Breaking News
ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΑΡΤΕΣ» ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ Η ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΥΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΡΑΜΠ-ΠΟΥΤΙΝ
ΠΡΟΣ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ;
Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ 2018 – 2019: ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ
ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΤΑΝ
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΑΤΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ
Η ΜΟΝΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ ΉΤΑΝ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΕΛΚΥΣΤΙΝΔΑ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ
ΔΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΑΕΛΟΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ
ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ !!
Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ !!
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΤΣΔΑΜ
ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΑΣΤΕΡ ΤΩΝ ΣΥΝΧΡΟΝΩΝ ΜΜΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400;
Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ! (ΦΩΤΟ)
ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ: «ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΜΑΧΟ»
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΑΠΟΚΟΜIΣΕ ΟΦΕΛΗ Η ΑΘΗΝΑ;
ΤΡΑΜΠ-ΠΟΥΤΙΝ: ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ !
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

Δεν περιμέναμε από τον Αλέξη Τσίπρα και τους κομματικούς παράγοντες που τον περιβάλλουν κάτι καλύτερο, το ιστορικό τους είναι γνωστό.

Ποιος νομίζει όμως ότι είναι ο Νίκος Κοτζιάς, που ως υπουργός Εξωτερικών πουλάει εξυπνάδα και μιλάει αγέρωχα για πλειοψηφία βουλευτών ικανή για να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας, προσβάλλοντας έτσι τους Έλληνες; Στη διάρκεια της θητείας του ο Ν. Κοτζιάς απέκτησε υπεροψία που μας θυμίζει το σοφό «Αρχή άνδρα δείκνυσι».

Αν νομίζει, λόγω φιλοδοξίας, ότι βάζοντας την υπογραφή του για να «λύσει» το Σκοπιανό θα δοξασθεί ως μέγας διπλωμάτης, θα του το πούμε ξεκάθαρα, ότι τέτοια «διαπραγμάτευση» –που επί της ουσίας είναι μόνο παραχώρηση με μια γαρνιτούρα δίπλα στο «Μακεδονία»– δεν είναι κατόρθωμα. Δεν πρόκειται να περάσει σε χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας το όνομά του, γι’ αυτό να είναι βέβαιος.

Επί της ουσίας: το όνομα Μακεδονία δεν είναι ορφανό.

Οι κάτοικοι της χώρας με κύριο συνθετικό το «Μακεδονία» θα έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται «Μακεδόνες» πολίτες, να έχουν «μακεδονική» ιθαγένεια, να ονομάζουν τη γλώσσα τους «μακεδονική», να έχουν μια «μακεδονική» εθνική ταυτότητα και τα προϊόντα της χώρας τους να έχουν «μακεδονική» ονομασία προέλευσης. Επιπλέον, ο υποτιθέμενος διαλλακτικός Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργός της πΓΔΜ, μόλις πριν από λίγες μέρες έκρινε «εξαιρετικά θετική» την καταρχάς θετική απάντηση του Πατριαρχείου της Σόφιας σε αίτημα της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (μη αναγνωρισμένης από καμία αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία) να γίνει η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία μητέρα-Εκκλησία της και να της παραχωρήσει αμέσως το αυτοκέφαλο, κάτι που αρνείται η σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κανόνες σημερινή επίσημη μητέρα-Εκκλησία της, που είναι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Με άλλα λόγια, η «υποχωρητικότητα» του Ζ. Ζάεφ εξαντλείται στην απομάκρυνση κάποιων κακόγουστων αγαλμάτων και στις αλλαγές ονομάτων του αεροδρομίου των Σκοπίων και του εθνικού αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Ελλάδα με τη Σερβία, ενώ παράλληλα κινείται για να δημιουργήσει πρόσθετη «μακεδονική» πτυχή στο υπάρχον σοβαρό πρόβλημα, με τη νομιμοποίηση διά της πλαγίας οδού και της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Και ο Ν. Κοτζιάς, με τη σύμφωνη γνώμη ιστορικά αδαών και αφελών, προσφέρει σε αντάλλαγμα το όνομα «Μακεδονία».

Το σημερινό επίσημο όνομα της χώρας, με το οποίο έγινε μέλος του ΟΗΕ είναι πΓΔΜ (FYROM), όμως τα Σκόπια λανσάρουν μόνο το «Μακεδονία», ακόμη και σε διεθνείς διοργανώσεις που έχουν αναλάβει την υποχρέωση να εμφανίζονται ως πΓΔΜ. Πρόσφατα η Ελλάς πλήρωσε μάλιστα και πρόστιμο, επειδή όταν η πΓΔΜ εμφανίστηκε με το όνομα «Μακεδονία» (ενώ είχε διεθνή υποχρέωση να συμμετάσχει ως πΓΔΜ) σε αγώνα με την Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ Γυναικών, η Εθνική μας αποχώρησε από το γήπεδο.

Το ζήτημα του οριστικού ονόματος του γειτονικού κράτους, που επιμένει να κλέψει ελληνικό εθνικό πλούτο, είναι ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας για το μέλλον ολόκληρης της Ελλάδος και όχι μόνο της βόρειας Ελλάδος, και ως τέτοιο πρέπει να αποφασιστεί στην Ελλάδα με δημοψήφισμα. Δεν έχουν κανένα ηθικό και νομικό έρεισμα να αποφασίσουν για ένα εθνικό θέμα τέτοιας σημασίας τα συγκεκριμένα άτομα που έχουν σήμερα την κυβερνητική εξουσία.

Ο Ν. Κοτζιάς οφείλει να εξηγήσει στους Έλληνες αν και πώς εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα παραχωρώντας κάτι που είναι εθνικό. Η Ελλάς τι θα πάρει από τα Σκόπια;

Όταν εξηγήσει αυτά που μπορεί να εξηγήσει ο Ν. Κοτζιάς, τότε πρέπει να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, με δημοψήφισμα, αν πείστηκε από τα επιχειρήματά του.

 Pontos-news.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!