ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΣΙΠΡΑ

Η συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Νέα Υόρκη. 

 Το «ραντεβού» των δύο ανδρών έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 (18:30 ώρα Ελλάδας). Επί τάπητος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα τεθεί όλο το φάσμα των θεμάτων που άπτονται των διμερών σχέσεων όπως η κατάσταση στο Αιγαίο, το Κυπριακό, η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και οι ευρω-τουρκικές σχέσεις.

 Υπενθυμίζεται πως η τελευταία συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η σημερινή συνάντηση θα είναι η πρώτη που θα έχουν οι δύο ηγέτες μετά από την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν σε φυλακές της Αδριανούπολης.

 Στις 08:00 το πρωί (τοπική ώρα – 15:00 ώρα Ελλάδας) ο γ.γ. του ΟΗΕ θα υποδεχθεί τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, προκειμένου στις 09:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) να ξεκινήσει η Γενική Συζήτηση της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την «Παγκόσμια Ηγεσία και τις κοινές ευθύνες για ειρηνικές, δίκαιες και βιώσιμες κοινωνίες».

 Στις 20.15 (13.15 ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο γεύμα που θα παραθέσει ο γ.γ. του ΟΗΕ προς τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών, ενώ στις 17:00 (00:00 ώρα Ελλάδας) θα απευθύνει ομιλία στο Concordia.

  Πηγή: Νaftemporiki.gr 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *