Breaking News
ΕΦΥΓΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ
Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΟ 1834: ΟΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ-ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ “ΕΡΩΤΑ” ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ
ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ»
ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ: ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΥΣΤΗΝΕΣΤΕ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ GΟRNA MAKEDONIJA [BINTEO]
ΑΠΟ ΤΗ SOFT ΣTH ΗΑRD KYΡΙΑΡΧΙΑ
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ
“ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΟΗΤΕ”…
“ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΟΤΙ ΦΘΑΝΕΙ Η ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΩΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ”;
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΓΑΛΛΙΑΣ
Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ…ΑΝΕΚΥΨΕ “ΖΗΤΗΜΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ”. ΕΚΠΟΝΕΙΤΑΙ ΟΝΤΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ “ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ”;
“ΚΡΙΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ, ΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ!”
ΔΙΔΥΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΦΑΤΟ! ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
Ο ΠΟΥΤΙΝ ‘ΑΠΕΙΛΕΙ’ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ;
ΚΟΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΚΟΙ: ΕΧΘΡΟΣ ΟΙ ΗΠΑ, ΔΥΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ Η ΡΩΣΙΑ!

Άγκυρα, 6 Φεβρουαρίου.

Σχεδόν το 95% των Τούρκων πολιτών θεωρούν εντελώς ή εν μέρει αντίπαλο τις ΗΠΑ, ενώ πάνω από το 62% είναι θετικοί στην προσέγγιση με τη Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το πρακτορείο Anadolu και προέρχονται από έρευνα που διεξήγαγε η τουρκικής εταιρεία δημοσκοπήσεων Optimar.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 26 επαρχίες της Τουρκίας και συμμετείχαν σε αυτήν 1.508 άτομα .

Στην ερώτηση: «Θεωρείτε τον εαυτό σας εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών;», 71,9% των ερωτηθέντων απάντησαν καταφατικά, 22,7% – «εν μέρει», 5,4% – αρνητικά.Ταυτόχρονα, το 62,1% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε την προσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θετική, το 22,4% αρνητική, και το 15,5% δεν έχει οριστική θέση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Optimar Hilmi Dashdemir, η εταιρεία κάνει μετρήσεις στην κοινή γνώμη σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας από το 2011, και ο αριθμός αυτών που είναι δυσαρεστημένοι με τις ενέργειες των ΗΠΑ,  έχει φτάσει στο μάξιμουμ.

“Αναμφισβήτητα, η πολιτική της Ουάσινγκτον όσον αφορά την τρομοκρατική τάση του Fethullah Gülen (FETÖ) είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση μιας τέτοιας άποψης για τις ΗΠΑ. Το 2016 διεξήγαμε έρευνα σε 25 επαρχίες της Τουρκίας, στις οποίες συμμετείχαν 1500 άτομα. με το ερώτημα: «Ποιος είναι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία», το 36,9% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι το FETÖ, το 25,2% – οι ΗΠΑ και η FETÖ, το 5,6% – οι Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Dashdemir.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απαντώντας στο ερώτημα “με ποιες χώρες θα πρέπει η Τουρκία να δρα από κοινού στην εξωτερική πολιτική;”, το 2015, το 23,1% των ερωτηθέντων δήλωσε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και σήμερα μόνο 13,6%. Ο κ. Dashdemir πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή, αυξήθηκε ο αριθμός των υποστηρικτών της συνεργασίας με τη Ρωσία και την Κίνα .

Η εταιρεία ερευνών AGS GLOBAL διεξήγαγε επίσης μια έρευνα με τη συμμετοχή 393 επιχειρηματιών από διάφορους τομείς της τουρκικής οικονομίας: το 66% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν αρνητικοί προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, το 13% – θετικά, το 21% απέφυγε να απαντήσει. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας Adil Gyur, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, ο αριθμός των αντιπάλων των ΗΠΑ αυξάνεται όπως και ο αριθμός εκείνων που υποστηρίζουν τις ενέργειες της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από περίπου 20 χρόνια η κατάσταση ήταν διαφορετική.

“Ως αποτέλεσμα της υποστήριξης της Ουάσιγκτον στο ΡΚΚ (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, απαγορευμένο στην Τουρκία) και το FETÖ, ο αριθμός των αντιπάλων των ΗΠΑ αυξάνεται στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Έπειτα από την επιχείρηση ” Κλάδος Ελαίας ” το ποσοστό αυτό έφθασε το 85-90%”, σύμφωνα με τον Gyur.

ΣΔ

Ria.ru/world

Facebook Comments

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!