Breaking News
«ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ» ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ 1,5 ΕΚΑΤ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ- ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2019
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ) ΚΡΙΣΗΣ
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ/ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: EKATONTAΔΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ
ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΧΥΔΑΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ
ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
ΕΝΑ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΠΛΕΥΡΟ
ANOIXTH H ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΛΑΒΡΟΦ: ANOΡΘΟΔΟΞΕΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΑΣΤΟΡΑ
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ EΛΛΗΣ – ΤΗΝΟΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1940
DEUTSCHE WELLE: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
ΜΑΞΙΜΟΥ: ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ»
ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ: 100% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
ΚΡΗΤΗ: Η ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΒΙΑΣΜΟ, ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΙΑΣΤΗΚΕ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: «Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ»
ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΑ POS ΓΙΑ ΝΑ… ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Πελάτης εστιατορίου στη Μύκονο ζητάει το λογαριασμό. Ο σερβιτόρος του φέρνει την απόδειξη. Ο πελάτης βγάζει την κάρτα του, αλλά όταν την αντικρίζει ο σερβιτόρος, του λέει πως υπάρχει πρόβλημα με το POS και πως θα πρέπει να πληρώσει με μετρητά. Στην ερώτηση τι πρόβλημα υπάρχει με το POS ο σερβιτόρος του απαντάει πως δεν υπάρχει σύνδεση στο internet. Ο πελάτης βλέποντας πως ο σερβιτόρος του έφερε την απόδειξη, καλόπιστα πληρώνει με μετρητά το λογαριασμό.

Η πρακτική αυτή των επιχειρήσεων που κόβουν αποδείξεις, αλλά καταργούν στην πράξη τα POS και τις πληρωμές με κάρτες, έχει γίνει μόδα! Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία και ανά πάσα στιγμή και ώρα οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους μπορούν να κατασχεθούν. Έτσι δεν δέχονται ή αποφεύγουν τις πληρωμές με κάρτες προκειμένου να μη τροφοδοτούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με ποσά που μπορούν να κατασχεθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η φορολογική διοίκηση έχει διαπιστώσει πως η συγκεκριμένη πρακτική της «αχρήστευσης» των POS έχει λάβει μεγάλη έκταση. Προς το σκοπό αυτό ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει δώσει αυστηρές οδηγίες στα κλιμάκια ελεγκτών όταν εντοπίζουν επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία να δρομολογούν τις διαδικασίες για την επιτόπια κατάσχεση των εισπράξεων ή των επιταγών της επιχείρησης προς ικανοποίηση του Δημοσίου. Το μήνυμα που θέλει να περάσει η φορολογική διοίκηση είναι πως το συμφέρον των επιχειρήσεων είναι να έχουν ρυθμισμένες οφειλές, διαφορετικά θα βρίσκονται αντιμέτωπες με περιπέτειες.

Ιδιοκτήτης γνωστού ιταλικού εστιατορίου στο κέντρο της Μυκόνου διαπίστωσε από πρώτο χέρι πως η εφορία δεν παίζει στο συγκεκριμένο θέμα. Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου με την κωδική ονομασία Τρίαινα η ΑΑΔΕ «οργώνει» από την Κυριακή τη Μύκονο για την αποκάλυψη περιπτώσεων φοροκλοπής.

Σε ένα από τους ελέγχους που διενήργησε εντόπισε το εν λόγω ιταλικό εστιατόριο το οποίο είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία που δεν είχαν ρυθμιστεί.

Η διαπίστωση ύπαρξης οφειλών εκτός ρύθμισης ενεργοποίησε τις ισχύουσες διατάξεις οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον ελεγκτικό μηχανισμό να προχωρήσει σε επιτόπια κατάσχεση όσων χρημάτων ή επιταγών βρεθούν στο ταμείο της επιχείρησης.

Δεδομένου ότι η ΑΑΔΕ γνώριζε πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με τέτοιες περιπτώσεις τους εφοριακούς συνοδεύουν στη Μύκονο και δικαστικοί επιμελητές (η διαδικασία επίδοσης μέσω δικαστικού επιμελητή ή χρησιμοποιείται μόνο όταν πρόκειται για κατασχέσεις στις οποίες δεν παρεμβαίνουν οι τράπεζες). Έτσι η ημερήσια είσπραξη του ιταλικού εστιατορίου βρέθηκε στα χέρια των εφοριακών.

 

 

Πηγή: Insider.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!