ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ η Μπάγερν έκανε την ανατροπή και «πάτησε» την Άουγκσμπουργκ με 4-1 και στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα Γερμανίας, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του, κατέκτησε και μαθηματικά η Μπάγερν Μονάχου, μετά και την άνετη νίκη επί της Άουγκσμπουργκ με 4-1. Ουσιαστικά η υπόθεση-τίτλος στην Bundesliga φέτος κρίθηκε από νωρίς, καθώς η -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος- Μπάγερν Μονάχου είχε ήδη αποκτήσει προβάδισμα 11 βαθμών από τους «διώκτες» της με την ολοκλήρωση του α΄ γύρου και το διεύρυνε ακόμη περισσότερο μετά τη χειμερινή διακοπή.

Έτσι, από ένα σημείο και μετά το ερώτημα που απασχολούσε όσους ασχολούνται με το γερμανικό ποδόσφαιρο δεν ήταν πια το «αν» οι Βαυαροί θα κατακτούσαν τον τίτλο, αλλά το «πότε»… Η ώρα αυτή έφτασε, καθώς τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές η ομάδα του Γιουπ Χάινκες μπορούσε να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια με συνδυασμό αποτελεσμάτων, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Σήμερα η Μπάγερν Μονάχου με την εκτός έδρας νίκη επί της Άουγκσμπουργκ πανηγύρισε τον έκτο διαδοχικό και συνολικά 28ο τίτλο της ιστορίας της στην Bundesliga.

Το σκορ στο «WWK» άνοιξε ύστερα από αυτογκόλ του Σούλε στο 18’. Η Μπάγερν στη συνέχεια όμως πάτησε γκάζι! Απάντησε στο 32’ με τον Τολισό και έξι λεπτά αργότερα έκανε την ανατροπή με τον Χάμες. Στο 62’ ο Ρόμπεν έκανε το 3-1 και στο 87’ ο Βάγκνερ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα και πρόγραμμα 29ης αγωνιστικής:

Μ. Παρασκευή, 6/4 21:30

Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης 2-1

Μ. Σάββατο, 7/4 (16:30)

Κολωνία-Μάιντς 1-1

Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 0-2

Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου 2-1

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-4

Αμβούργο-Σάλκε (19:30)

Κυριακή, 8/4
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ 19:00

Δευτέρα, 9/4 21:30
Λειψία-Λεβερκούζεν 21:30

Onsports.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *