ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΣΚΟΠΙΩΝ

Στην Τουρκία βρίσκεται ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ερντογάν και τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε τις «πολιτικές καλής γειτονίας που ακολουθεί η πΓΔΜ» και τη διαδικασία για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος, προσθέτοντας ότι αυτό θα είναι καλό για τα Βαλκάνια και για την ευρωατλαντική προοπτική της πΓΔΜ.

Οι κ. Ζάεφ και Ερντογάν συμπέραναν ότι οι δύο φιλικές χώρες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω την οικονομική τους συνεργασία μέσω της αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στην πΓΔΜ και μέσω νέων πρωτοβουλιών από τη μεριά των Σκοπίων.

Στην συνάντηση ωστόσο, του Ζάεφ με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο Τούρκος πρωθυπουργός, έχοντας δίπλα του τον ομόλογό του των Σκοπίων, ανέφερε συνεχώς το όνομα Μακεδονία.

Στην Βιέννη ο Κοτζιάς

Εντωμεταξύ στην Βιέννης βρίσκεται ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος συναντάται με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Την Τρίτη οι δύο υπουργοί θα έχουν από κοινού συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων τις οποίες έχει ήδη αναγγείλει, ως μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, ο κ. Νίμιτς.

 

Slpress.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *