Uncategorized
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο Ζ . ΖΑΕΦ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ” ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κι όμως, οι δηλώσεις του Ζόραν Ζαεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στα ελληνικά σχολεία καθόλου δεν παρερμηνεύθηκαν, παρά την προσπάθεια της ελληνικής και σκοπιανής κυβέρνησης να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να κουκουλωθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την Συμφωνία των Πρεσπών.

 

 

Επί τέσσερις ημέρες έμειναν στην αφάνεια οι δηλώσεις του Ζ. Ζάεφ αλλά χθες και αφού είχε γίνει η προσπάθεια «κυβερνητικών πηγών» από τα  Σκόπια με διαρροές προς ελληνικό ΜΜΕ να αποδώσουν σε παρερμηνεία των δηλώσεων τις ελληνικές αντιδράσεις, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός σταθμός των Σκοπίων ο SItel αποκάλυψε το βίντεο με τις δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού.

Οι δηλώσεις έγιναν από το βήμα της Βουλής στην διάρκεια της συζήτησης για την έγκριση των τροπολογιών  του συντάγματος σε απάντηση ερώτησης βουλευτή του VMRO-DPMNE. Το απόσπασμα αυτό μεταδόθηκε και από κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 το βράδυ της Τρίτης (στο βίντεο μεταξύ 06.30 και 07.14).

 

https://webtv.ert.gr/ert3/news-ert3/04dek2018-2200-deltio-eidiseon/

 

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος. Και είναι καλό αυτό, να αναρωτηθούμε τι κάναμε γι’ αυτούς τα προηγούμενα 27 χρόνια. Κάναμε μήπως κάτι γι΄αυτούς; Και τώρα, μέσω φιλίας που οικοδομούμε και με την επίλυση του πικρού αυτού προβλήματος, που επί 27 χρόνια αιωρείται από πάνω μας και μας έχει καθηλώσει, έχουμε πλέον πιθανότητες να διδάσκεται η μακεδονική γλώσσα εκεί. Μέχρι τώρα απαγορευόταν. Ήταν ταμπού θέμα. Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται ήδη εδώ. Τώρα πλέον έχουμε την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε πραγματικά, να άρουμε τα εμπόδια».

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *