Breaking News
ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΕΥΚΑΙΡΙΑ: MΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ 550 ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ….
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ
«ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ O ΚΑΣΟΓΚΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ» ΛΕΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ
ΤΟ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ …
ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΔΑΚΡΥΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
Η ΚΑΜΠΕΡΑ «ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ» ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΉΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ – ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΥΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΦΥΣΙΚΩΝ, ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ
Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΤΟ 1962
ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 180 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!
ME TH ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΟΥΤΕ F-22! O ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΙCHAEL ΣΑΡΩΣΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΣΥΝΧΡΟΝΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΓΙΑ ΔΟΥΡΟΥ-ΨΗΝΑΚΗ: ΤΑ 12 ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΙΡΑΚ: Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΒΑΣΟΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΥΣ 111000 ΝΕΚΡΟΥΣ.
ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ
«ΤΡΕΝΑΚΙ» ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ
ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ – ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΤΟ «ΜΑΤΙ» ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Κρίσιμη τόσο για τις ιδιωτικές κλινικές, όσο και γενικότερα για την αγορά της Υγείας, χαρακτηρίζεται από τις επιχειρήσεις του χώρου η επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Οι Θεσμοί έχουν θέσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, που σε αυτή τη φάση περιλαμβάνει θέματα προσωπικού, τεχνικές απαιτήσεις και εξοπλισμού.

Είχαν προηγηθεί τον Ιανουάριο σχέδια διατάξεων σχετικά με τις απαιτήσεις και τη διαδικασία ίδρυσης ιδιωτικών κλινικών, δηλαδή η διάκριση σε κατηγορίες, ο ελάχιστος αριθμός κλινών ανά κατηγορία και ανά ειδικότητα, η διοικητική και επιστημονική υπευθυνότητα, η νοσηλεία στις γενικές κλινικές και ανήλικων ασθενών και θέματα των ψυχιατρικών κλινικών.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην υποχρέωση για θέσπιση ενιαίου νόμου για την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις του χώρου.

Οι πληροφορίες που φτάνουν σε παράγοντες από τον κλάδο των κλινικών αναφέρουν πως οι διαδικασίες θα είναι ταχείς και πως εντός της εβδομάδας θα έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το λειτουργικό πλαίσιο των επιχειρήσεων, αλλά και αντίστοιχο πλαίσιο για τα δημόσια νοσοκομεία. Αμφότερα περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα δύο νομοσχέδια θα ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο, άνω των 150 άρθρων. Η ψήφισή τους θα προχωρήσει άμεσα, σημειώνει η Πανελλήνια Ενώσεων Ιδιωτικών Κλινικών, χωρίς εντούτοις-όπως συμπληρώνει- να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, εκτός από τη συμμετοχή του προέδρου της Ένωσης Γ. Σαραφιανού στην επιτροπή σύνταξης, που όμως σταμάτησε τις εργασίες της χωρίς να ολοκληρώσει το έργο της.

«Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, καθιστώντας το φιλοεπενδυτικό, αναπτυξιακό, αντιγραφειοκρατικό και βιώσιμο για τις κλινικές που λειτουργούν» σημειώνει σε ανάρτηση της η ΠΕΙΚ στην ιστοσελίδα της.

Ταυτόχρονα οι Θεσμοί θα ζητήσουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τις επιχειρήσεις- παρόχους (ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί κ.ά) για τους συμψηφισμούς ανάμεσα στις απαιτήσεις του claw back (αναγκαστικές επιστροφές από τους παρόχους για να καλυφθούν οι υπερβάσεις στους κλειστούς προϋπολογισμούς) από τις επιχειρήσεις και τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ για την περίοδο 2012-15.

Φορείς της αγοράς εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις, τονίζοντας πως η συμφωνία με τους παρόχους για τους συμψηφισμούς, που θα γίνουν σε δόσεις, είναι αδύνατο να επιτευχθεί άμεσα. Όσον αφορά στις  οφειλές των κλινικών, αυτές  θα παρακρατηθούν σε μηνιαίες δόσεις ίσες με το 15% της μηνιαίας προς είσπραξης απαίτησης της κλινικής από τον ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα το εξάμηνο του 2018 θα παρακρατηθεί σε δόσεις το claw back του εξαμήνου του 2017.

 

Πηγή:Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!