Breaking News
ΤΟ «ΑΔΙΕΞΟΔΟ» ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ»
ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΔIKAΣTIKEΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ
«ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΕΝΗ…» : OI ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ
Η ΡΩΣΙΚΗ»ΔΙEIΣΔΥΣΗ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: TΡΑΜΠ ή ΠΟΥΤΙΝ;
ΟΙ 107 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑΝ ΠΟΣΟ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΩΝ !!
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ «ΘΑNΑΤΗΦΟΡΑ» ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΘΟΥΚYΔΙΔΗ;
Η ΕΕ ΠΑΡΕΤΕΙΝΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ
ΠΑΡΟΣ: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΥΠΟΠΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
Ο 36ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΙΣΛΑΜ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΜΕ ΘΡΗΣKΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ
ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΕΛΑ: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ MISS UNVIVERSE 2018
ΔΗΜΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: EΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ Ο ΟΗΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΑΦΟΣ 4.400 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ – (ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΣΤΑΖΕΙ, ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΟΝΙΚΟ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ. ΜΟΝΟ…

Ειδικού συνεργάτη

Ήταν μια νύχτα ντροπής, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η προκάτοχος του «θρόνου» στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, έκανε αγωγή κακοδικίας (αλήθεια ζητάει και λεφτά;) κατά της νυν, για διαρροές στον Τύπο εναντίον της. Εν ολίγοις η Ελένη Ράικου, πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, στρέφεται κατά της νυν εισαγγελέα Ελένης Τουλουπάκη γιατί λέει – προφανώς- πως διέρρευσε στον Τύπο ότι σε κοινό λογαριασμό που διατηρεί με τον γιατρό σύζυγό της εμβάστηκαν χρήματα από την Novartis.

 

 

H κατάθεση αγωγής εισαγγελέα κατά εισαγγελέα είναι γεγονός πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά, όπως θα το περιέγραφε κάποιος διαπρεπής νομικός στα τηλεοπτικά πάνελ. Συγνώμη αλλά θα το πω πιο λαϊκά: Αυτά είναι για τα πανηγύρια!

Και για τα πανηγύρια είναι όλοι μαζί:

-Η Ελένη Ράικου παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, τον Μάρτιο του 2017 (κι ενώ βοούσε ο τόπος ότι δεν θα ανανεωθεί η θητεία της), καταγγέλλοντας πως κάποιοι προσπαθούν να μπλοκάρουν την έρευνα για τη Novartis. Την ίδια Novartis που η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία κατά της «κάθαρσης» (πρώτο παράδοξο)

– Η κα Ράικου όμως έχει σχέση με τη Novartis. Είναι η εισαγγελέας που ξεκίνησε την έρευνα για την υπόθεση (ως επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς επι σειρά ετών) και άνοιξε στην έρευνα για τη Novartis το θέμα των γιατρών. Η ίδια – λέγεται πως- είχε παραλάβει τη λίστα των γιατρών που έπαιρναν χρήματα από την εταιρία(δεύτερο παράδοξο).

-Μετά την αποχώρησή της από τη θέση της ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη μετά από αναφορά της ανακρίτριας Ζαμανίκα για μη αποστολή σημαντικών στοιχείων για τις δικογραφίες Παπαντωνίου και Λιακουνάκου. Μετά από λίγο καιρό απαλλάχτηκε.

-Ξαφνικά πριν από λίγο καιρό τρία συνεχόμενα δημοσιεύματα – στον φιλοκυβερνητικό Τύπο- εμφανίζουν τον σύζυγό της, ιατρό στο επάγγελμα να εισπράττει ένα ποσό (περίπου 1000 ευρώ) από τη Novartis σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσαν μαζί. Ο ίδιος είπε πως επρόκειτο για νόμιμη αμοιβή μετά από ομαδική εργασία. Δηλαδή η κα Ραικου- όταν είχε τη δικογραφία, πιθανόν- παρέλαβε λίστα γιατρών που πήραν χρήματα από τη Novartis, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγός της σε κοινό τους λογαριασμό. Πόσο σουρεαλιστικό είναι αυτό;

-Λίγες μέρες πριν, με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου, είχε ασκήσει έφεση στην απαλλαγή της κας Ράικου στο πειθαρχικό , όπερ σημαίνει πως θα κριθεί εκ νέου. Όμως η δημοσιοποίηση των στοιχείων για το σύζυγό της , οδηγεί στους κύκλους της εισαγγελέα να «απασφαλίσουν».

-Σε τρία δημοσιεύματα, οι εν λόγω «κύκλοι» απαντούν οξύτητα περί πολιτικής δίωξης και κλιμακώνουν φτάνοντας σε αναφορές στον «Ρασπούτιν» που τηλεφωνούσε και ζητούσε να ασκηθούν διώξεις για συγκεκριμένες υποθέσεις και να μπουν στο αρχείο άλλες. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, θα είχε γίνει σεισμός. Τουλάχιστον θα είχε κληθεί η κα Ράικου από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τη ρωτήσει τι είναι αυτά που διαβάζει. Μισό λεπτό όμως. Αφού «δεν τα είπε» η κα Ραικου αλλά οι κύκλοι της. Γιατί η κα Ράικου είναι εισαγγελέας και δεν επιτρέπεται να κάνει δηλώσεις.

-Ερωτάται: Δηλώσεις δεν μπορεί να κάνει, ως έχουσα θεσμική εξουσία όμως και κυρίως ενώπιον των αρμοδίων οργάνων δε θα μπορούσε να καταγγείλει αυτόν τον Ρασπούτιν να μάθουμε και μείς ποιος είναι; Άλλωστε δεν είναι ο μέσος πολίτης που δεν διαθέτει ισχύ και δύναμη. Εισαγγελέας είναι. Κι όμως σιωπή…

-Σιωπή την οποία στο μεταξύ δεν τιμά ιδιαίτερα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με το γνωστό ασυγκράτητο στυλ του είπε ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου πως αν «θέλουμε να πάρουμε τις εκλογές πρέπει κάποιοι να μπουν φυλακή». Και έριξε και τη ρουκέτα πως «η Δικαιοσύνη αργεί».

-Φυσικά και η Δικαιοσύνη αργεί ρε παιδιά, το ξέρουμε. Μα μισό λετπό. Οι ψίθυροι λένε – με διάφορους τρόπους, πως το θέμα δεν είναι γενικά η γνωστή αργοπορία της Δικαιοσύνης αλλά η ειδική «αργοπορία» κατά τη γνώμη τους της κας Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis. Δηλαδή για να το κάνω πενηνταράκια, έχει αργήσει να ασκήσει διώξεις στους πολιτικούς για τη Novartis μήπως και προλάβουμε πριν τις εκλογές να τους διασύρουμε, να τους κρεμάσουμε στα μανταλάκια, να κερδίσουμε τις εκλογές εν τέλει.

-Ερωτάται: Κι αν δεν υπάρχουν στοιχεία γιαυτό η Τουλουπάκη αργεί να προχωρήσει; Έλα μωρέ τώρα μην ασχολείσαι με λεπτομέρειες. Γιατί αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία (προεκλογική) ιστορία;

ΥΓ: Η φράση «υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο», εν προκειμένω έχει μια ιστορική (για τη Γερμανία) και μια τραγική (για την Ελλάδα) διάσταση. Γιατί στην Ελλάδα μετά το ισοπεδωτικό πως δεν υπάρχουν έντιμοι πολιτικοί, σε λίγο θα πιστέψουμε πως δεν υπάρχουν και δικαστές. Και αυτό είναι και τραγικό και επικίνδυνο.

 

 

To άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!