Breaking News
ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΙΜΙΤΣ: ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ (VIDEO)
Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΙΩΝΙΣΕΙ
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ΟΞΕΩΝ: Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ DEAL ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΓΙΑ ΣΑΝΤΣΕΣ
ΙΑΠΩΝΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ
DANCING WITH THE STARS: ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΕΙΛΕΡ, Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
ΣΤΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ;
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΓΚΕΝΤΕΛ
ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ: ANEΓΓΙΧΤΟΣ ΠΡΟΣΩΡΑΣ Ο ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FYROM
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΣ
ΟΡΓΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΕΝΩ ΟΙ ΗΠΑ “ΔΙΝΟΥΝ” ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 1876-1936
ΓΙΑΤΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΜΕΓΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
GUARDIAN ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΟ – ΠΡΙΝ 4.000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ
ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ “ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ” ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ!
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ: ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΑΤΙ;
Αινιγματική συσκότιση έχει επιβάλλει το Υπουργείο Εξωτερικών στις ελληνοαλβανικές συνομιλίες που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών στην Κρήτη, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Ντμιτρι Μπουσάτι και ομάδας εμπειρογνωμόνων και από τις δυο πλευρές. Φωτογραφία Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών
Αινιγματική συσκότιση έχει επιβάλλει το Υπουργείο Εξωτερικών στις ελληνοαλβανικές συνομιλίες που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών στην Κρήτη, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Ντμιτρι Μπουσάτι και ομάδας εμπειρογνωμόνων και από τις δυο πλευρές. Φωτογραφία Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών
Αινιγματική συσκότιση έχει επιβάλλει το Υπουργείο Εξωτερικών στις ελληνοαλβανικές συνομιλίες που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών στην Κρήτη, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Ντμιτρι Μπουσάτι και ομάδας εμπειρογνωμόνων και από τις δυο πλευρές.

Το Κοινό Ανακοινωθέν που εκδόθηκε αναφέρει απλώς ότι σε «φιλικό και σε εποικοδομητικό περιβάλλον έγινε ουσιαστική δουλειά και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και κανόνων και προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους. Οι συνομιλίες απετέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε μακροχρόνια προβλήματα θα συνεχιστούν».
Και οι δυο υπουργοί ανακοίνωσαν απλώς ότι θα ξαναβρεθούν στην Αλβανία, «προκειμένου να αξιολογήσουν την επιτευχθείσα πρόοδο και να αποφασίσουν για περαιτέρω συγκεκριμένα βήματα προόδου»
Τα ερωτηματικά που έχουν εγερθεί από την διαδικασία αυτή όπου υπό μορφή «πακέτου» αναζητείται λύση των προβλημάτων στις διμερείς σχέσεις, είναι πολλά, καθώς υπάρχουν ήδη ανειλημμένες δεσμεύσεις της Αλβανίας (Συμφωνία οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών, αλλαγή σχολικών βιβλίων, ίδρυση δυο στρατιωτικών νεκροταφείων), τις οποίες επιχειρεί να θέσει εκ νέου στο τραπέζι αναζητώντας νέα πρόσθετα ανταλλάγματα, ενώ είναι δηλωμένη η πρόθεση της Αλβανίας να θέσει και θεμα Τσάμηδων στην συζήτηση των «εκκρεμοτήτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».
Ενώ από το ελληνικό ΥΠΕΞ τηρήθηκε σιγή ασυρμάτου, στον Αλβανικό Τύπο υπήρξαν οι πρώτες διαρροές . Το Top Channel που φιλοξένησε και δηλώσεις του Αλβανού ΥΠΕΞ, επικαλούμενο δικές του πηγές , ανέφερε ότι στις συνομιλίες της Κρήτης εχει υπάρξει συμφωνία στο θεμα των θαλάσσιων συνόρων των δυο χωρών και ότι ή «Ελλάδα παραδέχθηκε ότι η συμφωνία του 2009 οδήγησε σε απώλεια εδαφικής κυριαρχίας της Αλβανιας και γι’ αυτό συμφώνησαν για μια νέα διαίρεση ώστε να μην χάσει η Αλβανια έστω και ένα τετραγωνικό μέτρο».
Σύμφωνα με τον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό συμφώνησαν οι δυο πλευρές στο θεμα των λειψάνων των Ελλήνων στρατιωτών ενώ για το Εμπόλεμο  αναφέρεται οτι οι δυο πλευρές επιστράτευσαν διεθνείς εμπειρογνώμονες και η «ελληνική πλευρά συζήτησε με την προεδρία για το πως θα το άρει νόμιμα…»Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης ότι οι δυο πλευρές συζήτησαν το θεμα της ελληνικής μειονότητας αλλα και του ξεπεράσματος των θεμάτων του παρελθόντος..
Οι συνομιλιες της Κρήτης προκάλεσαν την αντίδραση του τομεάρχη εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου που κάνει λόγο για «ασαφή και γενικόλογη ανακοίνωση, που δεν αναφέρεται σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο αποτέλεσμα» . Ο κ. Κουμουτσάκος επαναφέρει μια σειρά ερωτημάτων που εχει θέσει και με γραπτή ερώτηση του στο Υπουργείο Εξωτερικών και αφορούν την ουσία της διαδικασίας αυτής:
«Ποια θέματα έχουν ενταχθεί σε αυτό το “πακέτο”;
Π.χ. Έχει αποδεχθεί το Υπουργείο Εξωτερικών να συζητήσει το ανύπαρκτο για την Ελλάδα θέμα “Τσάμηδων” που επίμονα θέτει η αλβανική πλευρά;  
Πως λειτουργεί η σε “πακέτο” διαπραγμάτευση του συνόλου των σύνθετων ζητημάτων που απασχολούν τις Ελληνο – αλβανικές σχέσεις τα οποία είναι εντελώς διαφορετικής, νομικής και πολιτικής υπόστασης και φύσης; Π.χ. Συμφωνία Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών, μειονοτικά δικαιώματα, στρατιωτικά κοιμητήρια για τους πεσόντες του Αλβανικού Έπους, ζήτημα του αλυτρωτικού περιεχομένου αλβανικών σχολικών βιβλίων κ.λ.π.
Τα θέματα αυτά αντιμετωπίζονται ως αλληλένδετα από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών;  Η πρόοδος στο ένα θα επηρεάζει την εξέλιξη του άλλου και πώς;».mignatiou.com

Facebook Comments

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!