Breaking News
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΝΕΚΡΟΙ, 11 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ
ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΑΘΗΤΗ. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΑΡΠΑΓΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 17 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
ΣΙΓΚΝΕΒΙΤΣ: «ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ»
ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΤΟΥ MISS UNIVERSE – ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΤΟΛΗ Η ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΕΛΛΑ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΝΕΚΡΟΙ, 11 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΑ Η «ΜΑΛΑΚΗ» ΙΣΧΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ…
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ AΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
OI «ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ» ΚΑΙ ΟΙ «ΛΕΝΙΣΤΕΣ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΣΩΤΗΡΕΣ Η ΠΡΟΔΟΤΕΣ; ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ
ΣΥΝΕΣΗ ΑΛΗΘΙΝΑ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΙΓΜΟΣ!
BREXIT: ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ Η ΜΕΙ – «ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ» ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ – ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΕΣ*
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙ: ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ BREXIT ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΡΟΔΟΣ: ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 21ΧΡΟΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
US President Donald J. Trump waves from the door of the ‘Air Force One’ plane as he arrives at Noi Bai International Airpot in Hanoi, Vietnam, 11 November 2017.
Του Δημήτρη Γ. Απόκη*
Εάν διαβάσει τα συστημικά διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφορικά με το έλαβε χώρα στη Σύνοδο των Χωρών Ασίας και Ειρηνικού, θα μείνει με την εικόνα ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, ήταν αυτός που απομονώθηκε και δεν κέρδισε τίποτα, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι, ο οποίος λόγω του ρητορικού εναγκαλισμού του με την παγκοσμιοποίηση, αποτελεί το αγαπημένο παιδί των μέσων ενημέρωσης και των αναλυτών.

Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική. Ο Πρόεδρος Τράμπ πήγε στη Σύνοδο του APEC, με μια συγκεκριμένη ατζέντα, να προωθήσει την πολιτική του στο διεθνές εμπόριο η οποία συνοψίζεται στην υπεράσπιση, πρώτα, των συμφερόντων της Αμερικής, στη δέσμευση όλων των εταίρων των ΗΠΑ ότι θα καταπολεμήσουν τις μη δίκαιες πρακτικές στο εμπόριο, και στην προώθηση διμερών οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών.
Τα γεγονότα των δικαιώνουν πλήρως και στους τρείς στόχους. Διαβάζοντας κανείς το Κοινό Ανακοινωθέν της Συνόδου διαπιστώνει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος κατάφερε να αναγκάσει τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού να παραδεχτούν την ύπαρξη μη δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο και να δεσμευτούν για την καταπολέμησή τους.
“We will worgether to make trade more inclusive, support improved market access opportunities, and address unfair Trade practices,” the statement read.
“We urgently call for the removal of market-distorting subsidies and other types of support by governments and related entities.”
“We will work together to make trade more inclusive, support improved market access opportunities, and address unfair Trade practices,” the statement read.
“We urgently call for the removal of market-distorting subsidies and other types of support by governments and related entities.”
“We will work together to make trade more inclusive, support improved market access opportunities, and address unfair Trade practices,” the statement read.
“We urgently call for the removal of market-distorting subsidies and other types of support by governments and related entities.”
« Θα συνεργαστούμε για να κάνουμε το εμπόριο πιο περιεκτικό, για να υποστηρίξουμε βελτιωμένες ευκαιρίες πρόσβασης στις αγορές, και να αντιμετωπίσουμε μη δίκαιες πρακτικές στο εμπόριο.»
Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί πλήρη δικαίωση της πολιτικής που προωθεί ο Ντόναλντ Τράμπ, την οποία περιέγραψε στην ομιλία του στη Σύνοδο.
Αλλά και στο μέτωπο της προώθησης των διμερών συμφωνιών, ακόμα και η Κίνα, της οποίας ο Πρόεδρος υπερασπίστηκε παθιασμένα την παγκοσμιοποίηση ρητορικά στην ομιλία του, υπέγραψε λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο διμερείς συμφωνίες ύψους 250 δις δολαρίων με τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου Τράμπ στο Πεκίνο. Το ίδιο συνέβη στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα, στο Βιετνάμ, και θα συμβεί και στις Φιλιππίνες. Αν και κανείς δεν το παραδέχεται η παρασκηνιακή διπλωματία της Αμερικανού Προέδρου και της κυβέρνησής του παράγει αποτελέσματα στο μέτωπο, «Πρώτα η Αμερική».
Στο περιθώριο της Συνόδου του APEC, ο Ντόναλντ Τράμπ κέρδισε και στο μέτωπο της Ρωσίας. Αποφεύγοντας μια επίσημη διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, που τα συστημικά μέσα ενημέρωσης θα έστρεφαν στο γελοίο μέτωπο του δήθεν σκανδάλου της ανάμιξης της Μόσχας στις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αντάλλαξε απόψεις με έναν μη επίσημο τρόπο σε σύντομες συνομιλίες που είχε με τον Πούτιν στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, μέσα από τις οποίες προέκυψε η κοινή δήλωση για τη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων των δυο χωρών στη Συρία, η συμφωνία για υποστήριξη της ειρηνευτικής διαδικασίας της Γενεύης για τη Συρία, αλλά και η συμφωνία για συνεργασία μέχρι την ολοκληρωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Η δημοσιοποίηση αυτών των συμφωνιών έγινε από το Κρεμλίνο, αφαιρώντας τη δυνατότητα από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να δώσουν το spin που θα επιθυμούσαν.
Ο Πρόεδρος Τράμπ κέρδισε και στο μέτωπο του δήθεν σκανδάλου για σχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία, αφού ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέλαβε να κατακεραυνώσει τα μέσα ενημέρωσης και το πολιτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τύπου που έκανε μετά τη λήξη της Συνόδου.
Ο Ρώσος Πρόεδρος, χαρακτήρισε γελοία την όλη υπόθεση, τονίζοντας ότι έχει φτάσει πλέον στα όρια της προσβολής, αφού μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε, δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο και δεν πρόκειται να προκύψει γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Επίσης κατακεραύνωσε αυτή την παρωδία, αποδίδοντας τη την ευθύνη για τη μη γεφύρωση του χάσματος στη σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας. Τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Ρωσίας στήριξε με δηλώσεις του ο ίδιος ο Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος ανέφερε ότι έθεσε ξανά το ερώτημα στον κ. Πούτιν, ο οποίος για μια ακόμη φορά αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, και μάλιστα δήλωσε προσβεβλημένος για τη συνέχιση αυτής της ιστορίας.
Με βάση όλα τα παραπάνω ποιο είναι το συμπέρασμα; Κέρδισε ή έχασε ο Ντόναλντ Τράμπ; Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

  • Ο Δημήτρης Γ. Απόκης είναι ΔιεθνολόγοςΔημοσιογράφος,Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University. 
  • mignatiou.com

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!