ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΧΕΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

H ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα με έμφαση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι η βάση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε χαιρετισμό της σε συνέδριο του ΤΕΕ για την ψηφιακή τεχνολογία.

«Η Ελλάδα της ψηφιακής εποχής, δεν είναι μόνο η Ελλάδα πέρα από την επιτροπεία. Είναι η σύγχρονη Ελλάδα της ισότιμης συμμετοχής στις παγκόσμιες προκλήσεις» σημείωσε η υπουργός.

Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε καινοτόμο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα το Κυβερνητικό Υπολογιστικό Νέφους του Δημοσίου (G-Cloud), καθώς η λειτουργία του κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες που ηγούνται της Πληροφορικής Δημόσιου Τομέα.

Αναφερόμενη στο πεδίο των ανοιχτών δεδομένων (open data), η υπουργός σημείωσε ότι μέχρι σήμερα 265 φορείς (η πλειοψηφία των υπουργείων και των Περιφερειών, το σύνολο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και το 1/3 των δήμων) έχουν πλέον ενταχθεί στο Μητρώο και έχουν αναρτηθεί 6.559 σύνολα δεδομένων.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υλοποιούνται έργα ψηφιακής υποδομής, ανάμεσά τους η κεντρική υποδομή ανταλλαγής εγγράφων («Document Management System») μεταξύ των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές, προϋπολογισμού 22,4 εκατ. ευρώ, ώστε στα τέλη του 2018 να σταματήσει η διακίνηση εγγράφων σε έντυπη μορφή. Για τον λόγο αυτόν, είπε, προωθείται ήδη η χρήση των ψηφιακών υπογραφών στο Δημόσιο, με στόχο την ηλεκτρονική διακίνηση ψηφιακά πλέον υπογεγραμμένων εγγράφων.

Newsbeast.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *