Breaking News
Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ
ΔΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΑΕΛΟΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ
ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ !!
Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ !!
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΤΣΔΑΜ
ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΑΣΤΕΡ ΤΩΝ ΣΥΝΧΡΟΝΩΝ ΜΜΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400;
Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ! (ΦΩΤΟ)
ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ: «ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΜΑΧΟ»
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΑΠΟΚΟΜIΣΕ ΟΦΕΛΗ Η ΑΘΗΝΑ;
ΤΡΑΜΠ-ΠΟΥΤΙΝ: ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ !
ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Η AIRBNB ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ
ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΚΡΙΣΗ…
ΝΤΕΙΒΙΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ BREXIT ΤΗΣ ΜΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ BΡΕΤΑΝΙΑ
16 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 – ΚΥΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΔΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΥΓΕΙΑ
ΠOTE ENA ΠΑΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΓΥΑΛΙΑ Η’ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ;

Παιδί και οφθαλμίατρος. Γυαλιά οράσεως, αμβλυωπία, φακοί επαφής και πότε είναι η σωστή ηλίκια να εξετάσουμε την όραση του.

Πότε πρέπει ένα παιδί να εξεταστεί πρώτη φορά από οφθαλμίατρο;

Ο πρώτος έλεγχος σε ένα παιδί πρέπει να γίνεται συνήθως μετά τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής. Ο λόγος είναι ότι από αυτήν την ηλικία και μετά το παιδί είναι σε θέση να συνεργαστεί και να έχουμε αντικειμενικά ευρήματα για τη όραση του. Είμαστε δηλαδή σε θέση να δούμε πραγματικά εάν το παιδί έχει καλή όραση ή όχι. Αυτό φυσικά ισχύει σε περίπτωση που οι γονείς δεν έχουν παρατηρήσει κάτι παθολογικό ή ακόμα και κάτι που να τους φαίνεται όχι απολύτως φυσιολογικό. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να γίνεται πλήρης έλεγχος με βυθοσκόπηση και υποκειμενικός διαθλαστικός έλεγχος με σκιασκοπία και πρίν την ηλικία των τριών.

Τι περιλαμβάνει ένας πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος στα παιδιά;

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ο έλεγχος της οπτικής οξύτητας αλλά και η διάθλαση δηλαδή η μέτρηση για το εάν το παιδί χρειάζεται γυαλιά και με ποιους βαθμούς. Απαραίτητος είναι και ο έλεγχος της οφθαλμo-κινητικότητας και της ορθοφορίας δηλαδή εάν τα μάτια κινούνται σε όλες τις θέσεις ή εάν υπάρχει κάποιος κρυφός στραβισμός. Ο έλεγχος της χρωματικής αντίληψης γίνεται με τους πίνακες του Ishihara και ο έλεγχος της στερεοσκοπικής όρασης με το stereo test. Ελέγχουμε το πρόσθιο ημιμόριο με την σχισμοειδή λυχνία, μετράμε την πίεση στα μάτια του παιδιού και βγάζουμε σταγόνες για το τελευταίο κομμάτι της εξέτασης που είναι η βυθοσκόπηση.

Πότε ένα παιδί θα πρέπει να φορέσει γυαλιά;

Συνήθως δίνεται η σύσταση να φορέσει ένα παιδί γυαλιά όταν η όραση του δεν είναι όσο θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με την ηλικία του. Επίσης όταν ένα παιδί εμφανίσει κάποιο στραβισμό τότε εάν υπάρχει διαθλαστικό σφάλμα τις περισσότερες φορές πρέπει να διορθωθεί.

Τι είναι το τεμπέλικο μάτι ή αλλιώς αμβλυωπία;

Αμβλυωπία είναι η μειωμένη όραση στο ένα ή και τα δύο μάτια λόγω του ότι ο εγκέφαλος και το μάτι δεν λειτουργούνε καλά μαζί. Όταν ο εγκέφαλος λαμβάνει μια θολή εικόνα δεν αναπτύσσεται σωστά με αποτέλεσμα να αγνοεί μία από τις δύο εικόνες η οποία και θολώνει την συνολική όραση. Η συχνότερη αιτία αμβλυωπίας είναι κάποιο διαθλαστικό σφάλμα δηλαδή μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμός. Έτσι το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση της αμβλυωπίας είναι η συνεχόμενη χρήση γυαλιών και στην συνέχεια και αν δεν φτάσει η όραση στο επιθυμητό επίπεδο γίνεται αποκλεισμός του “καλού” ματιού. Αυτό αρχικά γίνεται για λίγες ώρες και εάν δεν υπάρχει βελτίωση οι ώρες αυτές αυξάνονται.

Πότε ένα παιδί μπορεί να φορέσει φακούς επαφής;

Για να αρχίσει κανείς να κάνει χρήση φακών επαφής καταρχήν θα πρέπει να έχει την ωριμότητα να τους αντιμετωπίσει με την σοβαρότητα που τους αναλογεί. Οι φακοί επαφής είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα γιατί εγκυμονούν πολλούς κινδύνους. Ως αναφορά το ανατομικό κομμάτι για να ξεκινήσει κάνεις να κάνει χρήση φακών επαφής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η σωματική του ανάπτυξη δηλαδή τουλάχιστον μετά τα 16 έτη της ηλικίας.

Skouteris.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!