Breaking News
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΣΑΆΚ: ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ !
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 1 ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: ”ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ”
ΟΙ «ΧΡΥΣΕΣ» ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΩΣ ΟΙ «ΡΑΜΠΟ» ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ – ΨΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
ΚΟΡΥΦΗ ΤΑΫΓΕΤΟΥ: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΙΟΣ ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ
O ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ !!
IFO: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1922
ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ 7 ΠΡΟΣ 1 ΔΟΛΑΡΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ
«ΣΠΙΝΘΗΡΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ”: Η ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ;
«ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ- Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ»
ΖΑΕΦ: ΈΤΣΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΈΚΛΕΙΣΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ-ΓΑΛΛΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα (6/7) ότι δεν είναι πιθανό οι ευρωπαϊκές δυνάμεις να καταφέρουν να καταλήξουν πριν τον Νοέμβριο του 2018 σε ένα οικονομικό πακέτο προτάσεων προκειμένου να πείσουν το Ιράν να παραμείνει στη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

 

«Πρέπει να σταματήσουν εντελώς να απειλούν ότι δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους βάσει της πυρηνικής συμφωνίας», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ι. Ledrian μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL προτού μεταβεί στη Βιένη όπου θα συναντηθούν οι πέντε δυνάμεις πλην των ΗΠΑ που υπέγραψαν τη συμφωνία.«Πρέπει να σταματήσουν τις απειλές ώστε να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση για να λάβει το Ιράν τις απαραίτητες οικονομικές αποζημιώσεις», πρόσθεσε.

Ο Ledrian εξήγησε ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, αλλά και η Ρωσία και η Κίνα, εργάζονται για να βρουν έναν οικονομικό μηχανισμό για να παρακάμψουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

«Προσπαθούμε να το κάνουμε προτού τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις στις αρχές Αυγούστου και (πριν τεθεί σε ισχύ) το άλλο πακέτο κυρώσεων τον Νοέμβριο.

Για τις αρχές Αυγούστου ο χρόνος μοιάζει λίγος, όμως προσπαθούμε να τα καταφέρουμε ως τον Νοέμβριο», τόνισε.
Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών H. Maas επεσήμανε ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να αποζημιώσουν πλήρως για τις απώλειες που θα υπάρξουν με την αποχώρηση πολλών εταιρειών από το Ιράν εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, όμως προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι αν εγκαταλείψει τη συμφωνία, θα βλάψει ακόμη περισσότερο την οικονομία της.

«Δεν θα είμαστε σε θέση να αποζημιώσουμε για όλα όσα προκύψουν από την αποχώρηση των εταιριών από το Ιράν»

, δήλωσε ο Maas στους δημοσιογράφους προτού ξεκινήσει η συνάντηση με τους ομολόγους του στη Βιένη.

Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως αυτός ο κύκλος των συζητήσεων θα ολοκληρωθεί με αρνητικό κλίμα, όμως είναι πιθανό να χρειαστούν και άλλες.

Εξάλλου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov δήλωσε ότι η χώρα του όπως και η Κίνα ενδιαφέρονται να σώσουν την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Ο πρόεδρος του Ιράν H. Ruhani είχε δηλώσει αυτή την εβδομάδα ότι θα προτιμούσε η συμφωνία να παραμείνει σε ισχύ, παρά την πρόσφατη αποχώρηση των ΗΠΑ, πρόσθεσε όμως ότι αυτό θα γίνει μόνο αν οι εναπομείνασες πέντε δυνάμεις μπορέσουν να εγγυηθούν ότι η χώρα του δεν θα αντιμετωπίσει οικονομική περιθωριοποίηση όταν οι αμερικανικές κυρώσεις αρχίσουν να τίθενται ξανά σε ισχύ.

Η συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Κίνα συν τη Γερμανία (τη λεγόμενη ομάδα 5+1) και την Τεχεράνη, που υπογράφηκε στη Βιένη το 2015, είχε σκοπό την επιβολή περιορισμών στο πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ώστε να μην μπορεί να αλλάξει φύση και να επιτρέψει στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

Σε αντάλλαγμα, οι έξι δυνάμεις ήραν σταδιακά το εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο. Οι αμερικανικές κυρώσεις οι οποίες θα αρχίσουν να επανέρχονται σε ισχύ τις πρώτες μέρες του Αυγούστου στοχοθετούν τόσο το Ιράν, όσο και τις ξένες εταιρείες που συναλλάσσονται μαζί του.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη λάβει μέτρα για την προστασία των ευρωπαϊκών εταιρειών από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, ενώ οι Βρυξέλλες έχουν παράλληλα εξουσιοδοτήσει την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να χρηματοδοτήσει έργα στο Ιράν.

Η σημερινή συνάντηση στη Βιένη αναμένεται να δείξει αν αρκούν οι διάφορες προτάσεις που έχουν γίνει για να διασωθεί η συμφωνία.

Μένει να φανεί αν αρκεί το πακέτο που θα προτείνουν οι πέντε δυνάμεις για να πειστεί η Τεχεράνη να μην αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία, δήλωσε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο DPA.

 

 

 

 

Πηγή:Bankingnews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!