Uncategorized
Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΜΙRAGE 2000 ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Η μεγάλη απειλή αυτών των δύσκολων ημερών που διανύουμε στα ελληνοτουρκικά δεν είναι οι Τούρκοι! Όπως έχει αποδειχτεί, αν εξαιρέσουμε την ατυχή περίπτωση της σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας στον Έβρο, πουθενά αλλού οι Τούρκοι δεν έχουν καταφέρει τίποτα το ουσιαστικό, όπου βρέθηκαν απέναντι σε Έλληνες στρατιωτικούς.

 

Η μεγάλη απειλή είναι η καταπόνηση των ανθρώπων αλλά και των μέσων σ΄ αυτή τη παρατεταμένη αυξημένη επιφυλακή που πλέον έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πολεμικής αναμέτρησης!

Τον κίνδυνο να υπάρξουν ατυχήματα, τον είχαν επισημάνει από τις πρώτες ημέρες αυτής της παρατεταμένης επιφυλακής έμπειροι στρατιωτικοί. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με ένα δυστύχημα που δεν το χωρά ανθρώπινος νους.

Νομίζουμε ότι οι εμπειρογνώμονες της ΠΑ που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της χθεσινής τραγωδίας θα προσμετρήσουν και αυτόν το παράγοντα. Ή τουλάχιστον νομίζουμε ότι πρέπει να το κάνουν .

Η ΠΑ έχει “χτυπηθεί” κι άλλες φορές από δυστυχήματα που μπορεί να έμοιαζαν ακατανόητα, αλλά είχαν πολύ απλοϊκές εξηγήσεις. Να θυμηθούμε τι έγινε όταν ψάχναμε το Γιάκοβλεφ το 1997; Εξαντλήσαμε σε χρόνο ρεκόρ όλα τα πληρώματα των ιπταμένων μέσων και είχαμε τη τραγωδία της πτώσης ενός C-130.

Προς Θεού κανείς δεν υποστηρίζει ότι οι ΕΔ δεν πρέπει να ΄ναι σε επιφυλακή. Πρέπει όμως η ιεραρχία να φροντίσει ώστε η διαχείριση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού μας να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο . Κάθε περιττή επιβάρυνση πρέπει να ξεχαστεί! Δεν είναι ώρα για τέτοια.

Γι΄ αυτό και καλό θα ΄ναι οι “υπερκινητικοί” ανώτατοι να αφήσουν τα πέρα δώθε σε μονάδες για να βγάλουν φωτογραφίες… Δεν είναι ανάγκη να εμπλέκουμε τώρα τις ΕΔ σε άλλες δραστηριότητες. Καλό θα είναι άμεσα να τις αποδεσμεύσουμε και από αποστολές που κακώς τους έχουν ανατεθεί. Αυτή τη περίοδο οι ΕΔ πρέπει να κάνουν μόνο τη δουλιειά τους. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ασφάλεια της χώρας.

 

 

Μilitaire.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *