Breaking News
ΤΟΥΡΚΙΑ: OI ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ!
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ: «ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΤΣΑΜΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ SHOW ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ – ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΧΩΡΑΣ, ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ «ΝΟΡATΛAΣ» ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ-ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΛΠΗ
Η ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ «ΒΟΜΒΑ» ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ/ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, Η ΕΕ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
ΙΔΟΥ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
EUROGROUP: ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-DEAL ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ 10ΕΤΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ EFSF ΚΑΙ ΔΟΣΗ 15ΔΙΣ. ΜΕ 3,3 ΔΙΣ. ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ (ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ)
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2019
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: Η FIFA ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΕΟΤ: ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΙΝΕΖΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΤΟΣ
«ΣΤΕΝΟΣ ΚΟΡΣΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΘΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ: ΔΕΝ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ.
Ο Στέλιος Φενέκος απόστρατος Υποναύαρχος του ΠΝ και πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών, γράφει για την ρύπανση του Σαρωνικού από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου. Που όπως υποστηρίζει δεν ήταν το μοναδικό…

Το τι κουταμάρες λέγονται και γράφονται στα ΜΜΕ για τα ναυάγιο που ρύπανε (και όχι μόλυνε) τον Σαρωνικό δεν λέγονται.
Από την στιγμή που το πλοίο βούλιαξε λόγω προφανώς προβλημάτων στεγανότητας, ήταν σίγουρο ότι θα υπήρχε εκτεταμένη διαρροή πετρελαίου από τις δεξαμενές του.
Και επειδή στην περιοχή υπάρχουν ρεύματα όχι μόνο επιφανειακά αλλά και βαθύτερα, ήταν πολύ δύσκολο να περιορισθεί άμεσα η ρύπανση με τα μέσα που διατίθενται από τις κρατικές υπηρεσίες.
Θα μπορούσαν να αναλάβουν δράση ιδιωτικές εταιρείες με διεθνή εμπειρία. Όμως θα έπρεπε να δράσουν άμεσα και αυτό πρώτα από όλα χρειάζεται απόφαση και ταχύτατη ανάθεση του έργου για περιορισμό της ρύπανσης.
Το σημείο μάλιστα που βυθίσθηκε θα απαιτούσε να περιορισθεί σημαντικά όλη η θαλάσσια κυκλοφορία εισόδου και εξόδου στην είσοδο του διαύλου Σαλαμίνας, μία κατάσταση η οποία προφανώς έφερε σε δοκιμασία το σύστημα λήψεως αποφάσεων, το οποίο καθυστέρησε να λάβει τις δέουσες αποφάσεις έγκαιρα.

Κατέφυγαν λοιπόν σε αυτό που είναι σύνηθες στην κρατική μηχανή, έκαναν τον σταυρό τους να μην υπάρξει διαρροή και περίμεναν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει ενέργειες (μα η βύθιση όπως έγινε δείχνει τις μειωμένες δυνατότητες της εταιρείας).
Επειδή μάλιστα δεν έβλεπαν επιφανειακά μεγάλη έκταση ρύπανσης, ανακουφίστηκαν, δεν έλαβαν υπ΄όψη τους τα ρεύματα και η ρύπανση έφτασε μέχρι την Γλυφάδα και ακόμη παραπέρα.
Τώρα τρέχουν και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους Ευρωπαίους και ζητάνε ευρωπαϊκά κονδύλια για την απορρύπανση, (η οποία εν πολλοίς θα γίνει με χημικά). Και ακόμη καθυστερούν στην άντληση της ποσότητας που υπάρχει μέσα στο σκάφος.
Αυτά συμβαίνουν όταν σε όλες τις ηγετικές θέσεις της κρατικής λειτουργίας βάζεις κομματικά στελέχη και φίλους, άσχετους με το αντικείμενο. (Δεν αναφέρομαι στα προφανή για την αξιοπλοΐα του σκάφους, ούτε στο ανύπαρκτο από κάθε άποψη πλήρωμα και στους ελέγχους που έπρεπε να έχουν γίνει, γιατί επεξεργαζόμαστε ήδη συνολική πρόταση για αυτά).

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!