Breaking News
Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
“ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΜΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΝΩ” Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΝΕΑ ΝΑVTEX ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 3 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
“ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΝΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ”
“ΚΑΨΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ” Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ
ΑΝΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: O EΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ;
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΟΣ: Ο ΚΗΝΣΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ “ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ” ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
“ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ” ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ – Ο ΡΟΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ “ΘΕΡΜΑ” ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ
«ΤΣΑΡΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΤΟΥ POUTIN ΣΤΟΝ ERDOGAN ΚΑΙ ΤΟΝ TRUMP
ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΑΙΩΡΟΥ «UMUT»
BΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΕΝΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΓΛΙΣΤΡΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΥΩΧΙΑ
ΤΟ ΒΑΘΥ ΤΡΑΥΜΑ ΤΗΣ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΤΕΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ NOVARTIS
Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΝΩ Ο ΖΑΕΦ ΒΛΕΠΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
Η ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΥΝΙΤΙΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
US President Donald J. Trump waves from the door of the 'Air Force One' plane as he arrives at Noi Bai International Airpot in Hanoi, Vietnam, 11 November 2017. Trumps is on an official visit to Vietnam from 11 to 12 November 2017 after he had attended the the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Economic Leaders' Meeting in Da Nang. EPA, LUONG THAI LINHUS President Donald J. Trump waves from the door of the ‘Air Force One’ plane as he arrives at Noi Bai International Airpot in Hanoi, Vietnam, 11 November 2017.
Του Δημήτρη Γ. Απόκη*
Εάν διαβάσει τα συστημικά διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφορικά με το έλαβε χώρα στη Σύνοδο των Χωρών Ασίας και Ειρηνικού, θα μείνει με την εικόνα ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, ήταν αυτός που απομονώθηκε και δεν κέρδισε τίποτα, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι, ο οποίος λόγω του ρητορικού εναγκαλισμού του με την παγκοσμιοποίηση, αποτελεί το αγαπημένο παιδί των μέσων ενημέρωσης και των αναλυτών.

Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική. Ο Πρόεδρος Τράμπ πήγε στη Σύνοδο του APEC, με μια συγκεκριμένη ατζέντα, να προωθήσει την πολιτική του στο διεθνές εμπόριο η οποία συνοψίζεται στην υπεράσπιση, πρώτα, των συμφερόντων της Αμερικής, στη δέσμευση όλων των εταίρων των ΗΠΑ ότι θα καταπολεμήσουν τις μη δίκαιες πρακτικές στο εμπόριο, και στην προώθηση διμερών οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών.
Τα γεγονότα των δικαιώνουν πλήρως και στους τρείς στόχους. Διαβάζοντας κανείς το Κοινό Ανακοινωθέν της Συνόδου διαπιστώνει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος κατάφερε να αναγκάσει τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού να παραδεχτούν την ύπαρξη μη δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο και να δεσμευτούν για την καταπολέμησή τους.
“We will worgether to make trade more inclusive, support improved market access opportunities, and address unfair Trade practices,” the statement read.
“We urgently call for the removal of market-distorting subsidies and other types of support by governments and related entities.”
“We will work together to make trade more inclusive, support improved market access opportunities, and address unfair Trade practices,” the statement read.
“We urgently call for the removal of market-distorting subsidies and other types of support by governments and related entities.”
“We will work together to make trade more inclusive, support improved market access opportunities, and address unfair Trade practices,” the statement read.
“We urgently call for the removal of market-distorting subsidies and other types of support by governments and related entities.”
« Θα συνεργαστούμε για να κάνουμε το εμπόριο πιο περιεκτικό, για να υποστηρίξουμε βελτιωμένες ευκαιρίες πρόσβασης στις αγορές, και να αντιμετωπίσουμε μη δίκαιες πρακτικές στο εμπόριο.»
Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί πλήρη δικαίωση της πολιτικής που προωθεί ο Ντόναλντ Τράμπ, την οποία περιέγραψε στην ομιλία του στη Σύνοδο.
Αλλά και στο μέτωπο της προώθησης των διμερών συμφωνιών, ακόμα και η Κίνα, της οποίας ο Πρόεδρος υπερασπίστηκε παθιασμένα την παγκοσμιοποίηση ρητορικά στην ομιλία του, υπέγραψε λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο διμερείς συμφωνίες ύψους 250 δις δολαρίων με τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου Τράμπ στο Πεκίνο. Το ίδιο συνέβη στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα, στο Βιετνάμ, και θα συμβεί και στις Φιλιππίνες. Αν και κανείς δεν το παραδέχεται η παρασκηνιακή διπλωματία της Αμερικανού Προέδρου και της κυβέρνησής του παράγει αποτελέσματα στο μέτωπο, «Πρώτα η Αμερική».
Στο περιθώριο της Συνόδου του APEC, ο Ντόναλντ Τράμπ κέρδισε και στο μέτωπο της Ρωσίας. Αποφεύγοντας μια επίσημη διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, που τα συστημικά μέσα ενημέρωσης θα έστρεφαν στο γελοίο μέτωπο του δήθεν σκανδάλου της ανάμιξης της Μόσχας στις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αντάλλαξε απόψεις με έναν μη επίσημο τρόπο σε σύντομες συνομιλίες που είχε με τον Πούτιν στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, μέσα από τις οποίες προέκυψε η κοινή δήλωση για τη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων των δυο χωρών στη Συρία, η συμφωνία για υποστήριξη της ειρηνευτικής διαδικασίας της Γενεύης για τη Συρία, αλλά και η συμφωνία για συνεργασία μέχρι την ολοκληρωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Η δημοσιοποίηση αυτών των συμφωνιών έγινε από το Κρεμλίνο, αφαιρώντας τη δυνατότητα από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να δώσουν το spin που θα επιθυμούσαν.
Ο Πρόεδρος Τράμπ κέρδισε και στο μέτωπο του δήθεν σκανδάλου για σχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία, αφού ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέλαβε να κατακεραυνώσει τα μέσα ενημέρωσης και το πολιτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τύπου που έκανε μετά τη λήξη της Συνόδου.
Ο Ρώσος Πρόεδρος, χαρακτήρισε γελοία την όλη υπόθεση, τονίζοντας ότι έχει φτάσει πλέον στα όρια της προσβολής, αφού μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε, δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο και δεν πρόκειται να προκύψει γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Επίσης κατακεραύνωσε αυτή την παρωδία, αποδίδοντας τη την ευθύνη για τη μη γεφύρωση του χάσματος στη σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας. Τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Ρωσίας στήριξε με δηλώσεις του ο ίδιος ο Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος ανέφερε ότι έθεσε ξανά το ερώτημα στον κ. Πούτιν, ο οποίος για μια ακόμη φορά αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, και μάλιστα δήλωσε προσβεβλημένος για τη συνέχιση αυτής της ιστορίας.
Με βάση όλα τα παραπάνω ποιο είναι το συμπέρασμα; Κέρδισε ή έχασε ο Ντόναλντ Τράμπ; Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

  • Ο Δημήτρης Γ. Απόκης είναι ΔιεθνολόγοςΔημοσιογράφος,Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University. 
  • mignatiou.com
Facebook Comments

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!