Breaking News
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ; KYΡΙΑΡΧΟΥΝ «ΝΟVA» KAI «GORNA (UPPER) MACEDONIA»
ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ 4, ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2019-2020
Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ/ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ./ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΨΕΥΤΟΑΝΑΛΥΤΩΝ-ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ: IΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Ο ΤΡΙΑΝΤΑΚΟΝΤΑΕΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
EKT: ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ
NEO LADA NIVA: ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΜΗΤΑΦΙΔΗ ΣΤΟΝ REAL FM: ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ
Η ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΣΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ
ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ;
ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ O ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
ΘΗΒΑ: ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΡΟΜΑ
ΆΣΤΕΓΟΣ ΒΡΗΚΕ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ
ΠΑΤΡΑ: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΤΟ
ΜΑ ΠΟΣΟ… ΑΧΡΗΣΤΟΙ;
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΟ ΚΟΛΙΕ» ΤΟΥ ΡΑΛΛΗ

Το «Μαργαριταρένιο Κολιέ» είναι ένα έργο του Θεόδωρου Ράλλη που καταγράφει την εξαιρετική ικανότητα του καλλιτέχνη να απεικονίζει οικείες σκηνές της καθημερινής ζωής στην Αίγυπτο.

Η δημοπρασία Έργων Οριενταλισμού (The Orientalist Sale) καθιερώθηκε ως ετήσια εκδήλωση από τον Οίκο δημοπρασιών Sotheby’s του Λονδίνου το 2012 και φέτος, κατά την έβδομη σεζόν διεξαγωγής της, συγκεντρώνει έργα και γλυπτά που αναπαριστούν τοπία, ανθρώπους και έθιμα από τη Β. Αφρική, την Αίγυπτο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Αραβία και τον Οθωμανικό κόσμο κατά τον 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στη φετινή δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου διατίθενται περισσότερα από 60 εξαιρετικά έργα, που προσφέρουν μια συναρπαστική ιστορική άποψη του Αραβικού, Οθωμανικού και Ισλαμικού κόσμου της εποχής.

Η συγκεκριμένη δημοπρασία παρουσιάζεται παράλληλα με τη δημοπρασία των Τεχνών του Ισλαμικού κόσμου, στο πλαίσιο της εβδομάδας Οριενταλισμού & Μέσης Ανατολής (Orientalist & Middle Eastern Week) και μαζί, οι δύο δημοπρασίες, προσφέρουν την ευκαιρία να συνυπάρχουν έργα με θέμα τον Οριενταλισμό με πολυτελή έργα τέχνης από χώρες υπό Ισλαμική αιγίδα.

Εκτιμώμενη τιμή £80.000-120.000 / $91.000-137.000

Εκτιμώμενη τιμή £80.000-120.000 / $91.000-137.000

Θεόδωρος Ράλλης (Ελλάδα, 1852-1909) Μαργαριταρένιο Κολιέ, 1882, ελαιογραφία

Καθισμένος σε περίτεχνο ξύλινο πάγκο διακοσμημένο με κομψά μεταξωτά μαξιλάρια, ένας άνδρας από τη Νουβία, ντυμένος με κίτρινο μετάξι, δημιουργεί προσεκτικά ένα κολιέ από λευκά μαργαριτάρια. Παίρνοντας τα ένα προς ένα μέσα από ένα μικρό κεραμικό μπολ, φαίνεται ότι είναι πολύ συγκεντρωμένος στο έργο του, αγνοώντας ότι έχουν πέσει δύο στο πάτωμα.

Η καλλιέργεια και το εμπόριο μαργαριταριών αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής πριν από την ανακάλυψη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς και την εμφάνιση των μαργαριταριών βιομηχανικής παραγωγής. Τοποθετημένα σε περιδέραια και βραχιόλια, ή διακοσμητικά κοσμημάτων, τα φυσικά μαργαριτάρια από τη συγκεκριμένη περιοχή έχαιραν υψηλής εκτίμησης από κοσμηματοπώλες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Κωνσταντίνος Φράγκος, επικεφαλής του Τμήματος Ελληνικής Τέχνης του Οίκου δημοπρασιών Sotheby’s, σχολίασε: «Φέτος η προσφορά έργων τέχνης του Οριενταλισμού (Orientalist art) είναι η μεγαλύτερη από την έναρξη της δημοπρασίας πριν από επτά χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε έργα από κορυφαίους καλλιτέχνες του είδους τα οποία ανακαλύφθηκαν εκ νέου παράλληλα με μια μικρή ομάδα έργων ζωγραφικής από μια διακεκριμένη ιδιωτική συλλογή, καθώς και γοητευτικές σκηνές της καθημερινής ζωής στην περιοχή, με το σύνολο των έργων να καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο τιμών. Η δημοπρασία, που περιλαμβάνει πολλά έργα που δεν εμφανίστηκαν στην αγορά για δεκαετίες, αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για τους συλλέκτες να αποκτήσουν έργα που παρέμειναν κρυμμένα για πολύ καιρό».

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!