Breaking News
ΝΕΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: ΕΚΑΝΕ ΕΛΙΓΜΟΥΣ 200 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΚΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: 200 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ 90ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΓΕ ΤΕΡΛΙΚΙΑ – ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! – Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΥΛΤΟΥ: ΠΟΙΟΣ ΕIΝΑΙ Ο ΣΤOΧΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ;
ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΓΙΟΥΧΑ;
ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ
ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Η ΜΟΣΧΑ ΦΟΒΑΤΑΙ «ΝΈΟ ΚΥΜΑ ΕΝΤΑΣΕΩΝ» ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛAΝ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚA
ΜΟΣΚΟΒΙΣΊ: Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ
ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ
ΣΤΟ EURΟGROUP ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΤΑ «ΒΑΤΡΑΧΙΑ» ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ»
26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΝΔΡΑΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ)
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΣΤΑ «ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» Ο ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΑΠΟΔΟΜΟYΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔOΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΤΡEΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚH ΣΥΝΟΧH
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ: TO ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ 1821 ΣΗΜΕΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ

Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες τις ελληνικής κοινωνίας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) προχώρησε στη σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής στο θέμα της Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού Σχεδίου Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Αθηνών προς την Πολιτεία, στην περίπτωση ανθρωπογενών, φυσικών καταστροφών και κρίσεων.

Σε Συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα σήμερα στο ΕΚΠΑ, o Πρόεδρος και Πρύτανης κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος και τα επίλεκτα μέλη της νεοσυσταθείσας Επιστημονικής Επιτροπής ανέλυσαν τους λόγους και τους σκοπούς της Επιτροπής. Όπως τονίστηκε, κύριος σκοπός της Επιτροπής είναι να στέκεται αρωγός στις πολιτειακές αρχές όταν αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις φυσικών καταστροφών και κρίσεων.

Ο κ. Πρύτανης εξήρε το κοινωνικό πρόσωπο του Πανεπιστημίου Αθηνών και μάλιστα αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό, κοινωνικό και εν γένει ανθρωπιστικό επίπεδο. Τόνισε δε την μεγάλη συμβολή του στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα κατά την έξαρση του το Καλοκαίρι του 2015 παρέχοντας στήριξη και αρωγή στο έργο της Πολιτείας. Το Πανεπιστήμιο ήταν κοντά στην Πολιτεία και στους σεισμούς, στις πλημμύρες στη Μάνδρα και, προσφάτως, στις πυρκαγιές στο Μάτι. Η Επιστημονική Επιτροπή – με μέλη ειδικευμένους επιστήμονες στον τομεα τους – θα λειτουργεί επικουρικά προς την Πολιτεία σε προ-καταστροφικό, σε συν-καταστροφικό και σε μετά-καταστροφικό επίπεδο, παρέχοντας ανθρωπιστικό έργο, επιστημονική μελέτη, έρευνα και τεκμηρίωση, προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μετά-τραυματική φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη, περιβαλλοντολογικές μελέτες, μελέτες εκτίμησης κινδύνων, εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης καθώς και την κινητοποίηση πιστοποιημένων εθελοντών.

Το Active News κάλυψε την Συνέντευξη Τύπου σε ερώτηση μας σχετικά με το σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων, δεδομένης και της πρόσφατης φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τα μέλη της Επιτροπής απάντησαν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κορυφαία θέση στην ΕΕ λόγω της επιτυχούς αντιμετώπισης των σεισμών, δεδομένου ότι είχαμε τα λιγότερα θύματα διεθνώς. Αυτό συμβαίνει διότι έχουμε καλούς επιστήμονες και καλή τεχνογνωσία στην κατασκευή αντισεισμικών κτηρίων. Η ελληνική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή στην Ελλάδα λόγων σεισμικότητας και έτσι έχουμε την δυνατότητα να μην έχουμε πολλά θύματα συγκριτικά με άλλες χώρες. Βέβαια, τονίστηκε ότι σε σχέση με φωτιές και παρόμοιες καταστάσεις έχουμε τα πράγματα είναι πιο απαιτητικά, καθώς έχουν αλλάξει τα κλιματικά δεδομένα διεθνώς και, συνεπώς, ακόμα και σε βόρειες χώρες της ΕΕ είχαμε φωτιές. Συνεπώς, έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέα κλιματικά δεδομένα. Πάντως, η Επιτροπή θα δώσει μια νέα ώθηση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Στα πλαίσι της Συνέντευξης Τύπου, είχαμε και μια σύντομή συνομιλία με την Δρ. Αθηνά Καλοκαιρινού-Αναγνωστοπούλου, Καθηγήτρια Κοινοτικής Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής, σχετικά με την συμβολή της Επιτροπής στην διαχείρισης κρίσεων και της παροχής νοσηλευτικής φροντίδας.

Ακούστε το ηχητικό εδώ:

 

Σας παραθέτουμε πιο κάτω και το Δελτίο Τύπου του ΕΚΠΑ με όλα τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑ

 

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σφαέλος, Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!