ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΙΑΤ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Ο κ. Πάιατ δήλωσε ευγνώμων για τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης του λιμένα και της πρεσβείας.

 

 

«Εξέφρασα την εκτίμησή μου στον πρόεδρο του λιμανιού, όπως επίσης και στον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο λιμάνι, για την καταπληκτική υποστήριξη που είχαμε όταν φέραμε κάποια αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα Black Hawk από την Ευρώπη, μέσω του λιμανιού, τον περασμένο χρόνο», συμπλήρωσε.

Όπως πρόσθεσε,

«καλωσορίσαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτήν τη δυνατότητα, αλλά το πραγματικό δυναμικό αυτών των υποδομών είναι το οικονομικό δυναμικό. Αυτό απαιτεί ιδιωτικό κεφάλαιο, απαιτεί ξένες επενδύσεις».

Όσον αφορά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΟΛΑ, Χρήστο Δούκα, ο κ. Πάιατ σημείωσε πως συζητήθηκε η σύνδεση των έργων που είναι σε εξέλιξη.

«Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ο IGB και ο FSRU ( Floating Storage and Regasification Unit- πλωτή μονάδα παραλαβής, αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου), αν όλα υλοποιηθούν, αυτό θα ξεκλειδώσει τη μεταμόρφωση της οικονομίας της περιοχής του Έβρου»,

ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ελπίζουμε πάρα πολύ ότι με τους όρους που θα δημιουργηθούν, οι αμερικανικές εταιρίες, τα αμερικανικά κεφάλαια θα επιλέξουν να συμμετέχουν στην ευκαιρία που δίνεται, αλλά φυσικά αυτό εξαρτάται από τις αποφάσεις, κυρίαρχες αποφάσεις, που πρόκειται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση στις επόμενες εβδομάδες»,

διευκρίνισε ο κ. Πάιατ.

 

 

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *