Breaking News
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ
ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΧΥΔΑΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ
ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
ΕΝΑ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΠΛΕΥΡΟ
ANOIXTH H ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΛΑΒΡΟΦ: ANOΡΘΟΔΟΞΕΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΑΣΤΟΡΑ
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ EΛΛΗΣ – ΤΗΝΟΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1940
DEUTSCHE WELLE: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
ΜΑΞΙΜΟΥ: ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ»
ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ: 100% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
ΚΡΗΤΗ: Η ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΒΙΑΣΜΟ, ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΙΑΣΤΗΚΕ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: «Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ»
ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
TOYΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: EΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΣΑΑΚ: ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 1 ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΟ ΚΟΛΙΕ» ΤΟΥ ΡΑΛΛΗ

Το «Μαργαριταρένιο Κολιέ» είναι ένα έργο του Θεόδωρου Ράλλη που καταγράφει την εξαιρετική ικανότητα του καλλιτέχνη να απεικονίζει οικείες σκηνές της καθημερινής ζωής στην Αίγυπτο.

Η δημοπρασία Έργων Οριενταλισμού (The Orientalist Sale) καθιερώθηκε ως ετήσια εκδήλωση από τον Οίκο δημοπρασιών Sotheby’s του Λονδίνου το 2012 και φέτος, κατά την έβδομη σεζόν διεξαγωγής της, συγκεντρώνει έργα και γλυπτά που αναπαριστούν τοπία, ανθρώπους και έθιμα από τη Β. Αφρική, την Αίγυπτο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Αραβία και τον Οθωμανικό κόσμο κατά τον 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στη φετινή δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου διατίθενται περισσότερα από 60 εξαιρετικά έργα, που προσφέρουν μια συναρπαστική ιστορική άποψη του Αραβικού, Οθωμανικού και Ισλαμικού κόσμου της εποχής.

Η συγκεκριμένη δημοπρασία παρουσιάζεται παράλληλα με τη δημοπρασία των Τεχνών του Ισλαμικού κόσμου, στο πλαίσιο της εβδομάδας Οριενταλισμού & Μέσης Ανατολής (Orientalist & Middle Eastern Week) και μαζί, οι δύο δημοπρασίες, προσφέρουν την ευκαιρία να συνυπάρχουν έργα με θέμα τον Οριενταλισμό με πολυτελή έργα τέχνης από χώρες υπό Ισλαμική αιγίδα.

Εκτιμώμενη τιμή £80.000-120.000 / $91.000-137.000

Εκτιμώμενη τιμή £80.000-120.000 / $91.000-137.000

Θεόδωρος Ράλλης (Ελλάδα, 1852-1909) Μαργαριταρένιο Κολιέ, 1882, ελαιογραφία

Καθισμένος σε περίτεχνο ξύλινο πάγκο διακοσμημένο με κομψά μεταξωτά μαξιλάρια, ένας άνδρας από τη Νουβία, ντυμένος με κίτρινο μετάξι, δημιουργεί προσεκτικά ένα κολιέ από λευκά μαργαριτάρια. Παίρνοντας τα ένα προς ένα μέσα από ένα μικρό κεραμικό μπολ, φαίνεται ότι είναι πολύ συγκεντρωμένος στο έργο του, αγνοώντας ότι έχουν πέσει δύο στο πάτωμα.

Η καλλιέργεια και το εμπόριο μαργαριταριών αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής πριν από την ανακάλυψη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς και την εμφάνιση των μαργαριταριών βιομηχανικής παραγωγής. Τοποθετημένα σε περιδέραια και βραχιόλια, ή διακοσμητικά κοσμημάτων, τα φυσικά μαργαριτάρια από τη συγκεκριμένη περιοχή έχαιραν υψηλής εκτίμησης από κοσμηματοπώλες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Κωνσταντίνος Φράγκος, επικεφαλής του Τμήματος Ελληνικής Τέχνης του Οίκου δημοπρασιών Sotheby’s, σχολίασε: «Φέτος η προσφορά έργων τέχνης του Οριενταλισμού (Orientalist art) είναι η μεγαλύτερη από την έναρξη της δημοπρασίας πριν από επτά χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε έργα από κορυφαίους καλλιτέχνες του είδους τα οποία ανακαλύφθηκαν εκ νέου παράλληλα με μια μικρή ομάδα έργων ζωγραφικής από μια διακεκριμένη ιδιωτική συλλογή, καθώς και γοητευτικές σκηνές της καθημερινής ζωής στην περιοχή, με το σύνολο των έργων να καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο τιμών. Η δημοπρασία, που περιλαμβάνει πολλά έργα που δεν εμφανίστηκαν στην αγορά για δεκαετίες, αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για τους συλλέκτες να αποκτήσουν έργα που παρέμειναν κρυμμένα για πολύ καιρό».

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!