Breaking News
«ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ» ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ 1,5 ΕΚΑΤ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ- ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2019
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ) ΚΡΙΣΗΣ
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ/ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: EKATONTAΔΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ
ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΧΥΔΑΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ
ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
ΕΝΑ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΠΛΕΥΡΟ
ANOIXTH H ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΛΑΒΡΟΦ: ANOΡΘΟΔΟΞΕΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΑΣΤΟΡΑ
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ EΛΛΗΣ – ΤΗΝΟΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1940
DEUTSCHE WELLE: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
ΜΑΞΙΜΟΥ: ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ»
ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ: 100% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
ΚΡΗΤΗ: Η ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΒΙΑΣΜΟ, ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΙΑΣΤΗΚΕ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: «Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ»
ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ
ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
 Ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε με ένα διαφορετικό προφίλ από ότι τις προηγούμενες φορές. Ηταν απολογητικός και αυτοκριτικός, ενώ είπε «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ώστε να διορθώσουμε πιθανά λάθη». Ο πρωθυπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για τάχιστη ανοικοδόμηση με νομιμότητα και σεβασμό στον περιβάλλον και το σεβασμό στη ζωή των κατοίκων. 

Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το ποτέ ξανά να μην είναι ένα σύνθημα της στιγμής.

Αναλυτικότερα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:
Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τα πώς και τα γιατί. Η δική μου υπόσχεση ήταν οτι θα διερευνηθούν σε βάθος και σε όλες τους τις διαστάσεις. Από τους πλέον αδιάβλητους εμπειρογνώμονες. Τίποτα δεν θα κουκουλωθεί. Ο πόνος για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, επιβάλει να μην μείνουμε στα λόγια. Για να μην ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία. Πρώτη πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες για δράση η πολιτική ηγεσία του τόπου.
Στο παρελθόν χρειάστηκαν σκληρές αποφάσεις για να αντιμετωπιστούν τα πράγματα, όμως για λόγους ανεπάρκειας αλλά και πολιτικής κερδοσκοπίας, έλειψαν οι τομές. Η έμειναν στα λόγια, στις εξαγγελίες. Δυστυχώς στο παρελθόν οι πολιτικές ηγεσίες δεν πόνταραν στην λύση αλλά στην λήθη. Σήμερα δεν θέλουμε να πάμε ούτε βήμα παρακάτω με οδηγό την λήθη. Απόφασή μας είναι τίποτα και κανένας να μην ξεχαστεί. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ώστε να διορθώσουμε λάθη και παραλείψεις την ώρα του κακού.
Ούτε να αλλάξουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ομως οφείλουμε να ετοιμαστούμε καλύτερα. Κυρίως οφείλουμε να χτυπήσουμε την γροθιά και να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Η ανεξέλεγκτη δόμηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οτιδήποτε επικίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές θα ξηλωθεί. Είναι χρέος μας απέναντι στους νεκρούς αλλα κυρίως χρέος απέναντι στους ζωντανούς και τις επόμενες γενιές. Οι περιοχές που έχουν πληγεί θα ανοικοδομηθούν αλλά σε νέα βαση. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ζωή των κατοίκων.
Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ωστε το ποτέ ξανά να μην μείνει σύνθημα. Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση αλλα και η στήριξη κάθε αρμόδιας αρχής. Χρειάζεται η στήριξη όλης της Ελλάδας. Πρέπει να απαλλαγούμε απο την επικίνδυνη κληρονομιά ενός φαύλου παρελθόντος. Το μέλλον δεν μπορεί να υποτάσσεται στους ιδιοτελείς σκοπούς μιας μειοψηφίας. Πρίν απο λίγο είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω στην σύσκεψη με τους δασάρχες και τους εκπροσώπους των κρατικών φορέων και κουβεντιάσαμε για τις άμεσες παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης δόμησης. Θα σας παρουσιάσω 20 παρεμβάσεις για την επιτάχυνση των νόμων αλλά και άλλες δράσεις.
Προχωράμε στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων που έχουν ήδη πρωτόκολλα κατεδάφισης. Κτίσματα στην ζώνη του αιγιαλού και σε δασικές εκτάσεις και που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την δημόσια Ελλάδα. Τα 3.200 αφορούν την Αττική. Για κάθε αυθαίρετο κτίσμα που βρίσκεται σε φάση κατασκευής θα κατεδαφίζεται. Διατίθενται άμεσα μηχανικοί στις αποκεντρωμένες διοικήσεις ώστε να πραγματοποιηθούν οι κατεδαφίσεις.
Ξεκινα άμεσα η καταγραφή των περιφράξεων. Ενισχύονται και επιταχύνονται οι διαδικασίες κατεδαφίσεων περιφράξεων σε απόσταση 500 μέτρων απο τον αιγιαλό. Κατεδαφίσεις εξπρές περιφράξεων. Χρειάστηκαν να περάσουν 35 ολόκληρα χρόνια για να υλοποιηθεί ενας νόμος του 1983. Αν κάποια αρχή επιλέξει να κάνει τα στραβά μάτια να ξέρει θα υπάρξουν κυρώσεις.

Πηγή: Ιefimerida.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!