ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΠΕΡ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Χαλαρός με την μπάλα, σκληρός με τους αντιπάλους. Ο Τζέιμς Ταρκόφσκι της Μπέρνλι εμφανίστηκε από το πουθενά και είναι πίσω από τον Οταμέντι, ο πιο δυναμικός σέντερ μπακ της σεζόν στην Premier League.

Ο διάσημος συνεπώνυμός του κινήθηκε μεταξύ μελαγχολίας και επιστημονικής φαντασίας. Εάν υπήρχε ένα έργο του Ρώσου συγγραφέα, Αντρέι Ταρκόφσκι, που σαν τίτλος θα μπορούσε να ταιριάξει σε αυτό που βγάζει στη φετινή Premier League ο Τζέιμς Ταρκόφσκι, αυτό δεν θα ήταν άλλο από το «Ο οδοστρωτήρας με το βιολί». Επειδή κάπως έτσι μοιάζει το αγωνιστικό mentality που παρουσιάζει ο σέντερ μπακ της Μπέρνλι, που είναι την ίδια στιγμή εξαιρετικός με την μπάλα και σκληρός με τους αντιπάλους. Είναι λες κι έχει εμφανιστεί σχεδόν από το πουθενά και με εξαίρεση τον εκπληκτικό Νικολάς Οταμέντι της Σίτι, ίσως να μην υπάρχει άλλος τόσο καλός στη θέση στο Νησί.

Το πρόβλημα με τον 25χρονο Αγγλο στόπερ με καταγωγή από την Πολωνία, είναι ότι όσο απρόσμενα δυνατή κι αν είναι φέτος η ομάδα του, κάνοντας απίθανη πορεία στο πρώτο μισό της περιόδου, είναι πραγματικά δύσκολο ως αμυντικός της Μπέρνλι να πάρεις τα credits που θα σου αναλογούσαν. Η ομάδα του όμως με μπροστάρη εκείνον και δυνατό παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας τον Μπεν Μι, έχει κρατήσει το τρίτο καλύτερο παθητικό στο πρωτάθλημα με μόλις 19 γκολ σε 22 αγωνιστικές. Μόνο η Σίτι (13) και οι Γιουνάιτεντ, Τσέλσι (από 16) έχουν πιο δυνατά νούμερα.

Στο σύλλογό του πάντως αναγνώρισαν την απρόσμενα τρομερή συμβολή του Ταρκόφσκι στο θαύμα τους. Τον κάλεσαν, του έδωσαν στυλό κι εκείνος έβαλε υπογραφή σε επέκταση συμβολαίου που τον κρατάει στο «Turf Moor» έως και τον Ιούνιο του 2022, ενώ το προηγούμενο που είχε, θα έληγε το καλοκαίρι του 2019 και έπειτα εκείνος θα ήταν ελεύθερος να κάνει ό,τι θα ήθελε. Και μην νομίζετε ότι θα του ήταν δύσκολο να βρει ομάδα. Οι φήμες έχουν φουντώσει για το ενδιαφέρον της Αρσεναλ, ενώ έχουν υπάρξει ακόμα και ρεπορτάζ με το όνομα της Σίτι μέσα.

Το φοβερό με την περίπτωσή του είναι ότι μέχρι τα πρώτα παιχνίδια της φετινής σεζόν κανείς δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά μαζί του. Μέχρι τον Γενάρη του 2016 ο Ταρκόφσκι εμφανιζόταν αποκλειστικά στα γήπεδα της Championship. Με τη φανέλα της Ολνταμ και της Μπράιτον δεν έκανε κάτι το ξεχωριστό. Ηταν απλά ένας τίμιος εργάτης στα μετόπισθεν. Οταν λοιπόν τον πήρε για ψίχουλα η Μπέρνλι, κι εκείνη αγωνιζόταν ακόμα στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας και τον ήθελε για αναπληρωματικό. Το δίδυμο σέντερ μπακ που σχημάτιζαν ο Μι με τον Μάικλ Κιν απλά δεν γινόταν να μετακινηθεί.

Κάπως έτσι ο Τζέιμς Ταρκόφσκι χρειάστηκε να περιμένει έως το καλοκαίρι του 2017 και την πώληση του Κιν στην Εβερτον. Η απόφαση να δοθεί η θέση του βασικού σε εκείνον προκάλεσε αρχικά αμφισβήτηση, καθώς άπαντες περίμεναν ενίσχυση με κάποια από τα 25 εκατ. λίρες που είχαν εισπραχθεί από τα Ζαχαρωτά. Η εξέλιξη όμως τους αιφνιδίασε όλους. Ακόμα και τον προπονητή του που δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι τόσο αισιόδοξος. Ο Ταρκόφσκι άρχισε να βγάζει ωραίες μπάλες από την άμυνα και ταυτόχρονα να είναι σκληρός, δυναμικός, ακόμα και αντιαθλητικός. Πάντοτε όμως σίγουρος και με αυτοπεποίθηση. Κάπως έτσι έφτασε στην ανανέωση και ίσως σύντομα, εάν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, να απογειωθεί ακόμα και στη μεγάλη μεταγραφή…

Gazzetta.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *