Breaking News
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΕΤΟ» ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ -ΤΙΜΩΡΙΑ ΖΗΤΑ Η ΣΕΡΒΙΑ
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
KΙΚΙΛΙΑΣ: Η ΓΡΑΒΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ – ΌΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΤΟΥΡΚΙΑ: OI ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ!
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ: «ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΤΣΑΜΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ SHOW ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ – ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΧΩΡΑΣ, ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ «ΝΟΡATΛAΣ» ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ-ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΛΠΗ
Η ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ «ΒΟΜΒΑ» ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ/ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, Η ΕΕ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
ΙΔΟΥ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
EUROGROUP: ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-DEAL ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ 10ΕΤΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ EFSF ΚΑΙ ΔΟΣΗ 15ΔΙΣ. ΜΕ 3,3 ΔΙΣ. ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ (ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ)
ΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Οικοδομώντας μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων στο πλαίσιο της ποινικής δικαιοσύνης»

Συμφωνία συνεργασίας για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα, υπογράφηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα: «Οικοδομώντας μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων στο πλαίσιο της ποινικής δικαιοσύνης», που διοργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής, το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Τη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν: ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, η Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτριος Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νικόλαος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γ. Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δημήτριος Κράνης, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Γεώργιος Σταυρόπουλος, ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, εκπρόσωπος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας Philippe Leclerc, και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ Καλλιόπη Θεολογίτου.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Δικαιοσύνης, μεταξύ των άλλων, υπογράμμισε: «Το ρατσιστικό έγκλημα μας αφορά όλους. Στρέφεται κατά οποιουδήποτε προσώπου ή ομάδας που μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ως «διαφορετικό», λόγω φυλής, χρώματος, θρησκείας, γενεαλογικών καταβολών, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή αναπηρίας. Ταυτόχρονα όμως στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας και του πυρήνα της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Όπως επεσήμανε ο κ. Κοντονής, «η Ελληνική κοινωνία εκλήθη να σηκώσει ένα δυσανάλογο βάρος για το μέγεθος και τις δυνάμεις της, αυτό των προσφυγικών ροών και στο θέμα αυτό επέδειξε συγκινητική αλληλεγγύη». «Δυστυχώς όμως», συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «δεν λείπουν και στην Ελλάδα οι ακραίες φωνές μίσους και βίας, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου η ακροδεξιά μάχεται να ξανασηκώσει ανάστημα εξουσίας».

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Η συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα καταδεικνύει την βούληση όλων μας να πολεμήσουμε το ρατσιστικό έγκλημα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους εχθρούς της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη αναφέρθηκε στους στόχους της συμφωνίας, τονίζοντας ότι «η θεσμική κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελούν αξίες άρρηκτα συνυφασμένες με τις αρχές του Κράτους Δικαίου και του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, και ως εκ τούτου αποτελούν προτεραιότητα της Ελληνικής Πολιτείας».

Πηγή:Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!