Breaking News
Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ !!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!
ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. ΣΤΟΧΟΣ: 100.000 ΚΙΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020
ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PEUGEOT
ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ, Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ
Η NETFLIX ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΣΑΣ
ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ BREXIT ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ: ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΘΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΙΤΑΛΙΑ – ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΚΙΝΔΥΝΟΣ «ΒΥΘΙΣΗΣ» ΓΙΑ ΝΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2100: KΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΖΩΝΗ» (PIC)
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ: ΤΟΝ ΝΑΡΚΩΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕ… «ΑΧΕΙΡΟΥΡΓΗΤΟΣ»
EXEI H KOIΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ;
ΠΡΕΣΒΗΣ Ε.Τ. Κ. ΜΑΛΛΙΑΣ: «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ»
ΚΟΤΖΙΑΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑ ΕΓΩ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ BARBAROS
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΣΟΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΟ 1964
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΟΥ 1843
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SIR EDWARD LAW ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΟ ΚΟΛΙΕ» ΤΟΥ ΡΑΛΛΗ

Το «Μαργαριταρένιο Κολιέ» είναι ένα έργο του Θεόδωρου Ράλλη που καταγράφει την εξαιρετική ικανότητα του καλλιτέχνη να απεικονίζει οικείες σκηνές της καθημερινής ζωής στην Αίγυπτο.

Η δημοπρασία Έργων Οριενταλισμού (The Orientalist Sale) καθιερώθηκε ως ετήσια εκδήλωση από τον Οίκο δημοπρασιών Sotheby’s του Λονδίνου το 2012 και φέτος, κατά την έβδομη σεζόν διεξαγωγής της, συγκεντρώνει έργα και γλυπτά που αναπαριστούν τοπία, ανθρώπους και έθιμα από τη Β. Αφρική, την Αίγυπτο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Αραβία και τον Οθωμανικό κόσμο κατά τον 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στη φετινή δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου διατίθενται περισσότερα από 60 εξαιρετικά έργα, που προσφέρουν μια συναρπαστική ιστορική άποψη του Αραβικού, Οθωμανικού και Ισλαμικού κόσμου της εποχής.

Η συγκεκριμένη δημοπρασία παρουσιάζεται παράλληλα με τη δημοπρασία των Τεχνών του Ισλαμικού κόσμου, στο πλαίσιο της εβδομάδας Οριενταλισμού & Μέσης Ανατολής (Orientalist & Middle Eastern Week) και μαζί, οι δύο δημοπρασίες, προσφέρουν την ευκαιρία να συνυπάρχουν έργα με θέμα τον Οριενταλισμό με πολυτελή έργα τέχνης από χώρες υπό Ισλαμική αιγίδα.

Εκτιμώμενη τιμή £80.000-120.000 / $91.000-137.000

Εκτιμώμενη τιμή £80.000-120.000 / $91.000-137.000

Θεόδωρος Ράλλης (Ελλάδα, 1852-1909) Μαργαριταρένιο Κολιέ, 1882, ελαιογραφία

Καθισμένος σε περίτεχνο ξύλινο πάγκο διακοσμημένο με κομψά μεταξωτά μαξιλάρια, ένας άνδρας από τη Νουβία, ντυμένος με κίτρινο μετάξι, δημιουργεί προσεκτικά ένα κολιέ από λευκά μαργαριτάρια. Παίρνοντας τα ένα προς ένα μέσα από ένα μικρό κεραμικό μπολ, φαίνεται ότι είναι πολύ συγκεντρωμένος στο έργο του, αγνοώντας ότι έχουν πέσει δύο στο πάτωμα.

Η καλλιέργεια και το εμπόριο μαργαριταριών αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής πριν από την ανακάλυψη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς και την εμφάνιση των μαργαριταριών βιομηχανικής παραγωγής. Τοποθετημένα σε περιδέραια και βραχιόλια, ή διακοσμητικά κοσμημάτων, τα φυσικά μαργαριτάρια από τη συγκεκριμένη περιοχή έχαιραν υψηλής εκτίμησης από κοσμηματοπώλες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Κωνσταντίνος Φράγκος, επικεφαλής του Τμήματος Ελληνικής Τέχνης του Οίκου δημοπρασιών Sotheby’s, σχολίασε: «Φέτος η προσφορά έργων τέχνης του Οριενταλισμού (Orientalist art) είναι η μεγαλύτερη από την έναρξη της δημοπρασίας πριν από επτά χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε έργα από κορυφαίους καλλιτέχνες του είδους τα οποία ανακαλύφθηκαν εκ νέου παράλληλα με μια μικρή ομάδα έργων ζωγραφικής από μια διακεκριμένη ιδιωτική συλλογή, καθώς και γοητευτικές σκηνές της καθημερινής ζωής στην περιοχή, με το σύνολο των έργων να καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο τιμών. Η δημοπρασία, που περιλαμβάνει πολλά έργα που δεν εμφανίστηκαν στην αγορά για δεκαετίες, αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για τους συλλέκτες να αποκτήσουν έργα που παρέμειναν κρυμμένα για πολύ καιρό».

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!