Uncategorized
Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ

Αντίποινα πραγματοποιεί η Μόσχα, ως απάντηση στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και στην απαγόρευση εισόδου άλλων δύο αξιωματούχων. Συγκεκριμένα, με εντολή Λαβρόφ απελαύνονται δύο Έλληνες διπλωμάτες, ενώ απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία σε στενό συνεργάτη του Νίκου Κοτζιά.

 

 

Oι Ρώσοι έκαναν διάβημα για “αντιρωσικές ενέργειες” στον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, ο οποίος εκλήθη νωρίτερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Εκεί του ανακοίνωσαν την απέλαση των Ελλήνων διπλωματών.

Σύμφωνα πληροφορίες, στη συνέχεια ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα εκλήθη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Και η ελληνική πλευρά έκανε διάβημα για “ενέργειες (της Μόσχας) εναντίον της Ελλάδας”.

 

Ποιοι απελαύνονται – Σε ποιον απαγορεύεται η είσοδος

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στον Έλληνα πρέσβη ότι οι Ρώσοι διώχνουν τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών, ενώ απαγόρευσαν την είσοδο στη Ρωσία του κ. Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

 

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

“Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου του παρουσιάστηκε ένα σημείωμα που ενημέρωνε την Ελλάδα για τα αντίποινα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση στις εχθρικές πράξεις της Αθήνας προς τους Ρώσους διπλωμάτες και υπηκόους τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους”.

 

 

 

Με στοιχεια απο:© Brainfood Publishing Ltd.

Πηγή:Ηellasjournal.com

 

 

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *