ΑΠΟΨΕΙΣ
ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16 VIPER vs ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-35 KAI S400! ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Στην εκπομπή «Πολιτικό Φόρουμ» του Astra Tv με τον Χρήστο Λουκά και τον Βασίλη Μπαντίδη συμμετείχε ο σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας Αλέξανδρος Νίκλαν το βράδυ της Δευτέρας 30/10. Θέμα της εκπομπής η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.

Στη καίρια ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Χρήστου Λουκά  για το «πώς  η Ελλάδα μπορεί  να ισορροπήσει τις αυξανόμενες δυναμικές της Τουρκίας » ο Αλέξανδρος Νίκλαν απάντησε πως «η Ελλάδα δεδομένης της αδυναμίας της σε οικονομικά για να ακολουθήσει σε μια κούρσα εξοπλισμών πρέπει εκτός από στρατηγικές κινήσεις σε θέματα υλικοτεχνικά, να δημιουργήσει ένα σύνολο κυβερνοτεχνολογικής δομής αρχίζοντας από συγκρότηση δυναμικού».

Όπως εξήγησε η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικούς ειδικούς κυβερνοασφαλείας που ήδη διαπρέπουν σε όλη την υδρόγειο. Αυτή η τεχνογνωσία, σε ένα στρατηγικό σχήμα με ικανή δομή και μέσα, μπορεί να «γονατίσει» κάθε αντίπαλο πριν καν αυτός σχηματίσει ομάδα για να επιτεθεί. Δεν είναι τυχαίο που χώρες όπως η Εσθονία για παράδειγμα εστιάζουν σε αυτό μαζί με ανορθόδοξες τακτικές ασύμμετρων επιθέσεων. Πώς αλλιώς να είναι αποτρεπτικές προς την Ρωσική ισχύ; Είναι ένα μοντέλο που με κάποιες αλλαγές μπορεί οχι μόνο να δώσει ικανή αποτρεπτική ισχύ στην Ελλάδα αλλά να την κάνει ακόμα και αιχμή δόρατος αν χρειαστεί για το ΝΑΤΟ.

Οι παρεμβάσεις του Αλέξανδρου Νίκλαν στο 29.30 και στο 1.16.00.

Αξίζει όμως να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή και τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

==========================================

http://www.geopolitics.com.gr/2017/11/f-16-viper-vs-f-35-s-400.html

Related Post