Breaking News
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΣΑΆΚ: ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ !
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 1 ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: ”ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ”
ΟΙ «ΧΡΥΣΕΣ» ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΩΣ ΟΙ «ΡΑΜΠΟ» ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ – ΨΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
ΚΟΡΥΦΗ ΤΑΫΓΕΤΟΥ: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΙΟΣ ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ
O ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ !!
IFO: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1922
ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ 7 ΠΡΟΣ 1 ΔΟΛΑΡΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ
«ΣΠΙΝΘΗΡΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ”: Η ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ;
«ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ- Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ»
ΖΑΕΦ: ΈΤΣΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΈΚΛΕΙΣΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στo Γραφείo του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα Andrea Ikl-Böhm παρουσίασε σήμερα τις προτεραιότητες της Αυστριακής Προεδρίας της ΕΕ, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2018. Η ΕΕ θα αντιμετωπίσει δύο μείζονες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της Αυστριακής Προεδρίας: από τη μία πλευρά, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και, από την άλλη πλευρά, οι διαπραγματεύσεις για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο μετά 2020.

Όπως τόνισε η Πρέσβειρα, η Αυστρία σκοπεύει να είναι ένας ουδέτερος «μεσολαβητής» που θα βοηθήσει την ενότητα της Ένωσης. Η Αυστρία έχει επιλέξει το εξής σύνθημα για την Προεδρία: «Μια Ευρώπη που προστατεύει». Αυτό συνάδει με τις προσδοκίες των πολιτών της ΕΕ. Οι προσπάθειες της Αυστρίας αποσκοπούν στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βοηθώντας την να έρθει πιο κοντά στους πολίτες και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των τους στην ΕΕ. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η προσέγγιση της Αυστρίας βασίζεται στην ενίσχυση της αρχής της επικουρικότητας (subsidiarity). H  Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επικεντρώνεται στα μεγάλα θέματα, τα οποία απαιτούν μια κοινή λύση και να κάνουμε ένα βήμα πίσω, όταν πρόκειται για μικρότερα ζητήματα όπου τα κράτη μέλη ή οι περιφέρειες βρίσκονται σε καλύτερη θέση να λαμβάνουν αποφάσεις. Αυτή η προσέγγιση στοχεύει να παίρνουμε στα σοβαρά το σύνθημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «Ενωμένοι στη διαφορετικότητα». Για αυτό τον λόγο, η Αυστριακή Προεδρία θα δώσει προτεραιότητα το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μια Ευρώπη που προστατεύει, ιδίως όσον αφορά τρεις τομείς προτεραιότητας: ασφάλεια και μετανάστευση, διατήρηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ψηφιοποίησης, και τη σταθερότητα στις σχέσεις της ΕΕ με γειτονικές χώρες (EU neighbourhood policy).

1) Ασφάλεια και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης 

Οι συνέπειες της μεγαλύτερης μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι ανησυχίες των πολιτών σχετικά με τις  ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές αναδεικνύουν την σημασία μιας κοινής προσέγγισης για την καταπολέμηση της παρανομης μεταναστευσης και για την εξασφαλιση της ικανότητας της ΕΕ να δρα.  Στο κέντρο των προσπαθειών αυτών είναι η μεταρρύθμιση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου και η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής FRONTEX, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Επιπλέον, ο στόχος είναι να συνεργαστεί πιο στενά με τρίτες χώρες, προκειμένου να παρέχει βοήθεια σε εκείνους που χρήζουν προστασίας πριν μπουν στην ΕΕ και να εξασφαλίζουν αποτελεσματικές πολιτικές επιστροφής μεταναστών. Τα θέματα αυτά θα  συζητηθουν στην άτυπη συνόδο των αρχηγών κρατών ή κυβερνησεων στο Σάλτσμπουργκ, στις 20 Σεπτεμβρίου 2018.

2) Διασφάλιση της ευημερίας και της ανταγωνιστικότητας μέσω της ψηφιοποίησης

Η ΕΕ διατηρεί τη θέση της ως η πρώτη εμπορική δύναμη στον κόσμο και η μεγαλύτερη εσωτερική αγορά. Ωστόσο, το μερίδιο της Ευρώπης στο παγκόσμιο ΑΕΠ και η οικονομική ισχύς της φθίνουν. Για να εξασφαλίσει ευημερια και ανταγωνιστικότητα, η ΕΕ προοδεύει στους τομείς της καινοτομίας και της ψηφιοποίησης. Επιπλέον, πολλοί πολίτες της ΕΕ ανησυχούν για τις επιπτώσεις της ψηφιοποίησης στην οικονομία και στην προσωπική τους ζωή. Ένα σημαντικό μερος της αύξησης της ανάπτυξης στην ΕΕ μπορεί να αποδοθεί στην ψηφιακή οικονομία. Με μια ευφυή πολιτική του ψηφιακού μετασχηματισμού θα είναι δυνατό να διαφυλαχθεί η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα της Ευρωπαϊκής οικονομίας και στο μέλλον. Με την ολοκλήρωση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης σε ευρεία κλίμακα και ανανέωση της βιομηχανικης πολιτικης, οι συνθήκες για τα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα και υπηρεσίες μπορεί να βελτιωθεί. Η Αυστριακή Προεδρία σκοπεύει να συνεχίσει το έργο της ΕΕ σχετικά με τη φορολόγηση της ψηφιακής οικονομίας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα κέρδη φορολογούνται στην χώρα στην οποία παράγονται.

3) Σταθερότητα στην ευρωπαϊκή γειτονιά – Ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων / Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης

Μια Ευρωπαϊκή Ένωση που παρέχει στους πολίτες της σταθερότητα, ειρήνη και ασφάλεια είναι δυνατή μόνο σε μια σταθερή και ασφαλή γειτονιά. Για το σκοπό αυτό, κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της, η Αυστρία θα επικεντρωθεί στην προώθηση ισχυρών σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και των γειτόνων της. Στο πλαίσιο αυτό, τα Δυτικά Βαλκανία βρισκονται στο επικεντρο. Με όρους οικονομίας και ασφάλειας, αυτή η περιοχή ανήκει στην Ευρώπη. Με βάση το έργο της Βουλγαρικής Προεδρίας και την στρατηγική διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παρουσίαστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2018, η Αυστριακή Προεδρία, μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, θα προτείνει  μια συγκεκριμένη προοπτική για όλα τα δυτικά Βαλκανια βάσει σαφών κριτήριων που αφορούν τους ατομική επίδοση και εργάζονται για την επίτευξη μετρήσιμης προόδου.

Σε ερώτηση του Active News σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η Αυστριακή Προεδρία με τις διαπραγματεύσεις του Brexit, η Πρέσβειρα απάντησε ότι οι διαπραγματεύσεις του Brexit είναι πολύπλοκες και δύσκολες – λαμβάνοντας υπόψη την κυβερνητική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο – αλλά οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν εγκαίρως. Πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επαγγελματισμό.

 

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σφαέλος

 

Πηγή: www.austria.org/eupresidency-2018

 

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!