ΓΕΥΣΗ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑΛΑΓΑΝΙ

Κάθε φορά που στρώνω τραπέζι για τους αγαπημένους μου, είναι μια μοναδικά υπέροχη στιγμή, ειδικά όταν έχω ετοιμάσει γι΄αυτούς ένα φαγητό που ξέρω πολύ καλά πως θα το εκτιμήσουν, όπως τα λαχταριστά κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι και άφθονη σάλτσα ντομάτας.

Όλα αυτά του είδους comfort food κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων!

Τα κεφτεδάκια είναι το φαγητό που φέρνει χαμόγελα, είναι το φαγητό της παρέας , τρώγονται χειμώνα-καλοκαίρι, με σάλτσα ντομάτας ή σκέτα, στο φούρνο ή στο τηγάνι και όμως κάποια πράγματα είναι δεδομένα και συγκεκριμένα για εμένα πάντα δίπλα τους θα σερβίριστεί μια μεγάλη στοίβα πατάτες και η μπύρα ΑΛΦΑ Weiss!

Τι είναι άλλωστε η μαγειρική; Η απόλυτη δημιουργία, είναι έμπνευση και κάθε φορά μου δίνει τη δυνατότητα να εκπλήσω γευστικά τους αγαπημένους μου με μερικά twist!

Όπως σε αυτή τη συνταγή για κεφτεδάκια που φτιάχνονται πανεύκολα και παρόλο που «λέγεται» πως τα κεφτεδάκια στο τηγάνι είναι τα πιο νόστιμα αυτά τα κεφτεδάκια φούρνου, θα σου γίνουν εξίσου ζουμερά στο ψήσιμο αρκεί ν΄ακολουθήσεις τη συνταγή και να προσθερμάνει πολύ καλά το φούρνο.

Για τη σάλτσα ντομάτας, έχω χρησιμοποιήσει τον πιο απλό τρόπο μαγειρέματος και την έχω αρωματίσει με θυμάρι ενώ στα κεφτεδάκια χρησιμοποίησα το «ουδέτερο» σε γεύση ταλαγάνι.

Ετσι το αποτέλεσμα του φαγητού είναι «ήπιο» και ιδιαίτερα μεσογειακό δηλαδή ιδανικό για να ταιριάξει απόλυτα με την καθαρότητα σταρένιας Weiss και τη χαρακτηριστική μαγιά που κυριαρχεί στην μπύρα αυτή, η φυσικά θολή, γεμάτη, αρωματική και έντονη γεύση της ΑΛΦΑ Weissξέρω καλά πως θ΄απογειώσει το φαγητό!

Η μπύρα ΑΛΦΑ Weiss είναι ήδη στο ψυγείο για ν΄αποκτήσει την σωστή θερμοκρασία (12-14ο C) και τα κατάλληλα ποτήρια για το τέλειο σερβίρισμά της μπαίνουν στο τραπέζι.

Ακολουθεί το φαγητό και οι μπύρες ανοίγουν η μία μετά την άλλη, ο Φώτης αναλαμβάνει να «μυήσει» την παρέα στον τρόπο σερβιρίσματος, πρώτα σερβίρει τα ¾ της μπύρας κρατώντας το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών, αμέσως περιστρέφει και κουνάει τη φιάλει για να ζωντανέψει η «μαγιά» και αδειάζει γρήγορα στο ποτήρι!

Αυτό λοιπόν είναι το δικό μας φαγητό, γεμάτο γέλια και απόλαυση και η ΑΛΦΑ Weiss είναι η μπύρα μας, αυτή που συνοδεύει όλες τις όμορφες στιγμές μας!


Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
–500 γρ. κιμά ανάμεικτο
–1 κρεμμύδι
–2 σκελίδες σκόρδο
–300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας φρέσκα ή αποξηραμένα μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι, δυόσμο κτλ.)
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
–200 ml. χυμό ντομάτας
–250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
–1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
–1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
–1 κουταλιά της σούπας ξύδι
–1 κρεμμύδι
–1 σκελίδα σκόρδο
–20 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια.
Σ΄ένα μπωλ βάζουμε το ψωμί και το περιχύνουμε με το γάλα.

2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε στον κιμά.
Επίσης προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και τέλος το μουλιασμένο ψωμί, καλά στυμένο.

3
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με ταλαγάνι κομμένο σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

4
Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε με το ελαιόλαδο, ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

5
Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες φούρνου και δροσερές Alfa Weiss!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους
– Ζεσταίνουμε καλά το φούρνο και όταν φουρνίσουμε πρώτη φορά τα κεφτεδάκια θα «πιάσουν» κρούστα εξωτερικά και μέσα θα παραμείνουν ζουμερά

Συνταγή για Κεφτεδάκια στο Φούρνο

Συνταγές για Σάλτσα Ντομάτας

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *