ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η LAMDA DEVELOPMENT

Έτοιμη να κινήσει το μεγάλο project της επένδυσης στο Ελληνικό είναι η Lamda Development, καθώς έχει καταθέσει το σύνολο των απαιτούμενων μελετών, οπότε η έναρξη της υλοποίησης του έργου εξαρτάται από το πόσο γρήγορα το ελληνικό δημόσιο θα «τρέξει» τις απαραίτητες εκκρεμότητες.

Αυτό, μεταξύ άλλων επισήμανε χθες η διοίκηση της Lamda Development κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ενώ εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι αν ξεμπλοκάρουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, υπάρχει πιθανότητα τα έργα να ξεκινήσουν και μέσα στο 2019.

Όπως ελέχθη χθες από το νομικό σύμβουλο της εταιρείας, είχαν κατατεθεί τρεις ενστάσεις, οι οποίες εκδικάστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων.

Η μία κατατέθηκε από το Δήμο Αλίμου και στρέφεται κατά του Φορέα Κοινοχρήστων Χώρων, ενώ για τη δασική έκταση του Ελληνικού εκδικάστηκε από το Εφετείο  Πειραιά η οποία όμως θα εξεταστεί και σε ανώτατο βαθμό από το αρμόδιο  τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο νομικός σύμβουλος της Lamda Development εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δε θα υπάρξουν ανατροπές στο αρχικό σχέδιο της επένδυσης καθώς με την έγκριση του ΠΔ  έχει καταστήσει δεσμευτικό το master plan, σημειώνοντας πως «πιστεύουμε ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν θα οδηγήσουν σε ανατροπή το έργο».

«Πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά και πως όλα θα πάνε καλά» ανέφερε ο διευθυντής χρηματοοικονομικών της εταιρείας Αλέξανδρος Κοκκίδης, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ένδειξη για υποχώρηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών του project λόγω της πολυετούς καθυστέρησης που υπήρξε.

Στα προαπαιτούμενα για να ξεκινήσουν τα έργα είναι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του καζίνο και να εκδοθούν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου.

Πάντως, τονίστηκε πως υπάρχει ενδεχόμενο να ακολουθήσουν επιπλέον ενστάσεις, άμα της έκδοσης των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, οι οποίες βεβαίως «με καλή θέληση, όλα τα ζητήματα θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν».

Μιλώντας για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου που είναι τα εμπορικά κέντρα, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κ. Μπαλούμης επισήμανε πως «στη θυγατρική Lamda Malls (Golden Hall και Mediterranean Cosmos) θα εισφερθεί και το Mall της Αθήνας. Στην κατάλληλη στιγμή θα μπορούσαμε να δούμε και το ενδεχόμενο αυτόνομης εισαγωγής της θυγατρικής μας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας»!

Για την επέκταση του Golden Hall που είναι σε εξέλιξη τονίστηκε ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Απόστολος Σκουμπούρης

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *