκάνσας και σε όλο το Midwest (σόγια, άλλες καλλιέργειες, ακόμα και δέντρα) είναι χαρακτηριστική μιας κρίσης που συνεχίζει να επιδεινώνεται στην αμερικανική γεωργία. Οι αγρότες παγιδεύονται μεταξύ των ισχυρών ζιζανιοκτόνων και των ολοένα και πιο ανθεκτικών ζιζανίων.
Το dicamba είναι ένα ζιζανιοκτόνο νέου τύπου, του οποίου η χρήση έχει εγκριθεί επίσημα την περασμένη άνοιξη, για να σπάσει τον κύκλο και να εξαλείψει τα ισχυρά ζιζάνια στα χωράφια βαμβακιού και σόγιας. Το ζιζανιοκτόνο υποσχέθηκε καλύτερο έλεγχο των ανεπιθύμητων παράσιτων, όπως ο αμάραντος, που αναπτύσσεται στη σόγια από γενετικά τροποποιημένους σπόρους και έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στα κοινά ζιζανιοκτόνα (συμπεριλαμβανομένου του glyphosate).
Και αν αυτή είναι η πλευρά των αμερικανών μεγαλοαγροτών που χάνουν τις φυτείες τους, η πλευρά των καταναλωτών είναι ακόμα πιο οδυνηρή. Γιατί αν το glyphosate είναι μία φορά καρκινογόνο, μπορεί να φανταστεί κανείς τι είναι το πάρα πολλές φορές ισχυρότερο dicamba!http://ARti news

Related Post