Breaking News
ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ…
ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ!!
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ…
ΧΑΡΤΗΣ: TA ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΠΕΡΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ, ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ. ΩΡΑ ΓΙΑ ΩΡΙΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ-ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ…
Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ : ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Η ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
“ΛΑΒΡΟΣ” ΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ – “ΤΟ ΣΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΠΕΡ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ”
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ “ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ”
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΑΚΗΣ – “ΤΡΥΠΑ” 230 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ
ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
“ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ”
ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS KAI “ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ” ΤΟΥ SCHAEUBLE TO ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΙΚ
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΖΗΤΑ Η ΠΟΛΩΝΙΑ
ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ Ο Ν.SARKOZY
ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕRDOGAN
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΣΕ ΤΡΙΓΜΟΥΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
TO MΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Uncategorized
ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ: ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΑΤΙ;
Αινιγματική συσκότιση έχει επιβάλλει το Υπουργείο Εξωτερικών στις ελληνοαλβανικές συνομιλίες που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών στην Κρήτη, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Ντμιτρι Μπουσάτι και ομάδας εμπειρογνωμόνων και από τις δυο πλευρές. Φωτογραφία Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών
Αινιγματική συσκότιση έχει επιβάλλει το Υπουργείο Εξωτερικών στις ελληνοαλβανικές συνομιλίες που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών στην Κρήτη, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Ντμιτρι Μπουσάτι και ομάδας εμπειρογνωμόνων και από τις δυο πλευρές. Φωτογραφία Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών
Αινιγματική συσκότιση έχει επιβάλλει το Υπουργείο Εξωτερικών στις ελληνοαλβανικές συνομιλίες που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών στην Κρήτη, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Ντμιτρι Μπουσάτι και ομάδας εμπειρογνωμόνων και από τις δυο πλευρές.

Το Κοινό Ανακοινωθέν που εκδόθηκε αναφέρει απλώς ότι σε «φιλικό και σε εποικοδομητικό περιβάλλον έγινε ουσιαστική δουλειά και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και κανόνων και προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους. Οι συνομιλίες απετέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε μακροχρόνια προβλήματα θα συνεχιστούν».
Και οι δυο υπουργοί ανακοίνωσαν απλώς ότι θα ξαναβρεθούν στην Αλβανία, «προκειμένου να αξιολογήσουν την επιτευχθείσα πρόοδο και να αποφασίσουν για περαιτέρω συγκεκριμένα βήματα προόδου»
Τα ερωτηματικά που έχουν εγερθεί από την διαδικασία αυτή όπου υπό μορφή «πακέτου» αναζητείται λύση των προβλημάτων στις διμερείς σχέσεις, είναι πολλά, καθώς υπάρχουν ήδη ανειλημμένες δεσμεύσεις της Αλβανίας (Συμφωνία οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών, αλλαγή σχολικών βιβλίων, ίδρυση δυο στρατιωτικών νεκροταφείων), τις οποίες επιχειρεί να θέσει εκ νέου στο τραπέζι αναζητώντας νέα πρόσθετα ανταλλάγματα, ενώ είναι δηλωμένη η πρόθεση της Αλβανίας να θέσει και θεμα Τσάμηδων στην συζήτηση των «εκκρεμοτήτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».
Ενώ από το ελληνικό ΥΠΕΞ τηρήθηκε σιγή ασυρμάτου, στον Αλβανικό Τύπο υπήρξαν οι πρώτες διαρροές . Το Top Channel που φιλοξένησε και δηλώσεις του Αλβανού ΥΠΕΞ, επικαλούμενο δικές του πηγές , ανέφερε ότι στις συνομιλίες της Κρήτης εχει υπάρξει συμφωνία στο θεμα των θαλάσσιων συνόρων των δυο χωρών και ότι ή «Ελλάδα παραδέχθηκε ότι η συμφωνία του 2009 οδήγησε σε απώλεια εδαφικής κυριαρχίας της Αλβανιας και γι’ αυτό συμφώνησαν για μια νέα διαίρεση ώστε να μην χάσει η Αλβανια έστω και ένα τετραγωνικό μέτρο».
Σύμφωνα με τον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό συμφώνησαν οι δυο πλευρές στο θεμα των λειψάνων των Ελλήνων στρατιωτών ενώ για το Εμπόλεμο  αναφέρεται οτι οι δυο πλευρές επιστράτευσαν διεθνείς εμπειρογνώμονες και η «ελληνική πλευρά συζήτησε με την προεδρία για το πως θα το άρει νόμιμα…»Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης ότι οι δυο πλευρές συζήτησαν το θεμα της ελληνικής μειονότητας αλλα και του ξεπεράσματος των θεμάτων του παρελθόντος..
Οι συνομιλιες της Κρήτης προκάλεσαν την αντίδραση του τομεάρχη εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου που κάνει λόγο για «ασαφή και γενικόλογη ανακοίνωση, που δεν αναφέρεται σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο αποτέλεσμα» . Ο κ. Κουμουτσάκος επαναφέρει μια σειρά ερωτημάτων που εχει θέσει και με γραπτή ερώτηση του στο Υπουργείο Εξωτερικών και αφορούν την ουσία της διαδικασίας αυτής:
«Ποια θέματα έχουν ενταχθεί σε αυτό το “πακέτο”;
Π.χ. Έχει αποδεχθεί το Υπουργείο Εξωτερικών να συζητήσει το ανύπαρκτο για την Ελλάδα θέμα “Τσάμηδων” που επίμονα θέτει η αλβανική πλευρά;  
Πως λειτουργεί η σε “πακέτο” διαπραγμάτευση του συνόλου των σύνθετων ζητημάτων που απασχολούν τις Ελληνο – αλβανικές σχέσεις τα οποία είναι εντελώς διαφορετικής, νομικής και πολιτικής υπόστασης και φύσης; Π.χ. Συμφωνία Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών, μειονοτικά δικαιώματα, στρατιωτικά κοιμητήρια για τους πεσόντες του Αλβανικού Έπους, ζήτημα του αλυτρωτικού περιεχομένου αλβανικών σχολικών βιβλίων κ.λ.π.
Τα θέματα αυτά αντιμετωπίζονται ως αλληλένδετα από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών;  Η πρόοδος στο ένα θα επηρεάζει την εξέλιξη του άλλου και πώς;».mignatiou.com

Facebook Comments

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!