Breaking News
Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ! (ΑΝΑΛΥΣΗ)!
ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ…
ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ!!
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ…
ΧΑΡΤΗΣ: TA ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΠΕΡΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ, ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ. ΩΡΑ ΓΙΑ ΩΡΙΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ-ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ…
Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ : ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Η ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
“ΛΑΒΡΟΣ” ΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ – “ΤΟ ΣΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΠΕΡ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ”
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ “ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ”
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΑΚΗΣ – “ΤΡΥΠΑ” 230 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ
ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
“ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ”
ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS KAI “ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ” ΤΟΥ SCHAEUBLE TO ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΙΚ
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΖΗΤΑ Η ΠΟΛΩΝΙΑ
ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ Ο Ν.SARKOZY
ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕRDOGAN
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΣΕ ΤΡΙΓΜΟΥΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΚΟΣΜΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ PUTIN – ASSAD ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin δέχθηκε χθες, Δευτέρα, στο Σότσι τον Σύριο ομόλογό του Bashar al-Assad και οι δύο άνδρες είχαν συνομιλίες κατά τις οποίες συμφώνησαν ότι το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις επιτυχίες των συριακών δυνάμεων επί του πεδίου.

Η Μόσχα προσπαθεί να οικοδομήσει μια διεθνή συναίνεση για μια ειρηνευτική διευθέτηση στη Συρία, ήδη δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης που αντέστρεψε τον ρου του πολέμου υπέρ του Assad.

Η επίσκεψη του Assad διήρκησε τέσσερις ώρες, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA που επικαλείται τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Dmitry Peskov. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην κατοικία του Vladimir Putin  στο θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα. Ωστόσο το Κρεμλίνο δεν είχε δώσει καμιά πληροφορία για την επίσκεψη αυτή μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνομιλίας των δυο προέδρων που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο, ο Πούτιν δήλωσε στον σύρο ηγέτη ότι ήθελε να τον συναντήσει πριν από τη σύνοδο κορυφής που προγραμματίζεται για αύριο, Τετάρτη, στη Ρωσία, με τους ηγέτες της Τουρκίας και του Ιράν, δυο άλλων δυνάμεων που έχουν εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στη σύγκρουση στη Συρία.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης στον Assad ότι μετά τη συνάντησή τους θα τηλεφωνούσε στον Εμίρη του Κατάρ χθες και σήμερα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump και σε ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής.

“Έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά μας πριν καταγάγουμε οριστική νίκη επί των τρομοκρατών. Ωστόσο, όσον αφορά την κοινή μας αποστολή στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο συριακό έδαφος, αυτή η στρατιωτική επιχείρηση όντως ολοκληρώνεται”, δήλωσε ο Putin, όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

“Τώρα, το πιο σημαντικό θέμα είναι, ασφαλώς, να κινηθούμε προς τα πολιτικά θέματα και σημειώνω με ικανοποίηση την ετοιμότητά σας να συνεργαστείτε με όλους όσοι θέλουν την ειρήνη και την επίλυσης της κρίσης”, τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Assad φορώντας σκούρο κοστούμι και καθισμένος δίπλα σε ένα μικρό τραπέζι απέναντι από τον Putin, δήλωσε στον ρώσο ηγέτη: “Σε αυτό το στάδιο, ειδικά μετά τη νίκη που πετύχαμε κατά των τρομοκρατών, είναι προς το συμφέρον μας να προχωρήσουμε στην πολιτική διαδικασία”.

“Και πιστεύουμε ότι η κατάσταση που έχουμε τώρα επί του πεδίου μάς επιτρέπει να αναμένουμε πρόοδο στην πολιτική διαδικασία. Υπολογίζουμε στη στήριξη της Ρωσίας για να διασφαλίσουμε την μη ανάμειξη εξωτερικών παραγόντων στην πολιτική διαδικασία”, τόνισε ο Assadμιλώντας μέσω διερμηνέα.

Ο Bashar al Assad ευχαρίστησε τον Vladimir Putin για τη στρατιωτική και την πολιτική στήριξη της Ρωσίας, όπως και τον υπουργό ‘Αμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου για το ρόλο τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ εξήρε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες είχαν θύματα στις τάξεις τους για τη “σωτηρία της χώρας μας”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του ρωσικού στρατού στη στήριξη του Assad, ο Putin παρουσίασε τον σύρο πρόεδρο στους ανώτατους στρατιωτικούς επιτελείς που είχαν συγκεντρωθεί στην κατοικία του στο Σότσι.

“Εκ μέρους ολόκληρου του συριακού λαού, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα κάνετε”, δήλωσε ο ‘Ασαντ στην αίθουσα αυτή που ήταν γεμάτη από ρώσους ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματικούς.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών ήταν στις 20 Οκτωβρίου 2015 στη Μόσχα, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

Οι πολέμιοι του Assad και δυτικές κυβερνήσεις κατηγορούν τη Ρωσία για τον θάνατο μεγάλου αριθμού αμάχων με τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγει, κατηγορίες που η Μόσχα απορρίπτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!