ΔΙΕΘΝΗ
Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΜ

Η Βόρειος Κορέα σκέφτεται να προχωρήσει σε πυραυλική επίθεση κατά του νησιού Γκουάμ, αμερικανική αποικία στον Ειρηνικό.
Η ενημέρωση αυτή προήλθε από δήλωση στρατιωτικού, που δημοσίευσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ώρες μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ στη Βόρειο Κορέα. Συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος είπε «εάν η Βόρειος Κορέα μάς απειλήσει τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή τέτοια που δεν έχει δει ξανά ο κόσμος».

Σύμφωνα με τον επίσημο φορέα ειδήσεων της Βορείου Κορέας, η χώρα σχεδιάζει να εκτοξεύσει στο νησί Γκουάμ, στο οποίο οι ΗΠΑ διατηρούν στρατηγική στρατιωτική βάση, μεσαίου προς μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους. 

Οι «ανταλλαγές» αυτές απειλών σηματοδοτούν μια αιχμηρή ρητορική ανάμεσα στις δυο χώρες, που όλο και οξύνεται.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε πρόσφατα περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις προς τη Βόρειο Κορέα. Η Πιονγκγιάνγκ έκανε λόγο για «βίαιη παραβίαση της κυριαρχίας» της, προειδοποιώντας της ΗΠΑ ότι «θα πληρώσουν το τίμημα».

Η δήλωση της Βορείου Κορέας σχετικά με την εκτόξευση πυραύλων στο Γκουάμ, σήμανε συναγερμό στην αμερικανική βάση στο νησί.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει προχωρήσει στη δοκιμή πυρηνικών όπλων πέντε φορές και στην εκτόξευση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων δύο φορές, υποστηρίζοντας ότι τώρα μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ και μάλιστα πιο άμεσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

O Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τη Βόρειο Κορέα να σταματήσει να απειλεί τις ΗΠΑ, γιτί διαφορετικά η χώρα θα απαντήσει με «φωτιά και οργή», αν και ο βετεράνος γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν είπε ότι δεν είναι σίγουρος για το αν ο Τραμπ είναι έτοιμος να δράσει.

Πού είναι το νησί Γκουάμ

Το Γκουάμ είναι ηφαιστειογενές νησί και πρώην ισπανική αποικία. Βρίσκεται νότια της Ιαπωνίας.

 

Tanea.gr

Related Post