ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΙ 7 “ΟΛΛΑΝΔΟΙ” ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ

Ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Eredivisie αλλά δεν αποκλείεται να μετακομίσουν στην Premier League

Ο Michael Yokhin γράφει για 7 παίκτες που αγωνίζονται στην Eredivisie και αξίζουν το ενδιαφέρον των αγγλικών ομάδων. Ποιοι είναι αυτοί;

Νικολάι Γιόργκενσεν (Φέγενορντ)

Εχοντας κληθεί για trial στην Λίβερπουλ σε μικρότερη ηλικία, ο πύργος από την Δανία θέλει να ανεβάσει την καριέρα του και στα 27 βρίσκεται μάλλον στο peak του. Ο Γιόργκενσεν πέτυχε 21 γκολ πέρυσι με την Φέγενορντ, τη βοήθησε στην κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά μετά το 1999 και έγινε αμέσως στόχος για τις ομάδες της Premier League. Δυνατό σουτ, ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και τοποθέτηση μέσα στην περιοχή αποτελούν τα πιο δυνατά όπλα του παίκτη τον οποίο η Φέγενορντ δεν ήθελε να παραχωρήσει το καλοκαίρι, όμως ίσως το κάνει τώρα που αποκλείστηκε από το Champions League. Ο Γιόργκενσεν σκόραρε σε βάρος των Σαχτάρ Ντόνετσκ και Νάπολι, είναι ξενερωμένος με τη θέση της ομάδας του στον βαθμολογικό πίνακα καθώς είναι 5η και στο -12 από την πρωτοπόρο, Αϊντχόφεν. Μια μεταγραφή μοιάζει κάτι λογικό.

Μάθις Ντε Λιχτ (Αγιαξ)

Δύσκολη περίπτωση αφού ο Αγιαξ δεν θέλει να πουλά τα αστέρια του στη μέση της σεζόν, όμως το club του Αμστερνταμ έχει προετοιμαστεί να χάσει τον Ντε Λιχτ καθώς απέκτησε τον Περ Σουρς, ως αντικαταστάτη του. Οπότε, η μάχη για το ποια ομάδα θα πάρει τον Ντε Λιχτ, είναι ανοικτή. Ο 18χρονος είναι εκπληκτικό ταλέντο – ένας τεχνίτης σέντερ-μπακ καλός με την μπάλα στα πόδια που για πολλούς μπορεί να γίνει από τους κορυφαίους στον κόσμο στη θέση του. Εξυπνος τακτικά και με μεγάλη ικανότητα στις μεταβιβάσεις, ο Ντε Λιχτ είναι ανώτερος από τον Ντάβιντσον Σάντσες, που πουλήθηκε στην Τότεναμ το καλοκαίρι. Εχει μάθει να παίζει σε άμυνα τεσσάρων, οπότε η Λίβερπουλ ίσως του ταίριαζε καλύτερα, αν προλάβει, πριν η Μπαρτσελόνα κάνει κίνηση.

Χακίμ Ζίγιετς (Αγιαξ)

Είναι κάπως περίεργο το ότι ο 24χρονος επέλεξε να πάρει μεταγραφή στον Αγιαξ το καλοκαίρι του 2016 ενώ πολλές ομάδες είχαν δείξει ενδιαφέρον μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στην Τβέντε. Ο Ζίγιετς γεννήθηκε στην Ολλανδία αλλά διάλεξε την Εθνική του Μαρόκου, οπότε θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η τιμή του είναι ήδη τσουχτερή, οπότε αν πιάσει απόδοση στην Ρωσία θα πάει ακόμα πιο ψηλά, κάτι που αποτελεί λόγο για τις ομάδες να τον αποκτήσουν τον Ιανουάριο. Ο Ζίγιετς ανήκει στην κατηγορία φτερού, όμως είναι εξαιρετικός στις πάσες και στις στημένες φάσεις το πόδι του είναι φωτιά. Αυτή τη στιγμή είναι στη 2η θέση στον πίνακα με τις ασίστ έχοντας 8, όμως το παιχνίδι του είναι κάτι παραπάνω από αυτό, γεμάτο φαντασία και βοήθεια στη μεταφορά στην επίθεση.

Γιασίν Αγιούμπ (Ουτρέχτη)

Ο αριστεροπόδαρος μέσος είναι ακόμα σχετικά άγνωστος εκτός Ολλανδίας επειδή παίζει στην Ουτρέχτη και γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να είναι ευκαιρία για τις ομάδες. Ο Αγιούμπ είναι ένας ντελικάτος και απρόβλεπτος παίκτης που του αρέσει να εκπλήσσει τους αντιπάλους του με τακουνάκια και δύσκολες ντρίμπλες. Διαθέτει επίσης καλό μακρινό σουτ, του αρέσει να παίρνει καλές θέσεις για να σκοράρει μέσα από την περιοχή ενώ βοηθά και στο αμυντικό κομμάτι. Η έλλειψη εμπειρίας είναι κάτι που δεν επιτρέπει άμεσα μεγάλες απαιτήσεις σε περίπτωση που μετακινηθεί στην Premier League, όμως θα είναι καλή επένδυση για το μέλλον.

Αλιρέζα Γιαχανμπάκς (Αλκμααρ)

Ο Ιρανός μάγος είναι εκπληκτικός με την ΑΖ αυτή τη σεζόν, έχοντας την εντυπωσιακή προσφορά των 8 γκολ και 6 ασίστ. Ο Γιαχανμπάκς πέτυχε 11 το 2016-17 και επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος εξτρέμ στην Ολλανδία, όμως φέτος είναι ακόμα καλύτερος. Γρήγορος, με δύο πόδια, ντρίμπλα και ένας παίκτης που βλέπει γήπεδο και δεν έχει πρόβλημα να δώσει την τελική πάσα και τη δόξα σε συμπαίκτη του, είναι ένας από τους παίκτες που είναι απόλαυση να βλέπεις στην Eredivisie. Στα 24 του, μοιάζει να είναι φτιαγμένος για μεγαλύτερα πράγματα και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο για το Ιράν στο Mundial. Εχει συμβόλαιο μέχρι το 2020 και η Λέστερ τον κοιτάζει σε περίπτωση που χάσει τον Ριγιάντ Μαχρέζ.

Φραν Σολ (Βίλεμ)

Ο επιθετικός που έχει γεννηθεί στην Μαδρίτη εντάχθηκε στην ακαδημία της Ρεάλ στην ηλικία των 10 ετών, όμως ποτέ δεν έφτασε πιο ψηλά από την τρίτη ομάδα. Στη συνέχεια, αφού πέρασε δύο χρόνια στις ρεζέρβες της Βιγιαρεάλ, βρήκε τα πατήματά του στην Βίλεμ. Πλέον αισθάνεται σαν στο σπίτι του, η ομάδα θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο το οποίο λήγει το 2019 και ο ίδιος έχει υποσχθεί ότι «δεν έχω παίξει το τελευταίο παιχνίδι μου για το club». Παρόλα αυτά, μια καλή πρόταση θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό. Η Στουτγκάρδη παρακολουθεί τον επιθετικό που είναι καλός στον αέρα και χρειάζεται μία επαφή για να σκοράρει. Αφού πέτυχε δέκα τέρματα πέρυσι, ο 25χρονος βελτιώθηκε και έχει ήδη 9 σε 16 εμφανίσεις φέτος. Μπορεί να αποτελέσει μια low-budget λύση για ομάδες που τους λείπει ο επιθετικός με το εύκολο γκολ.

Ράιαν Τόμας (Τσβόλε)

Η Τσβόλε είναι φέτος η έκπληξη στην Eredivisie, όπου είναι 4η, πάνω από την Φέγενορντ και έχει μόλις 3 ήττες σε 18 αγώνες. Ο Νεοζηλανδός μέσος απολαμβάνει να κάνει κουμάντο στο κέντρο. Ο 23χρονος έπαιζε παλιότερα ως εξτρέμ αλλά ο νέος προπονητής, Γιον Φαν Σιπ, τον έβαλε σε κεντρικό ρόλο και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Ο ρόλος του Τόμας είναι σαν και αυτός που έχει ο [Αυστραλός] Ααρον Μούι της Χάντερσφιλντ, ο οποίος έπαιξε επίσης υπό της οδηγίες του Σιπ στην Melbourne City. Οι Νεοζηλανδοί προσαρμόζονται καλά στην Premier League, όπως οι Ουίνστον Ριντ και Κρις Γουντ και ο Τόμας ο εξαιρετικός τακτικά, Τόμας, είναι περισσότερο έτοιμος για το επόμενο βήμα από το να παραμείνει στην Τσβόλε.

Newsbeast.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *